خانواده حمید نوری از رای دادگاه سوئد به دیوان لاهه شکایت کنند/ 50 ماه انفرادی غیرقانونی
رکنا سیاسی : رئیس کمیته حقوق بشر مجلس صدور حکم حبس ابد از سوی دادگاه سوئد برای حمید نوری را محکوم کرد و گفت: خانواده آقای نوری حق خود میدانند که حکم صادره از سوی دادگاه ملی سوئد را به دلیل عدم رعایت موازین حقوقی به رسمیت نشناخته و از سیستم قضایی سوئد در مجامع بینالمللی شکایت و موضوع را از طریق دیوان بینالمللی پیگیری کنند.
زهره الهیان درباره حکم اخیر دادگاه تجدید نظر سوئد در خصوص تأیید حکم حبس ابد حمید نوری دیپلمات ایرانی زندانی در این کشور اظهار کرد: دستگاه قضایی سوئد با این حکم نشان داد که به شدت تحت تأثیر جوسازیهای گروهک تروریستی منافقین قرار دارد و با شکایت بیپایه و اساس این گروهک، حکم حبس ابد صادر کرده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ادعاهای حقوقبشری غربیها افزود: در حالی که سوئد مدعی است که یکی از آزادترین کشورهای دنیاست، اما ۵۰ ماه انفرادی غیرقانونی آقای نوری آن هم صرفاً به استناد شهادت دروغین برخی اعضای گروهک تروریستی منافقین در دادگاهی کاملا فرمایشی و از قبل برنامهریزیشده، نشان داد همه این ادعاها کاملا دروغ است.
رییس کمیته حقوقبشر مجلس شورای اسلامی سپس برخی ظلمهای دولت سوئد به مهاجران به عنوان یکی از کشورهای دارای بیشترین فشارهای غیرقانونی و تبعیضهای ناروا علیه مهاجران را یادآور شد و اظهار داشت: دولت سوئد با بایکوت رسانههاف اجازه شنیده شدن اعتراضات مهاجران به اقدامات غیرقانونی این کشور علیه مهاجرین را نمیدهد.
به گفته نماینده مردم تهران در مجلس، ۵۰ ماه انفرادی به قدری شکنجه روحی و روانی بزرگی است که کمتر کسی میتواند این فشار روانی را تحمل کند.
وی خاطرنشان کرد: دولت و دستگاه قضایی سوئد حتی اجازه ابتداییترین و بدیهیترین حق اولیه یک زندانی که انتخاب وکیل است را از آقای نوری سلب کرد و حتی وقتی خانواده وی نسبت به وکلای تسخیری آقای نوری اعتراض داشتند، وکلای تسخیری دیگری را به آنها تحمیل کردند، این در حالیست که همین وکلای تسخیری هم میخواستند شاهدان خود را در جلسات دادگاه حاضر کنند اما دولت سوئد به آنها ویزا نداد، بعد که خواستار شهادت شاهدان آقای نوری به صورت ویدیوکنفرانس شدند، باز هم دادگاه در مسیر برگزاری شهادت ویدیوکنفرانسی شاهدان وی، سنگاندازی کرد و آنقدر دیر یا این موضوع موافقت کردند که عملا زمان برگزاری دادگاه به پایان رسید.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: خانواده آقای نوری حق خود میدانند که حکم صادره از سوی دادگاه ملی سوئد را به دلیل عدم رعایت موازین حقوقی به رسمیت نشناخته و از سیستم قضایی سوئد در مجامع بینالمللی از جمله دیوان بینالمللی لاهه شکایت و موضوع را پیگیری کنند.