خوشمزهترین زیتون پرورده را در خانه درست کنید
بعضی خوردنیها دستساز و خانگیاش خوشمزهتر و دلچسبتر است. مثل ترشیهای خانگی و شور و همین زیتونهای پرورده شمالی که حالا در بیشتر شهرهای ایران شناخته شده و پرطرفدار است.
به گزارش راهبرد معاصر؛ زیتون پرورده در کنار بیشتر غذاهای ایرانی سرو میشود و خیلی از کدبانویهای خانه دوست دارند همراه غذایی که خودشان درست میکنند چاشنی غذایشان هم دستپخت خودشان باشد. پس اگر شما هم دوست دارید زیتون پرورده را در خانه درست کنید با ما همراه باشید.
مواد لازم
۱ کیلو زیتون سبز
۲۵۰ گرم مغز گردو
سیر به هر اندازه که دوست دارید
انار ترش به اندازه کافی
۱ لیوان آب انار
۱ ق غ رب انار
۱ ق چ گلپر
چوچاق ـ سبزی محلی ـ اگر ندارید
۲ ق غ نعنای خشک ساییده شده
نمک و فلفل به اندازه کافی
۱. ابتدا زیتونها را دو تا سه ساعت در آب ولرم خیس کنید سپس هستههایش را در بیاورید. هستهها را که درآوردید زیتونها را خوب بشویید و بگذارید آبش برود در غیر این صورت زیتون پروردهتان شل و آبکی میشود.
۲. حالا مغز گردو را خوب خرد کنید تا آماده مخلوط کردن با زیتون بشود. البشته خیلی نباید پودر بشود طوری که مغز گردو را زیر دندانهایتان حس کنید.
۳. حالا انارها را خوب چرخ کنید تا یک دست و نرم شوند. انار نباید درسته و به صورت دان در زیتون پرورده ریخته شود. انار با گردو فرق میکند نباید درسته زیر دندان بیاید.
۴. حالا سبزی محلی را که شمالیها به آن چوچاق میگویند، خوب چرخ و یا ریز خرد کنید. اگر سبزی محلی ندارید نعنا خشک یا تازه هم کارتان را راه میاندازد.
۵. سیرها را هم یا چرخ کنید و یا اگر دوست دارید خرد کنید.
۶. حالا وقت مخلوط کردن مواد است. زیتونها را در یک ظرف نسبتا بزرگ بریزید و کمکم موادتان را به آن اضافه کنید. اول گردوی خرد شده و بعد سبزی چرخ شده و سیر را اضافه کنید و خوب هم بزنید. گلپر، آب انار، رب انار و نمک و فلفل را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید.
۷. حالا زیتونی را که پروراندهاید داخل یک ظرف شیشهای بریزید و بگذارید یک شبانهروز در یخچال بماند. بعد از یک روز میتوانید با غذا میل کنید.
نکته
در مصرف رب انار و آب انار دقت کنید. اگر آب انار بیشتر از یک لیوان باشد زیتون پروردهتان آب میاندازد و آب و دانش جدا میشود. رب انار را هم زیاد اضافه نکنید زیتون پرورده نباید زیاد ترش باشد.
طعم و مزه زیتون پرورده به سیر آن است، ولی اگر سیر دوست ندارید میتوانید از پودر سیر که بوی کمتری دارد استفاده کنید.
اگر سبزی چوچاق ندارید و دوست دارید طعمی نزدیک چوچاق گیلانیها داشته باشید میتوانید از گشنیز استفاده کنید. طعم و بوی گشنیز خیلی نزدیک چوچاق است.
هر نوع زیتونی برای زیتون پرورده مناسب نیست پس در انتخاب زیتون حواستان جمع باشد. زیتونها نباید سیاه و تلخ باشند، چون زیتون پروردهتان بد مزه و تلخ میشود و زحماتتان به باد میرود. اگر زیتون سبزی که خریدهاید تلخ است یک شبانهروز در آب، نمک و آبلیمو بخیسانید تا تلخیاش بر طرف شود./ همشهری آنلاین