هماتوم بارداری چگونه جذب می شود؟


هماتوم بارداری چگونه جذب می شود؟

هماتوم بارداری اغلب بی‌خطر است، با این وجود نباید نسبت به هرگونه خونریزی دوران بارداری بی‌تفاوت بود و در صورت خونریزی، مراجعه به پزشک اهمیت زیادی دارد. در صورتی که در دوران بارداری هرگونه خونریزی از واژن را تجربه کردید، با یک پزشک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید.

هماتوم بارداری را می‌توان یکی از دلایل خونریزی در این دوران دانست. در بیشتر مواقع، خونریزی هماتوم خفیف بوده و خطرناک نیست، اما گاهی اوقات این عارضه ممکن است برای جنین خطرناک شود. شناخت علت، جذب، شیوع و درمان هماتوم بارداری برای خانم‌های باردار ضروری است. علاوه بر این، یکی از سوالاتی که در مورد این موضوع پرسیده می‌شود، این است که هماتوم بارداری چگونه جذب می‌شود؟ در ادامه درباره خونریزی هماتوم بارداری صحبت شده است.

هماتوم بارداری چیست؟

هماتوم ساب کوریونیک (subchorionic hematoma) زمانی ایجاد می‌شود که در دوران بارداری، زیر غشای کوریون خون جمع شود. غشای کوریون (chorionic membrane) لایه‌ای از کیسه آمنیوتیک است که جنین را در رحم محصور می‌کند. هماتوم ساب کوریونیک شایع‌ترین علت خونریزی واژینال خانم‌های باردار در هفته‌های ۱۰ تا ۲۰ بارداری است که ۱۱ درصد علت خونریزی واژن را شامل می‌شود.

به طور کلی می‌توان گفت که هماتوم ساب کوریونیک، اغلب کوچک بوده و خودبه‌خود درمان می‌شود و در بیشتر اوقات عوارض خطرناکی را به دنبال ندارد. با این وجود مشاوره با متخصص زنان و زایمان مشخص می‌کند که آیا خونریزی شما به علت هماتوم بارداری بی‌خطر است یا خطرناک!

علت ایجاد هماتوم بارداری

علت ایجاد هماتوم ساب کوریونیک به‌طور دقیق مشخص نیست، اما به نظر می‌رسد که این خونریزی در پی جدا شدن جزئی غشای کوریونی از دیواره رحم اتفاق می‌افتد. احتمال ایجاد هماتوم بارداری در خانم‌هایی بیشتر است که سابقه سقط مکرر، عفونت‌های لگن یا وجود ناهنجاری رحم را دارند.

علائم هماتوم بارداری

هماتوم ساب کوریونیک در بسیاری از مواقع هیچ علائمی نداشته و تنها با انجام سونوگرافی مشخص می‌شود. اصلی‌ترین علامت هماتوم، خونریزی واژن است که ممکن است یک جریان سنگین همراه با لخته‌های خون و یا لکه‌بینی خفیف و بدون خونریزی باشد. گاهی اوقات این خونریزی با گرفتگی لگن نیز همراه می‌شود که البته چندان شایع نیست.

تشخیص هماتوم بارداری

هماتوم بارداری چگونه جذب می شود؟

در صورتی که فرد دچار خونریزی واژن باشد، انجام سونوگرافی احتمال وجود هماتوم را مشخص می‌کند. همچنین محل و اندازه هماتوم با سونوگرافی تعیین می‌شود. با این وجود گاهی اوقات هماتوم هیچ علامتی ندارد و این موضوع لزوم انجام سونوگرافی را نشان می‌دهد.

درمان هماتوم بارداری

در موارد بسیاری، هماتوم بارداری به خودی خود، در طول زمان بهبود می‌یابد، درواقع زمانی که هماتوم کوچک باشد، مانند یک بریدگی سطح پوست درمان می‌شود. به طور کلی می‌توان گفت برای درمان هماتوم بارداری، روش‌های دارویی و درمان خاصی توصیه نمی‌شود. برخی منابع ممکن است به مصرف مکمل پروژسترون واژینال اشاره کنند که تحقیقات نشان می‌دهد، این مکمل به تولد زودرس جنین منجر شده و به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

برای درمان هماتوم ساب کوریونیک، به خانم‌های باردار توصیه می‌شود تا از انجام فعالیت‌های شدید بدنی مانند ورزش، بلند کردن اجسام سنگین و برقراری رابطه جنسی خودداری کرده و در تخت بمانند و تنها استراحت کنند. پزشک در طول دوره درمان، برای بررسی وضعیت هماتوم، سونوگرافی‌های بعدی را نیز تجویز می‌کند و در شرایط خطرناک، ممکن است دستور به بستری شدن در بیمارستان بدهد.

هماتوم بارداری چگونه جذب می‌شود؟

همانطور که گفته شد، برای درمان هماتوم، پزشک خودداری از فعالیت‌های شدید بدنی و استراحت را تجویز می‌کند. درواقع برای درمان و جذب هماتوم، خانم‌های باردار باید استراحت مطلق داشته و حرکت بدنی خود را کاهش دهند تا هماتوم به صورت خودبه‌خود جذب شود. علامت جذب هماتوم نیز به‌صورت قطع خون‌ریزی یا لکه‌بینی است که انجام سونوگرافی مجدد، وضعیت جذب هماتوم را مشخص می‌کند.

درمان هماتوم ساب کوریونیک چقدر طول می‌کشد؟

هماتوم بارداری چگونه جذب می شود؟

درباره زمان درمان نمی‌توان به طور قطعی صحبت کرد، چراکه در افراد و شرایط مختلف متفاوت است. زمانی که هماتوم کوچک و خفیف باشد، پس از چند هفته به صورت خودبه‌خود و بدون هیچ عارضه‌ای درمان می‌شود. با این وجود، اگر هماتوم بزرگ بوده و پزشک برای جلوگیری از آسیب و مشکلات بعدی، استراحت مطلق در منزل یا بستری در بیمارستان را تجویز کند، مدت زمان درمان افزایش می‌یابد.

عوارض هماتوم بارداری

معمولا هماتوم بارداری، بدون عارضه درمان می‌شود. با این حال، وجود هماتوم احتمال برخی از عوارض ناخوشایند بارداری شامل موارد زیر را افزایش می‌دهد:

  • زایمان زودرس
  • خونریزی بیش از حد واژن
  • جدا شدن جفت
  • پارگی زودرس غشا‌ها
  • سقط جنین

تشخیص هماتوم در اوایل بارداری و رعایت مراقبت‌های بعدی، احتمال ایجاد عوارض آن را کاهش می‌دهد.

دریافت مشاوره پزشکی

همانطور که گفته شد هماتوم بارداری اغلب بی‌خطر است، با این وجود نباید نسبت به هرگونه خونریزی دوران بارداری بی‌تفاوت بود و در صورت خونریزی، مراجعه به پزشک اهمیت زیادی دارد. در صورتی که در دوران بارداری هرگونه خونریزی از واژن را تجربه کردید، با یک پزشک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید.

آسان‌ترین راه برای دسترسی به متخصص زنان و زایمان در سایت تلفن خونه فراهم شده است. در این سایت می‌توانید به صورت تلفنی و آنلاین با برترین پزشکان ارتباط برقرار کنید و دیگر لازم نیست برای کمک گرفتن از پزشک، در نوبت‌های طولانی مطب‌ها منتظر بمانید.

منبع:

https://telephonekhooneh.com/blog/


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

شعر غمگین شب یلدا + مجموعه اشعار زیبای غم و ناراحتی شب یلدا