کاهش نرخ، مشتریها را خریدار میلگرد نکرد
رکود سنگین حاکم بر بخش ساختوساز در کشور گریبانگیر واحدهای فولادی و نوردی شده است. تقاضای ضعیف از سوی مصرفکنندگان و نبود چشمانداز روشن از آینده بازار ساخت مسکن در کشور باعث شده است تا رینگ مقاطع طویل فولادی در بنبست رکود قرار گیرد. در این شرایط تنها راه برونرفت صنایع نورد از چالش رکود در بازار داخل تسهیل شرایط صادرات است.
به گزارش «اکوایران»، ظرف هفته منتهی به روز جمعه سوم آذرماه بالغ بر ۴۱۰هزار تن انواع مقاطع طویل فولادی شامل میلگرد، تیرآهن، نبشی و ناودانی در رینگ صنعتی بورسکالای ایران عرضه شد. رکود حاکم بر معاملات آهن و فولاد شامل حال معاملات مقاطع طویل فولادی نیز بود و به این ترتیب برای این حجم محصول عرضهشده، تقاضایی بالغ بر ۳۳هزار و ۵۰۰تن به ثبت رسید که در نهایت به فروش ۲۰هزار و ۴۵۰تن میلگرد از این بازار انجامید.
معامله ۴ درصدی میلگرد
۳۷۶هزار تن انواع میلگرد فولادی با قیمت پایهای در بازه ۱۸هزار و ۵۰۰تومان تا ۲۱هزار و ۳۰۰تومان ظرف روز چهارشنبه اول آذرماه در رینگ صنعتی بورسکالای ایران عرضه شد که برای این محصول تقاضایی بالغ بر ۲۰هزار و ۸۰۰تن به ثبت رسید و در نهایت تنها ۱۴هزار و ۸۹۰تن انواع میلگرد فولادی از رینگ مورد معامله قرار گرفت. به این ترتیب در اولین عرضه مقاطع طویل فولادی در رینگ صنعتی بورسکالا تنها ۴درصد عرضهها معامله شد. از ابتدای سالجاری رینگ مقاطع طویل فولادی با رکود سنگین مصرفی و سرمایهای مواجه بوده است؛ اما با آغاز فصل بارندگی در کشور ظرف روزهای پایانی آبانماه، این رکود دوچندان شده است، به نحوی که ظرف هفته گذشته تنها حدود ۱۵هزار تن میلگرد با میانگین قیمت ۲۰هزار و ۸۵۰تومان از رینگ فیزیکی بورسکالا معامله شد. با احتساب مالیات ارزشافزوده و کارمزد ارکان بورس، قیمت تمامشده فروش میلگرد از این بازار به ۲۲هزار و ۸۰۰تومان میرسد. با توجه به شرایط تورمی کشور، میلگرد نسبت به سایر کالاها، از ابتدای امسال تا پایان سال، رشد نرخ نداشته است؛ اما نبود تقاضا در بخش مصرف باعث میشود تا همین محصول با همین نرخ ارزنده نیز بدون مشتری باشد.