تهدید اتحادیه اروپا علیه شرکتهای چینی
اتحادیه اروپا تهدید کرده که اگر پکن در برابر نقض مداوم تحریمهای ضد روسی توسط شرکتهای چینی اقدامی نکند شرکتهای چینی بیشتری را در لیست سیاه مجازاتهای خود برای بازنگری در روابط تجاری قرار خواهد داد.
به گزارش راهبرد معاصر، شرکت های چینی از نظر اتحادیه اروپا مظنون به تامین کالاهای مربوط به جنگ برای روسیه هستند. اتحادیه اروپا کمی قبل از نشست چین برای مقابله با این مسئله در حال تلاش برای دیپلماسی است و البته ابزار دیگری را نیز در دستور کار قرار داده است.
اتحادیه اروپا شکایت می کند که شرکت های چینی تحریم های اروپا علیه روسیه را دور می زنند – و بنابراین فشارها بر پکن برای اقدام علیه این موضوع را افزایش می دهند.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا در حال حاضر درباره بسته دوازدهم تحریم ها علیه روسیه گفتگو می کنند. آنها همچنین در حال مذاکره برای قرار دادن شرکت های چینی بیشتری در لیست سیاه اتحادیه اروپا هستند. روزنامه "هندلزبلات" آلمان این خبر را با استناد به محافل دیپلماتیک این اتحادیه منتشر کرده است.
برای شرکت های اروپایی، این بدان معناست که دیگر اجازه نخواهند داشت کالاهای خاصی را به شرکت های مربوطه در چین تحویل دهند. اینها شامل محصولات و کالاهایی با فناوری پیشرفته است که هم برای مقاصد غیر نظامی و هم برای اهداف نظامی (استفاده دوگانه) قابل استفاده است.
سه شرکت از هنگ کنگ از تابستان در این فهرست اتحادیه اروپا قرار گرفتهاند که عبارتند از پیوندهای آسیا پاسیفیک، صنعت توردان و سرمایه گذاری تجارت آلفا. اگر پکن در برابر نقض مداوم تحریمها اقدامی نکند، اکنون شرکتهای بیشتری مستقر در چین به این لیست تحریم ها اضافه خواهند شد. به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، اتحادیه اروپا در مجموع 13 شرکت چینی را هدف قرار داده است.
شرکت های چینی ماه ها از طرف اتحادیه اروپا مظنون به تامین کالاهای مربوط به جنگ به روسیه بودند. رسانههای مختلف از جمله با استناد به دادههای گمرک چین گزارش دادند که شرکتهای دفاعی چینی دستگاههای ناوبری، پارازیتها و قطعات جتهای جنگنده را در اختیار شرکتهای دفاعی تحریمشده روسیه قرار میدهند.
اتحادیه اروپا چندی پیش فهرستی از فناوری های مرتبط با امنیت تهیه کرده و آن را مبنایی برای اقدامات بیشتر علیه چین - از جمله کنترل سرمایه گذاری قرار داده است.
اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپایی در ماه مارس سخنان تندی در مورد چین بیان کرده و اعلام کرد: اتحادیه اروپا باید از مشارکت سرمایه و تخصص شرکت های اروپایی در "بهبود قابلیت های نظامی و اطلاعاتی کسانی که رقیب سیستم نیز هستند جلوگیری کند.
کمیسیون اتحادیه اروپا همچنین اخیرا اعلام کرد که یارانه های دولتی چین برای خودروهای الکتریکی را به دلیل رقابت ناعادلانه بررسی خواهد کرد.
آخرین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه در ماه ژوئن اجرایی شد. بسته تحریمی دوازدهم، اقدامات جدیدی را به ویژه در زمینه واردات الماس و آلومینیوم ارائه خواهد کرد. با این حال، بر اساس آخرین اطلاعات، حتی برخی از کشورهای اتحادیه اروپا به دنبال تضعیف طرح اعمال تحریم ها علیه روسیه هستند./ تسنیم