مراقبت های بعد از پروتز سینه | نکات مهمی که در نقاهت باید رعایت شوند
امروزه مفهوم زیبایی شکلی گستردهتری به خود گرفته است و تنها محدود به زیبایی چهره نمیشود. زیبایی اندام نیز یکی دیگر از فاکتورهای بسیار مهم به شمار میرود که نقش مهمی در استایل یک فرد دارد. بسیاری از افراد برای...
امروزه مفهوم زیبایی شکلی گستردهتری به خود گرفته است و تنها محدود به زیبایی چهره نمیشود. زیبایی اندام نیز یکی دیگر از فاکتورهای بسیار مهم به شمار میرود که نقش مهمی در استایل یک فرد دارد. بسیاری از افراد برای رسیدن به اندامی زیبا و بدون نقص دست به جراحیهای زیبایی مختلفی میزنند که یکی از پرطرفدارترین آنها جراحی پروتز سینه است. این جراحی دوران نقاهت تقریبا طولانی دارد و مراقبت های بعد از پروتز سینه میتواند نقشی کلیدی در نتیجه آن ایفا کند.
در این مقاله میخوانید:
- پروتز سینه چیست و چگونه انجام میشود؟
- انواع پروتز سینه
- مراقبت های بعد از پروتز سینه
- سوالات متداول
جراحی پروتز سینه یکی از جراحیهای حساس و پر ریسک به شمار میرود زیرا با تخلیه بافت سینه همراه است و اگر به درستی انجام نشود یا در مراقبت های بعد از پروتز سینه کوتاهی و بی توجهی شود، میتواند عوارض بسیاری را برای فرد به همراه داشته باشد. در ادامه بیشتر درباره نکاتی که باید در دوران نقاهت جراحی پروتز سینه رعایت شود، صحبت خواهیم کرد.
پروتز سینه چیست و چگونه انجام میشود؟
بسیاری از بانوان به دلایل مختلفی مانند ژنتیک، چاقی یا لاغری از سایز یا فرم سینه خود راضی نیستند و میخواهند با انجام جراحی پروتز سینه آن را به فرم و سایز دلخواه خود دربیاورند. همچنین افرادی که به سرطان سینه مبتلا هستند و مجبور شدند سینه خود را تخلیه کنند، ممکن است بعد از بهبودی نیاز به انجام این جراحی داشته باشند. پروتزهای سینه معمولا از جنس سیلیکون یا سالین هستند و در زیر بافت یا عضله سینه قرار میگیرند. این پروتزها از لحاظ فرم، سایز و شکل انواع مختلفی دارند که براساس نیاز و شرایط مراجعه کننده انتخاب میشوند.
انواع پروتز سینه
همان طور که اشاره کردیم، پروتزهای سینه از لحاظ فرم و سایز انواع مختلفی دارند. اما مهمترین عامل در دستهبندی آنها جنس و متریال این پروتزهاست که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
پروتز آب نمکی (سالین)
این نوع پروتز همان سالین است که با محلول آب و نمک پر شده است و در صورت پاره شدن مشکلی برای بدن ایجاد نمیکند و مواد داخل آن جذب بدن میشوند. از جمله مزایا و معایب این نوع پروتز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مزایا:
- هنگام جای گذاری آن داخل سینه نیاز به برش کمتری است
- چکاپهای دورهای برای این نوع پروتز و مراجعه به پزشک، فواصل طولانیتری دارد
معایب:
- حالت طبیعی پروتزهای سیلیکونی را ندارد
- احتمال پاره شدن و خالی شدن آن بیشتر است
- ممکن است عوارضی برای بافت سینه به دنبال داشته باشد
پروتز سیلیکونی
این نوع پروتز به جای آب نمک با نوعی ژل چسبنده پر شده است. اگر این نوع پروتز در بدن پاره شود میتواند بیمار را دچار مشکلاتی کند زیرا مواد داخل آن قابل جذب در بدن نیستند.
مزایا:
- فرم و لمس طبیعی دارد و بسیار شبیه به بافت سینه است
- احتمال پاره شدن خود به خودی آن نسبت به پروتزهای سالین بسیار کمتر است
معایب:
- نسبت به انواع دیگر پروتز هزینه بیشتری دارد
- چکاپها و معاینات آن باید به صورت مرتب توسط پزشک انجام شود
- برای کاشت آن نیاز به برش بیشتری نسبت به پروتز سالین است
پروتز کامپوزیتی
میتوان گفت کاشت این نوع پروتز تقریبا دیگر منسوخ شده است و در بسیاری از کشورها استفاده از آن غیر قانونی محسوب میشود. این پروتزها اولین نمونههای پروتز سینه بودند که با مواد خطرزایی مانند رشتههای پلیپروپیلن یا روغن سویا پر میشدند.
مراقبت های بعد از پروتز سینه
همان قدر که فرآیند این جراحی برای رسیدن به بهترین نتیجه حساس و حیاتی است، مراقبت های بعد از پروتز سینه نیز میتواند حساس و سرنوشت ساز باشد. پس برای رسیدن به بهترین نتیجه، رعایت نکات مراقبتی بسیار حائز اهمیت است.
- معمولا بیماران بعد از یک روز ماندن در بیمارستان مرخص میشوند. توصیه میشود بعد از جراحی تا مدت ۷۲ ساعت یکی از نزدیکانتان برای مراقبت از شما در کنارتان باشد.
- سعی کنید هر روز چند دقیقهای از بستر بلند شده و راه بروید تا از لخته شدن خون جلوگیری شود.
- تا یک هفته از رانندگی و پشت فرمان نشستن خودداری کنید.
- سعی کنید دستهایتان را زیاد تکان ندهید و به آنها فشار نیاورید و برای بلند شدن از یک فرد دیگر کمک بگیرید.
- دوران نقاهت بین ۱۵ تا ۲۰ روز زمان میبرد. سعی کنید در این دوران داروها و مسکنهای تجویزشده را به صورت مرتب مصرف کنید تا بهبودی کامل حاصل شود.
- در این دوران از مصرف آسپرین و داروهای رقیق کننده خون خودداری کنید
- به هیچ وجه از کمپرس گرم استفاده نکنید و برای التیام التهاب و زخمها از کمپرس سرد کمک بگیری. بهتر است آن را به صورت مستقیم روی پوست خود قرار ندهید.
- به هیچ وجه هنگام خواب روی شکم و پهلو نخوابید و فقط طاق باز بخوابید.
- اگر کودک خردسال دارید، سعی کنید تا بهبود کامل او را بغل نگیرید.
- از انجام فعالیتهای ورزشی تا زمانی که پزشک آن را بلا مانع اعلام کند، جدا خوددراری کنید.
سوالات متداول
آیا پروتز بعد از مدتی نیاز به تعویض دارد؟
جراحی پروتز سینه تقریبا یک عمل زیبایی دائمی است و تا زمانی که مشکلی برای بافت آن به وجود نیامده باشد، نیازی به تعویض نیست. تنها در صورتی پروتزها نیاز به تعویض دارند که شکل آنها تغییر کرده باشد یا در بررسیهای دورهای پزشک، عوارضی را برای بدن ایجاد کرده باشند.
انتخاب سایز و فرم پروتزها به عهده بیمار است یا پزشک؟
هنگام مراجعه به پزشک او دور سینه و قفسه سینه شما را اندازه میگیرد و سایزها و فرمهایی که برای شما مناسب است، به شما معرفی میکند. شما میتوانید از بین گزینههای مناسب انتخاب کنید.
آیا جای زخم جراحی روی سینهام میماند؟
جای زخم در روزهای اولیه کاملا مشهود و ملتهب است اما بعد از مدتی با بهبودی کامل از بین میرود و تقریبا بعد از گدشت تقریبا یک سال، دیگر خبری از زخمها نخواهد بود.
آیا پروتز سینه تاثیری در شیردهی دارد؟
امروزه در طی جراحیهای پروتز بافت سینه به صورت کلی تخلیه نمیشود. با این تفاسیر پروتز چه روی عضله سینه قرار گیرد چه زیر آن، مشکلی برای شیردهی ایجاد نخواهد کرد.
کلام آخر
همان طور که اشاره کردیم، مراقبت های بعد از پروتز سینه به اندازه روند جراحی حساس و حیاتی است و برای رسیدن به بهترین نتیجه باید به تمامی نکات در دوران نقاهت توجه ویژهای داشت. در این مقاله سعی داشتیم تا به برخی از نکات مهم و حیاتی که باید بعد از اجام جراحی پروتز سینه رعایت کرد، اشاره کنیم تا با آگاهی از این نکات در صورت انجام این عمل زیبایی به بهترین نتایج ممکن دست یابید.