برخورد پلیس با قاچاقچیان و شکارچیان غیر مجاز حیات وحش
حوادث رکنا: رئیس پلیس فتای فراجا از آمادگی این پلیس برای همکاری با سازمان حفاظت محیط زیست برای مقابله با قاچاق حیات وحش در دو سطح ملی و استانی خبرداد.
به گزارش رکنا، سردار وحید مجید در اولین نشست هم اندیشی مدیریت و پیشگیری قاچاق گونههای حیات وحش که صبح یکشنبه در هتل المپیک تهران برگزار شد، اظهارکرد: پلیس فتا در سال ۱۳۹۰ تشکیل شد و در این مدت دستاوردهای بسیاری داشته است. در سالجاری بالغ بر ۱۲۰ هزار جرم را در حوزه سایبری رسیدگی کردیم که شاکی خصوصی داشته است.
مجید ادامه داد: برخی جرایم در فضای مجازی رخ میدهند که شاید شاکی خصوصی نداشته باشند مانند فروش سلاح و مهمات، فروش قاچاق در حوزههای مختلف محیط زیست و تحرکات اراذل و اوباش. ما به این جرایم نیز رسیدگی میکنیم. در سال 96- 95 به این نتیجه رسیدیم که باید امنیت را در فضای سایبری توزیع کنیم بنابراین نشستهایی را با وزارتخانههای مختلف برگزار کردیم و حوزه مجازی در این نهادها تشکیل شد تا رصدهای لازم را در حد بضاعت انجام دهند. یکی از سازمانهایی که ما با آنها به همکاری پرداختهایم، سازمان حفاظت محیط زیست است. در سال ۹۸ با پدیده حیوانآزاری مواجه شدیم که موجب تکدر خاطر بسیاری از کاربران فضای مجازی شد و یگان حفاظت محیط زیست ضمن ابراز نگرانی، پیشنهاد همکاری را مطرح کرد. هماهنگی با پلیس پیشگیری فراجا انجام دادیم و تفاهمنامهای را به منظور ایجاد حوزه مجازی در سازمان محیط زیست با این سازمان منعقد کردیم و در آن حوزههای همکاری مشخص شد. این تفاهمنامه ابتدا در حوزه حیوان آزاری بود سپس به سلاح و مهمات نیز گسترش یافت. در حوزههای مقابله با قاچاق گونههای حیات وحش نیز آماده همکاری با سازمان حفاظت محیط زیست در دو سطح ملی و استانی هستیم.
دستگیری بیش از 7 هزار متخلف حیات وحش
سردار عباس مسعودی جانشین پلیس پیشگیری فراجا نیز گفت: ایران به واسطه تنوع جغرافیایی و اقلیمیخود دارای تنوع گونهای بسیار ارزشمندی است و تهدیدهای زیادی متوجه حیات وحش ایران است.
وی با بیان اینکه طبق گزارش منابع رسمیجهان قاچاق حیات وحش ۷ تا ۱۰ میلیارد دلار تخمین زده میشود، گفت: کانون شکار و صید ایران در سال ۱۳۳۵ تشکیل شد و تصویب ساختار یگانحفاظت سازمان حفاظت محیط زیست نیز در سال ۹۲ شکل گرفت.
همچنین پلیس پیشگیری پتانسیل و ظرفیت زیادی در حوزه پیشگیری و مقابله با جرایم دارد. در هفت ماهه نخست امسال بیش از ۷۱۱۳ نفر به دلیل قاچاق حیات وحش، شکار و صید غیر مجاز حیات وحش دستگیر شدهاند و ۳۸ قبضه سلاح جنگی و ۲۷۱۴ سلاح غیر مجاز نیز کشف شده است.