احتمال استفاده اوکراین از سلاحهای بیولوژیکی
یک مقام ارشد وزارت دفاع روسیه نسبت به احتمال توسل جستن اوکراین به تسلیحات بیولوژیکی بعد از شکست ضد حمله تابستانی ارتش این کشور هشدار داد.
«ایگور کریلوف»، رئیس بخش دفاع شیمیایی، رادیواکتیو و بیولوژیکی وزارت دفاع روسیه گفت، اوکراین با توجه به شکست خوردن ضد حمله تابستانی ارتشش علیه مواضع مسکو، احتمالا به استفاده از تسلیحات بیولوژیکی رو خواهد آورد.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، «والری زالوژنی»، فرمانده کل ارتش اوکراین اخیرا در مصاحبهای با یک رسانه انگلیسی در اوایل ماه جاری میلادی اعتراف کرد، ضد حملهای که اوکراین بعد از رجزخوانی بسیار در تابستان گذشته علیه روسیه شروع کرد به «بنبست» برخورد کرده است و از نزاع خود در پشت صحنه با «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین به دلیل مخالفت او با در بنبست قرار گرفتن این ضد حمله خبر داد.
کریلوف در مصاحبهای گفت: «به دلیل این حقیقت که نیروهای مسلح اوکراین روی هم رفته نتوانستند در جریان به اصطلاح ضد حمله خود موفقیتی جدی را رقم بزنند، وزارت دفاع روسیه انتظار تغییر رویکرد آنها و بردن فعالیتهایشان به سمت اشکال غیراستاندارد جنگ، از جمله استفاده از تسلیحات بیولوژیکی را دارد.»
این مسئول رده بالای وزارت دفاع روسیه تاکید کرد: «از جمله شیوههای احتمالی آنها آلودهسازی منابع آبی از جمله منابع آب آشامیدنی، آلوده سازی محصولات غذایی و غذای حیوانات است.»
کریلوف تاکید کرد، روسیه تا کنون «سند و مدرکهای غیرمستقیم» درباره یک چنین فعالیتهایی شامل «مواد بیولوژیکی منجمد برای کشت پاتوژنهای ویروسی و باکتریایی» که همه متعلق به مجموعههای آمریکایی هستند را کشف کرده است.
سربازان بخش دفاع شیمیایی، بیولوژیکی و رادیواکتیو ارتش روسیه در ماههای بعد از شروع عملیات ویژه این ارتش در فوریه 2022 در اوکراین، ابعاد چشمگیر فعالیتهای بیولوژیکی نظامی آمریکا در اوکراین را فاش ساختند. آنها اسناد و مدارکی را کشف کردند که حاکی از وجود یک شبکه متشکل از حدودا 46 آزمایشگاه زیستی آمریکا در اوکراین بود و اینکه این آزمایشگاهها در تولید انواع تسلیحات بیولوژیکی نظیر سویههای ویروسهای طراحی شده برای هدف گرفتن گروههای قومیتی یا نژادی خاص و تحقیق درباره تغییر پوشش گیاهی و جانوری به عنوان شکلی از جنگ اقتصادی علیه یک دشمن دست داشتند.
سربازان این واحد ارتش روسیه همچنین پی به تحقیقات آمریکا و آلمان برای دستهبندی ویروسهای مرگبار سراسر جهان، اعم از آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین بردند.
افشاگریهای این واحد ارتش روسیه موجب شد ایالات متحده آمریکا فعالیتهای نظامی بیولوژیکی خود در سراسر جهان را کاهش دهد و برخی رسانههای غربی را وادار کرد که به صورت مستقل درباره ادعاهای ارتش روسیه در این زمینه تحقیق و آنها را به صورت مستقل راستی آزمایی کنند.
خود مقامهای آمریکایی به صورت غیرمستقیم وجود تحقیقات بیولوژیکی مرگبار در اوکراین را تایید کردهاند. «ویکتوریا نولند»، معاون وزیر امور خارجه آمریکا بهار گذشته به سناتورهای آمریکایی گفت، واشنگتن این نگرانی را دارد که سربازان روسیه «تاسیسات تحقیقات بیولوژیکی» را در اوکراین تصرف کنند.