سقط 100 درصدی جنین | چه عواملی باعث سقط جنین می شود؟
سقط جنین برای هر زنی احتمالش وجود دارد. عواملی که باعث سقط جنین می شود.
سقط جنین در طول دوران بارداری یکی از مشکلاتی که مادران باردار را تهدید می کند. بسیاری از آنها که قبلاً سقط جنین داشته اند از بارداری مجدد می ترسند. اغلب مادرانی که می خواهند برای بارداری اقدام کنند، اطلاعاتی در مورد اینکه چگونه ممکن است این مشکل به وجود بیاید، ندارند.
به گزارش افکارنیوز، با خانم دکتر صفارزاده، متخصص زنان و زایمان در مورد نشانه های سقط و این که بعد از سقط چه باید کرد و دلایل و راه حل های پیشگیری از آن صحبت کرده ایم.
اگر احساس کنید در وضعیت سقط جنین هستید چه باید بکنید؟
اگر در زمان حاملگی نشانه هایی مانند خونریزی یا درد شکمی داشتید، بلافاصله با دکتر یا مامای خود تماس بگیرید. مراقب شما را معاینه می کند تا علاوه بر بررسی وضعیت رحم، متوجه شود خونریزی از جانب گردنه رحم شماست یا خیر. همچنین ممکن است آزمایش خون بدهد تا هورمون hCG بارداری را اندازه بگیرد و اگر مقدار آن در خون شما رو به افزایش است آزمایش را در دو سه روز آینده تکرار کند.
هر خونریزی به معنای سقط جنین نیست
علائم سقط جنین لک دیدن یا خونریزی مهبلی معمولاً اولین نشانه های سقط جنین هستند. البته به یاد داشته باشید یکی از هر چهار زن باردار در اوایل بارداری خونریزی دارد و لک می بیند، اما نیمی از این بارداری ها به سقط جنین منجر نمی شوند. شاید درد شکمی هم داشته باشید که معمولاً بعد از اولین خونریزی شروع می شود. حتی ممکن است احساس انقباضات شکمی مداوم خفیف یا شدید و یا احساسی شبیه درد پشت خفیف یا فشار در لگن خاصره داشته باشید. اگر درد و خونریزی را با هم دارید، احتمال دوام بارداری شما کمتر می شود.
خونریزی مهبلی یا درد در اوایل بارداری ممکن است ممکن است نشانه بارداری مولار یا بارداری خارج رحمی باشد. اگر هر کدام از این نشانه ها را داشتید، بلافاصله با دکتر یا ماما تماس بگیرید تا تشخیص دهد آیا مشکل بالقوه است که نیاز به درمان فوری دارد یا خیر. همچنین اگر RH خون شما منفی است، شاید تا دو سه روز بعد از اولین خونریزی نیاز به تزریق گلوبولین مصونیت RH داشته باشید، مگر آنکه پدر فرزندتان نیز RH منفی باشد.
چه عواملی باعث سقط جنین می شود؟
اگر چه احتمال سقط جنین برای هر زنی وجود دارد، برخی بیشتر از دیگران در معرض سقط قرار می گیرند. در اینجا چند فاکتور خطرساز سقط جنین را ذکر می کنیم. یکی از عوامل تاثیرگذار در سقط جنین سن است؛ در واقع، در زنان ۴۰ ساله دو برابر زنان ۲۰ ساله احتمال سقط جنین وجود دارد.
یکی دیگر از عوامل موثر در سقط جنین بیماری های مزمن است، مانند دیابتی که درست کنترل نشده است، اختلالات وراثتی در انعقاد خون، نقص های خود ایمنی مشخص(مانند سندروم انتی فسفولیپید یا لوپوس) و اختلالات هورمونی خاص، داشتن ناهنجاری های مشخص رحمی یا گردن رحم ضعیف یا به طور نامعمولی کوتاه. تحقیقات نشان داده است اگر شما لیستری، گوشک، سرخجه، سرخک، سیتومگالو ویروس، پاروو ویروس، سوزاک، اچ آی وی و عفونت های دیگری داشته باشید، خطر احتمال سقط جنین بالاتر است.
استفاده از مشروبات الکلی، و مصرف مواد مخدر مانند سیگار کشیدن بسیار و مواد مخدری مثل کوکائین و اکستازی در حین حاملگی باعثافزایش خطر سقط جنین می شود. برخی مطالعات نشان داده اند رابطه ای میان نوشیدن بیش از چهار فنجان قهوه در روز و خطر سقط جنین وجود دارد. برخی داروها با افزایش سقط جنین رابطه دارند، بنابراین مهم است با مراقب خود درباره بی خطر بودن داروهای مصرفی در زمان آبستنی صحبت کنید.
این مورد شامل تجویزها و داروهای بدون نسخه، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن و آسپیرین نیز می شود. قرار گرفتن در معرض سموم محیطی و دیگر فاکتورهای محیطی که خطر سقط جنین را افزایش می دهند مانند سرب و آرسنیک، برخی مواد شیمیایی مانند فرمالدئید، بنزن، و اکسید اتیلن و مقادیر زیاد از تشعشع یا گازهای بیهوشی؛ از دیگر عوامل سقط جنین محسوب می شوند.
از عوامل تاثیرگذار در سقط جنین سن است؛ در واقع، در زنان ۴۰ ساله دو برابر زنان ۲۰ ساله احتمال سقط جنین وجود دارد. یکی دیگر از عوامل موثر در سقط جنین بیماری های مزمن است، مانند دیابتی که درست کنترل نشده است.
برای جلوگیری از سقط چه مواردی را باید رعایت کنید؟
مادران باید تمام آزمایش های گفته شده را انجام دهند.(اگر قبلاً سقط داشته اید) استراحت کنند و فعالیت های بدنی خود را کاهش دهند. از رفت و آمد در محیط های آلوده و همچنین مهد کودک ها خودداری و از افراد سرماخورده دوری کنند. مصرف قرص اسید فولیک ۵ میلی گرم و آسپرین بچه با صلاحدید پزشکشان می تواند به پیشگیری از سقط کمک کند.
سقط جنین چگونه تشخیص داده و درمان می شود؟
پزشک متخصص زنان برای حصول اطمینان از سقط جنین، سونوگرافی برای مادر می نویسد. اگر جنین کاملاً از رحم مادر خارج شده باشد، معمولاً کار دیگری انجام نمی گیرد، اما معمولاً رحم کاملاً تخلیه نمی شود و نیاز به کورتاژ دارد. در فرایند کورتاژ تمام بقایای جنین از بدن مادر خارج می شود. اگر علائم سقط در مادری دیده شود، اما سقط تایید نگردد، برای چند روز استراحت کامل برای مادر تجویز می شود و باید در بیمارستان تحت نظر پزشک متخصص بستری شود. اگر زنی دوبار پشت سر هم سابقه سقط داشته باشد، باید از نظر ژنتیکی و خونی مورد آزمایش واقع شود. این آزمایش ها علل دقیق سقط های او را مشخص خواهد کرد.
علائم سقط جنین
معمولاً در سه ماهه اول بارداری دو علامت وجود دارد که ممکن است مادر باردار را در مورد سقط به شک بیندازد. نشانه هایی که این شک را به وجود می آورند درد و خونریزی هستند. البته در سه ماهه اول بارداری درد شایع است، دردی شبیه درد عادت ماهانه که مانع خوابیدن مادر و مزاحم زندگی روزمره او نمی شود. لک بینی در ۳ ماهه اول بارداری تهدید به سقط به حساب می آید، اما هر گونه لک بینی دلیل بر سقط نیست. ۲۵ تا ۳۰ درصد مادران باردار لک بینی دارند که با مراجعه به پزشک متخصص زنان و انجام سونوگرافی دلیل آن مشخص می شود.
پیامدهای سقط جنین برای یک زن چیست؟
به دلیل اینکه در اکثر موارد سقط جنین به هر شکل همراه با خونریزی است، ادامه خونریزی به دنبال سقط جنین و یا خونریزی در طی آن می تواند برای سلامت مادر زیانبار باشد و به کم خونی و مشکلات جسمی و روحی و حتی مرگ مادر منجر شود. بروز عفونت و زخم های عفونی در خارج و داخل رحم به دلیل دستکاری های انجام شده در حین ختم حاملگی می تواند منجر به عفونت لوله و چسبندگی داخل رحمی و عقیمی دائم زن شود. زنانی که دچار سقط می شوند، گرفتار واکنش سوگواری فوق العاده شدیدی می شوند. مهمترین پاسخ با احساس گناه مشخص می شود. کاملاً منطقی است اگر فرض کنیم این ناراحتی عاطفی با از دست دادن بارداری های مکرر پیچیده تر خواهد شد.
بعد از سقط جنین چه اتفاقی رخ می داد؟
به مدت یک یا چند روز دردهای انقباضی خفیف شبیه قاعدگی و ۱ تا ۲ هفته خونریزی خواهید داشت. در این حالت می توانید برای تسکین درد از ایبوپروفن یا استامینوفن استفاده کنید. از آمیزش زناشویی، شنا کردن، دوش گرفتن و استفاده از داروهای واژنی به مدت حداقل ۱ تا ۲ هفته پرهیز کنید تا زمانی که خونریزی شما قطع شود. اگر به خونریزی شدید دچار شدید و یا عفونت یا احساس درد شدید داشتید، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید. اگر خونریزی شما شدید است و احساس ضعف، سرگیجه یا منگی می کنید، ممکن است دچار شوک شوید. در چنین شرایطی با اورژانس تماس بگیرید.
آیا با یکبار سقط، شانس باردار شدن دوباره وجود دارد؟
اگر چه حق دارید نگران احتمال سقط جنین بعدی باشید، اما متخصصان باروری یک مورد از دست دادن بارداری زود هنگام را نشانه وجود مشکلی در شما یا همسرتان تلقی نمی کنند. برخی مراقبت ها بعد از دو سقط جنین متوالی، دستور آزمایشات ژنتیکی و خونی مخصوص می دهند تا منشأ مشکل را پیدا کنند، مخصوصاً اگر بالای ۳۵ سال داشته یا از نظر پزشکی شرایط خاص داشته باشید. در شرایط به خصوص مانند زمانی که در سه ماهه دوم سقط جنین اتفاق می افتد و یا به دلیل ضعف گردنه رحم، زایمان زودرس در اوایل سه ماهه سوم صورت می گیرد، احتمالاً بعد از یک سقط شما را به متخصص زایمان پر خطر ارجاع می دهند تا شرایط حاملگی تان را به دقت بررسی کند.
چه مدت بعد از سقط می توان باردار شد؟
بهتر است مدتی صبر کنید تا بتوانید در آینده بارداری موفقی داشته باشید، زیرا مدتی طول می کشد تا رحم خود را بازسازی کند و پوشش دیواره آن، قوی و سالم شود. اگر فرد از شرایط روحی و جسمی خوبی برخوردار باشد، می تواند پس از گذشت دو یا سه قاعدگی از سقط، اقدام به بارداری کند. چه خود به خود سقط کرده باشید و چه بافت را برداشته باشید، طی ۴ تا ۶ هفته بعد دوباره قاعده می شوید. برخی پزشکان می گویند بعد از این مدت دوباره می توانید آبستن شوید، اما برخی دیگر توصیه می کنند یک دوره قاعدگی دیگر را هم بگذرانید تا زمان بیشتری برای بهبودی جسمی و روحی داشته باشید.
سقط جنین 100 درصدی با داروهای گیاهی
در دوران بارداری، مصرف برخی گیاهان میتواند باعث سقط جنین شود، بنابراین بهتر است هیچ گونه دارویی یا گیاهی بدون مشورت با پزشک متخصص مصرف نشود. افراط در مصرف هر نوع خوراکی نیز توصیه نمیشود و باید به دقت مصرف شود.
هر چند که میتوان گیاهان موجب سقط جنین را به دو دسته تقسیم کرد: گروهی که سالهاست مورد استفاده قرار میگیرند و گروه دیگری که مصرف آنها چندان شایع نیست و شاید حتی نام آنها به گوش شما نرسیده باشد.
در این بخش، گیاهانی که مصرف آنها در دوران بارداری خطرناک است و ممکن است سبب سقط جنین شوند، ذکر شده است. با این حال، ممکن است شما با برخی از این گیاهان آشنایی نداشته باشید و نام آنها را نشنیده باشید. به هر حال، بهتر است برای هر نوع مشکلی که در دوران بارداری با آن مواجه میشوید، به پزشک خود مراجعه کنید.
در دوران بارداری، باید با احتیاط به داروهای گیاهی روی آورد. اگرچه ترکیبات مؤثر داروهای گیاهی نسبت به داروهای شیمیایی رقیق تر هستند و در نتیجه، اثرات جانبی آنها کمتر است، اما همه داروهای گیاهی بی خطر نیستند.
در برخی موارد، استفاده از داروهای گیاهی مانند دوران بارداری میتواند خطرات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. به عنوان مثال، دکتر رضا راست منش، دکترای تغذیه، در مورد برخی گیاهان خطرناک در دوران بارداری توضیحاتی ارائه میدهد. لذا، قبل از مصرف هر دارویی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
زعفران و تاثیر آن بر سقط جنین
مصرف زعفران در ماههای اول بارداری برای خانمهای باردار بسیار خطرناک است و مصرف 2-1 گرم از آن میتواند منجر به سقط جنین شود. بنابراین، برای جلوگیری از سقط جنین، بهتر است در مصرف زعفران تعادل را رعایت کرده و کمتر از مقدار ذکرشده مصرف کنید.زعفران یکی از قویترین چیزهایی است که باعث سقط جنین می شود.
خطر دارچین برای سقط جنین
مصرف بیش از حد دارچین میتواند باعث سقط جنین شود. این ادویه، یکی از محبوبترین ادویهها در سراسر جهان است، اما اگر در مقادیر زیاد مصرف شود، میتواند به سقط جنین منجر شود. دارچین باعث انقباض عضلات رحم میشود و در نهایت به سقط جنین منجر میشود. بهتر است در دوران بارداری، مصرف دارچین را با پزشک خود مشورت کنید و از مصرف آن در مقادیر بیش از حد خودداری کنید.
سقط جنین با جعفری
مصرف بیش از حد جعفری میتواند باعث سقط جنین شود. اگرچه جعفری یکی از سبزیهای پرمصرف است، اما مصرف کم آن برای زنان باردار مشکلی ایجاد نمیکند. ویتامین C موجود در جعفری سطح استروژن را بالا میبرد و جریان خون ورودی به اندامهای تولید مثل را کاهش میدهد. همچنین، روغن آلی فراری موجود در جعفری میتواند دیواره رحم را نازک کند و دهانه رحم را نرم کند و در نتیجه به اسپاسم رحم منجر شود.
تاثیر کنجد بر سقط جنین
دانه کنجد سرشار از خواص مختلفی برای سلامتی است و حاوی مقدار زیادی کلسیم، آمینو اسید، پروتئین، آهن، ویتامین B، C، و E است. با این حال، مصرف بیش از حد دانه کنجد میتواند به انقباض ناگهانی رحم منجر شود. بهتر است در دوران بارداری، دانه کنجد را با پزشک خود مشورت کنید و از مصرف آنها در مقادیر بیش از حد خودداری کنید.
پونه و سقط جنین
استفاده از درمانهای گیاهی برای درمان سرماخوردگی معمول است، اما باید مراقب باشید که از گیاهانی که ممکن است باعث سقط جنین شوند، مثل پونه، در مقادیر زیاد استفاده نکنید. بهتر است قبل از استفاده از هر گونه درمانی، با پزشک خود مشورت کنید.
استفاده از پونه در مقادیر بیش از حد میتواند به سقط جنین منجر شود، زیرا پولگان موجود در پونه میتواند به خونریزی و انقباض رحم منجر شود.
سقط جنین با استفاده از بابونه
مصرف بابونه در دوز کم برای زنان باردار ایمن است، اما مصرف زیاد آن به دلیل داشتن تاهونی ممکن است به سقط جنین منجر شود.
آناناس و سقط جنین
مصرف آناناس در مقادیر کم در حد تأثیری برای سقط جنین ندارد، اما مصرف آن در مقدار زیاد در سه ماهه اول بارداری، دهانه رحم را نرم میکند و میتواند به خونریزی و در نهایت سقط جنین منجر شود. همچنین، آنزیم پروتئولیتیک بیشتری در آناناس سبز تر و نارس تر وجود دارد که میتواند به شکستن پروتئینی که جنین در مراحل ابتدایی بارداری از آن تشکیل شده است، کمک کند. بهتر است در دوران بارداری، آناناس را با پزشک خود مشورت کنید و از مصرف آنها در مقادیر بیش از حد خودداری کنید.
مصرف کوهوش و سقط جنین
مصرف کوهوش آبی و کوهوش سیاه، به دلیل دارا بودن اکسایتوسین و کولوساپونین، میتواند باعث انقباض رحم شود و در نتیجه به سقط جنین منجر شود.
پاپایا برای سقط جنین
مصرف پاپایای کال و نرسیده، حاوی آنزیم هایی مانند پاپائین است که در واقع منجر به زایمان زودرس و سقط جنین میشود. پاپایا خام حاوی مقادیر بالایی از لاتکس است که منجر به آزاد سازی پروستاگلاندین ها و اکسیتوسین میشود و در نهایت به انقباض دیواره های رحم ختم میشود. با مصرف پاپایا در مراحل اولیه بارداری، سطح پروژسترون کاهش مییابد و ادامه بارداری مختل میشود و در نهایت به سقط جنین منجر میشود. بنابراین، بهتر است زمانی که در دوران بارداری هستید، مصرف پاپایا را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید تا به سلامتی خود و جنینتان احترام بگذارید.
سداب و تاثیر آن بر سقط جنین
سداب در گذشته به عنوان درمانی برای مشکلات باروری، تحریک رحم و سقط جنین مورد استفاده قرار میگرفت. این گیاه حاوی پیلوکارپین و راتینز است که میتواند ماهیچههای دیواره رحم را تحریک کند و سطح آدرنالین را در بدن افزایش دهد. به همین دلیل، مصرف سداب در دوران بارداری خطرناک است و ممکن است منجر به سقط جنین شود.
تاثیر گوجی بری بر سقط جنین
گوجی بری حاوی مقادیر بالایی از ویتامین C است که مصرف آن در دوران بارداری میتواند منجر به سقط جنین شود. همچنین، گوجی بری حاوی بتائین است که میتواند باعث انقباض رحم شده و در نتیجه منجر به سقط جنین شود. برای اینکه به سلامتی خود و جنینتان احترام بگذارید، بهتر است در دوران بارداری، مصرف گوجی بری را با محدودیت توصیه کنید و از مصرف آن در سه ماهه اول بارداری خودداری کنید.
دکمه طلایی یکی از گیاهانی است که مصرف آن در دوران بارداری میتواند منجر به سقط جنین شود. مقدار دقیقی از دکمه طلایی که ممکن است باعث سقط جنین شود، وجود ندارد. بنابراین، بهتر است قبل از استفاده از دکمه طلایی، با پزشک خود مشورت کنید و از مصرف آن خودداری کنید.
برای جلوگیری از سقط جنین به دلیل مصرف گیاهان نامناسب، باید به اطلاعات کافی درباره خواص و تاثیرات هر گیاه دارویی در دوران بارداری دست پیدا کنید و بهتر است قبل از هرگونه مصرف، با پزشک خود مشورت کنید. همچنین، بهتر است از مصرف هر گونه روغنی که از گل های گیاه دکمه طلایی استخراج میشود، خودداری کنید زیرا این روغن حتی در مقادیر کم نیز ممکن است سمی باشد.
روغن گل مغربی
روغن گل مغربی یکی از روغنهای محبوب در رایحه درمانی است که خواص آرامبخشی دارد و میتواند بدن را تسکین دهد. همچنین، این روغن برای ریلکس کردن ماهیچههای رحم و آماده شدن جهت زایمان نیز مورد استفاده قرار میگیرد. با این حال، استفاده از روغن گل مغربی در اطراف رحم ممکن است منجر به سقط جنین ناگهانی شود.
درمنه
درمنه جهت درمان مشکلات باروری، مشکلات گوارشی، سرماخوردگی، آنفلونزا، صرع، برونشیت، انواع انگل ها، سیاتیک و سفتی ماهیچهها مورد استفاده قرار میگیرد. این گیاه دارویی حاوی روغنهای فرار، فلاونوئیدها و تانن است که میتواند رحم را تحریک کند و در نتیجه منجر به سقط جنین شود.
زرشک
زرشک از گیاهانی است که دارای آلکالوئیدها و همچنین ترکیبات فنلی از قبیل آنتوسیانین هاست. وجود این ترکیبات در آن سبب انقباضات عضلانی صاف رحم شده و هر گیاهی که شانس انقباض عضلات مختلف بدن را افزایش دهد، میتواند سقط جنین را هم تحریک کند. بنابراین، خانمهای باردار باید از مصرف زرشک خودداری کنند تا جلوگیری از سقط جنین ایجاد شود.
سقط جنین با گلپر
گلپر یکی از گیاهان درمانی است که به خصوص برای درمان بیماریهای گوارشی نظیر نفخ و هضم کننده غذا و تقویت معده مفید است. با این حال، مصرف بیش از 2 گرم گلپر در روز در دوران بارداری، به خصوص در 3 ماهه اول، میتواند منجر به سقط جنین شود. به همین دلیل، بهتر است در دوران بارداری از مصرف بیش از حد گلپر خودداری کنید.
چای بابونه
استفاده از چای بابونه برای سلامتی دارای خواص زیادی است، اما برای مادران باردار بهتر است از خوردن چای بابونه در دوران بارداری خودداری کنند. نوشیدن چند فنجان چای بابونه که حداقل 4 دقیقه دم کشیده باشد، میتواند با خطر سقط جنین همراه باشد.
تخم شوید و سقط جنین
تخم شوید خواص فراوانی دارد و میتواند باعث کاهش چربی بدن، لاغری و ضد نفخ شود. با این حال، مصرف تخم شوید در دوران بارداری به علت تحریک تولید هورمونهای مؤثر در سیکل قاعدگی و افزایش انقباضات رحمی، میتواند به خطر سقط جنین در ماه اول بارداری افزوده شود. بنابراین، خانمهای باردار باید از مصرف تخم شوید در این دوره خودداری کنند.
گل پامچال
گل پامچال یکی از گیاهانی است که برخی خانمها به دلیل خواص ضدعفونیکننده در دهانه رحم، از روغن آن استفاده میکنند و برخی دیگر آن را به صورت خوراکی مصرف میکنند. با این حال، مصرف گل پامچال در دوران بارداری خطر سقط جنین را به همراه دارد. بنابراین، خانمهای باردار باید از مصرف گل پامچال در این دوره خودداری کنند.
سنبل ختایی (ریشه انجلیکا) و تاثیر آن بر سقط جنین
سنبل ختایی یا (ریشه انجلیکا) یک گیاه دارویی است که به طور بیش از حد مصرف آن میتواند باعث تحریک قاعدگی، شل کردن عضلات و افزایش انقباضات رحم شود و به سقط جنین در ماه اول بارداری منجر شود. مصرف سنبل ختایی در افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده میکنند و یا در افرادی که قبل از مصرف آن خونریزی شدید داشتهاند، خطر سقط جنین را دو چندان میکند.
کرفس و تاثیر آن بر سقط جنین
استفاده از کرفس در سه ماهه نخست بارداری ممنوع است و خوردن خورش کرفس یا سالادی که حاوی کرفس باشد میتواند منجر به سقط جنین شود. این ممنوعیت استفاده از کرفس باید در تمام دوران بارداری رعایت شود زیرا کرفس میتواند بر روی سیستم عصبی جنین تأثیر بگذارد و باعث ناراحتیهای عصبی، به خصوص حملات شبه صرع بعد از تولد نوزاد، شود.
آویشن و تاثیر آن بر سقط جنین
آویشن دارای طبیعت گرم و خشک است و به عنوان ادویه در طعم دار کردن انواع غذاها و بعضی خوراکها استفاده میشود. اما مصرف آویشن ممکن است باعث سقط جنین در مادران باردار شود، بنابراین زنان باردار باید از مصرف آن خودداری کنند.
گل بنفشه و گل ختمی
مصرف گل بنفشه و گل ختمی میتواند باعث سقط جنین شود. ختمی یک گیاه باز کننده انتهای عروق رحم و سقط کننده است و بهتر است زنان باردار از این گیاه و گل بنفشه خودداری کنند.
غوره، آب غوره و تاثیر آنها بر سقط جنین
این مواد قاعده آور هستند و مصرف آنها میتواند باعث سقط جنین شود. برای زنان باردار مفید نیست.
آلوئه ورا و تاثیر آن بر سقط جنین
آلوئه ورا خواص زیادی برای زیبایی زنان دارد، زیرا دارای مواد طبیعی است که به مراقبت و تقویت انواع پوست کمک میکند و اثرات زیادی در کاهش چین و چروک و وزن دارد. با این حال، زنان باردار باید از مصرف غذاهای فرآوری شده با آلوئه ورا خودداری کنند و همچنین نباید آب آلوئه ورا را بنوشند، زیرا ممکن است باعث خونریزی لگن شوند و حتی سقط جنین را نیز ایجاد کنند.
گیاهانی که برای زنان باردار مضر هستند
بابونه، افسنطین، سداس، کدوی تلخ، نعنای کوهی و مینا از جمله گیاهانی هستند که در کتب طب سنتی بر سقط آور بودن آنها تأکید شده است.
گیاهان دیگری که برای زنان باردار مضر هستند شامل زعفران، جعفری، غوره، آب غوره، مارچوبه، زیره، سیاه دانه و دارچین است. سیاه دانه در بارداری به علت قاعده آور بودنش مضر است و میتواند باعث سقط جنین شود. بهتر است از استفاده از این گیاهان در دوران بارداری خودداری کنید.
هشدار، داروهای قوی که باعث سقط جنین می شوند
برای مادران باردار طبیعی است که بیماری های رایجی مانند سردرد یا ناراحتی معده را تجربه کنند. به طور طبیعی، اولین غریزه آنها ممکن است دستیابی به داروهای بدون نسخه (OTC) برای تسکین باشد. با این حال، تحقیقات نشان می دهد که داروهای خاصی که در دوران بارداری مصرف می شوند به طور بالقوه می توانند منجر به سقط جنین شوند. 98 درصد از داروهای OTC فاقد شواهد قطعی از ایمنی برای زنان باردار هستند، که شامل ترکیبات رایجی است که می تواند در این دوره بحرانی مضر باشد. بیایید عمیق تر به این موضوع بپردازیم.
داروهای خطرناک در سقط جنین
خطر مرتبط با داروها به پنج گروه حرف خاص تقسیم می شود. رده “A” ایمن ترین داروها را برای استفاده نشان می دهد، در حالی که رده “X” داروهایی را نشان می دهد که اکیداً در دوران بارداری ممنوع هستند.
در سال 2015، سازمان غذا و داروی ایالات متحده سیستم جدیدی را برای برچسب گذاری دارو راه اندازی کرد. این سیستم شامل یک بخش «بارداری» روی برچسبهای ویژه است که اطلاعاتی در مورد خطرات و اثرات بالقوه دارو بر بارداری و زایمان ارائه میکند.
دستورالعمل های دارویی در دوران بارداری
بسیار مهم است که قبل از مصرف هر دارویی در دوران بارداری به دنبال مشاوره پزشکی باشید و از مخلوط کردن محصولات مختلف به شدت خودداری کنید. استامینوفن، یک مسکن رایج، در دوران بارداری بی خطر در نظر گرفته می شود. با این حال، نباید آن را با یک ضد احتقان سینوس ترکیب کرد. تا جایی که ممکن است، روشهای غیردارویی مانند ورزش منظم، هیدراتاسیون، و رژیم غذایی متعادل و سرشار از مایعات و سوپ را در اولویت قرار دهید.
داروهایی برای سقط جنین
کلرامفنیکل: این آنتی بیوتیک تزریقی می تواند باعث اختلالات خونی شدید و وضعیتی به نام “سندرم بچه خاکستری” شود.
قرص سایتوتک :استفاده اولیه از میزوپروستول برای درمان زخم های ناشی از داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) معمول است. برخلاف این، این دارو نیز نقش حیاتی در پایان بخشیدن به بارداری ایفا می کند. اما این تمام کاربردهای میزوپروستول نیست. این دارو همچنین در جلوگیری از تشکیل زخم های گوارشی، تحریک سقط جنین، القای زایمان، کمک به زایمان زودرس و کنترل خونریزی پس از زایمان، به ویژه در شرایطی که اکسی توسین موجود نیست، موثر است.
سیپروفلوکساسین: سیپروفلوکساسین و لووفلوکساسین، هر دو آنتی بیوتیک، می توانند رشد جنین و رشد اسکلتی را مختل کنند و به طور بالقوه باعث آسیب در مادر شوند.
تتراسایکلین: تتراسایکلین، آنتی بیوتیک دیگر، به طور کلی برای مادران باردار توصیه نمی شود، زیرا می تواند به طور دائمی دندان های کودک را تغییر دهد و به طور بالقوه در رشد استخوان اختلال ایجاد کند. همچنین با افزایش خطر سقط جنین همراه است.
سولفونامیدها: این داروهای آنتی بیوتیکی معمولاً برای پیشگیری از میکروبی و درمان بیماری های باکتریایی استفاده می شوند. با این حال، آنها می توانند منجر به زردی در نوزادان شوند و ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهند.
ایبوپروفن: دوزهای بالای این مسکن رایج می تواند منجر به عوارض متعددی از جمله سقط جنین، بسته شدن زودرس مجرای شریانی جنین، یرقان، نیازهای درمانی مادر و نوزاد، سطح پایین مایع آمنیوتیک و سطوح غیرطبیعی ویتامین K شود. در حالی که دوزهای پایین ممکن است در اوایل بارداری بی خطر باشد، اجتناب از ایبوپروفن در سه ماهه سوم بسیار مهم است.
وارفارین: این ضد انعقاد که برای درمان و پیشگیری از لخته شدن خون استفاده می شود، می تواند منجر به نقایص مادرزادی شود. خطر مرتبط با لخته شدن خون شدیدتر از آسیب احتمالی برای جنین در نظر گرفته می شود، بنابراین باید از مصرف وارفارین در دوران بارداری اجتناب شود.
ایزوترتینوئین: ایزوترتینوئین که باعث نقص مادرزادی می شود، نباید توسط زنان باردار استفاده شود. دوزهای بالای این دارو حتی می تواند منجر به سقط جنین شود.
دیکلوفناک:زنانی که در دوران بارداری از دیکلوفناک استفاده می کنند، سه برابر بیشتر از کسانی که از این دارو استفاده نمی کنند، خطر سقط جنین دارند. برای افرادی که ناپروکسن مصرف می کنند، این خطر تقریباً 2.6 برابر بیشتر است.
در نتیجه، آگاهی زنان باردار از خطرات احتمالی مرتبط با برخی داروها ضروری است. مشاوره با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی قبل از شروع یا ادامه هر دارویی در دوران بارداری همیشه بهترین اقدام است.
درک این خطرات برای زنان باردار ضروری است و همیشه قبل از مصرف هر دارویی با پزشک خود مشورت کنند.