مقایسه هیوندای سوناتا هیبرید 2017 و رنو تالیسمان 2017، رقابت دشمنان خونین
مقدمه تاریخچه رنو تالیسمان تاریخچه هیوندای سوناتا هیبریدی مقایسه طراحی رنو تالیسمان و هیوندای سوناتا هیوندای مقایسه کابین و امکانات رنو تالیسمان و هیوندای سوناتا هیبریدی مشخصات فنی رنو تالیسمان مشخصات فنی هیوندای سوناتا هیبریدی تجربه رانندگی با...
- مقدمه
- تاریخچه رنو تالیسمان
- تاریخچه هیوندای سوناتا هیبریدی
- مقایسه طراحی رنو تالیسمان و هیوندای سوناتا هیوندای
- مقایسه کابین و امکانات رنو تالیسمان و هیوندای سوناتا هیبریدی
- مشخصات فنی رنو تالیسمان
- مشخصات فنی هیوندای سوناتا هیبریدی
- تجربه رانندگی با رنو تالیسمان و هیوندای سوناتا هیبریدی
- هزینه های نگهداری رنو تالیسمان و هیوندای سوناتا هیبریدی
- نتیجهگیری
مقدمه
رقابت آسیاییها و اروپاییها همیشه جذاب بوده و هست؛ امروز باید دید خرید سوناتا هیبریدی عاقلانه است یا تالیسمان؟
در این سری از مقالات تست و بررسی مجله پدال به سراغ تست و مقایسه رنو تالیسمان و هیوندای سوناتا ۲۰۱۸ رفتهایم تا شما را با مزایا و معایب این دو سدان محبوب آشنا کنیم؛ با پدال همراه باشید.
همچنین بخوانید: تست و بررسی هیوندای سوناتا ۲۰۱۸
همچنین بخوانید: تست و بررسی هیوندای سوناتا هیبریدی ۲۰۱۷
تاریخچه رنو تالیسمان
سال ۲۰۱۵ بود که رنو تصمیم به ساخت سدانی جدید با نام تالیسمان گرفت. تالیسمان در لغت به معنای سحر و جادو است و البته رنو ۲ دلیل برای انتخاب این نام آورده. اول به گفته رنو، تالیسمان از ایمنی بالایی برخوردار است و واژهی (تالیسمان) بهخوبی مفهوم ایمنی بالای این خودرو را به مردم میرساند؛ و البته طبق گفته رنو تلفظ این واژه برای تمام مردم دنیا ساده است. رنو تالیسمان به جز فرانسه در کره جنوبی هم مونتاژ شد؛ اما به دلیل شراکت رنو و سامسونگ این خودرو با نام رنو سامسونگ SM6 و فاقد لوگوی تجاری رنو در بازار عرضه شد. در ایران نگین خودرو، تالیسمان را طی سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ وارد کرد و به فروش رسانید؛ اما این سدان خوش خط و خال موفقیت بزرگی کسب نکرد و دلیلش هم تصمیمات نگین خودرو بود. نگین خودرو که قصد داشت قیمت رنو تالیسمان را کاهش دهد تا با تعرفه واردات به مشکل نخورد، تعدای از امکانات رفاهی این خودرو مانند رادار تابلوخوان و کمک برقی را حذف کرد. همین شد که سواری خشک تالیسمان بلای جانش شد و بعد از مدتی محبوبیتش در بازار فروریخت.
تاریخچه هیوندای سوناتا هیبریدی
اما در مقابل رنو تالیسمان که بهتازگی متولد شده، هیوندای سوناتا هیبریدی قرار دارد. شروع داستان سوناتا به سال ۱۹۸۳ یعنی زمان تولد هیوندای استلار باز میگردد؛ هیوندای استلار دارای پلتفرم فورد تانوس و متعلقات فنی میتسوبیشی بود. سال ۱۹۸۵ سوناتا بهعنوان نمونه لوکس استلار با پلتفرم آن و متعلقات میتسوبیشی معرفی شد. سال ۱۹۸۸ بود که نسل دوم، سوناتای Y2 معرفی شد؛ هیوندای با این نسل برای اولین بار وارد جنگ بازار آمریکا شد. نسل سوم سوناتا با کد Y3 در سال ۱۹۹۳ با موتور گیربکس و پلتفرم هیوندای معرفی شد که این نسل جهش بزرگی در تاریخچه هیوندای سوناتا شناخته میشود. نسل چهارم سوناتا که در سال ۲۰۰۱ معرفی و روانه بازار شد، توانست موفقیتهای زیادی برای کمپانی هیوندای کسب کند و البته این نسل حضور کمی هم در ایران داشت. اما داستان اصلی هیوندای سوناتا در ایران از سال ۲۰۰۵ و معرفی هیوندای سوناتا NF آغاز شد؛ نسل پنج سوناتا برای اولین بار در آمریکا مونتاژ شد که باز هم جهشی بزرگ برای سوناتا شناخته میشود. سال ۲۰۱۰ بود که خبر معرفی مرسدس بنز کرهای یعنی سوناتا YF به گوش مردم ایران رسید؛ به دلیل این که طراحی این نسل هیوندای سوناتا شباهت بسیاری به بنز CLS دارد مردم ایران استقبال خوبی از آن کردند. جالب است بدانید که اولین سوناتای برقی YF است. سال ۲۰۱۵ سوناتا LF بنزینی به تعداد محدودی به کشور وارد شد؛ اما در این نسل دیگر از خط و خطوط تیز و جسورانه خبری نبود؛ سال ۲۰۱۷ فیسلیفت عظیمی برای هیوندای سوناتا معرفی شد و ظاهر جدید سوناتا برگ برندهاش شد. سال ۲۰۱۸ رسید و واردات خودرو به ایران بسته شد؛ اما تولید هیوندای سوناتا متوقف نشد و سال ۲۰۱۹ نسل هشتم سوناتا با کد DN8 معرفی شد. بهتازگی هم هیوندای فیسلیفت نسل هشتم سوناتا را به دنیا معرفی کرده است.
مقایسه طراحی هیوندای سوناتا هیبریدی و رنو تالیسمان
از جلو که به هر دو خودرو نگاه میکنید طراحی بهروزتر و خلاقانه تالیسمان به نسبت طراحی محفظه کانه و سادهٔ هیوندای سوناتا شما را در رقیب بودن این دو خودرو به شک میاندازد. در جلوی تالیسمان دی لایتهای c شکل و جلوپنجره کوچک به همراه خطوط کرومی ظاهر خشن و فوقالعاده جذابی به خودرو بخشیده؛ لوگوی بزرگ رنو هم روی جلوپنجره خودنمایی میکند. در مقابل سوناتا با جلوپنجره بزرگ و یک خط کرومی باریک به همراه چراغهای بزرگ و ساده خیلی بیننده را به وجد نمیآورد و نکته جالب این است که روی سپر سوناتا برخلاف تالیسمان از مهشکن بهرهمند نیستیم.
ظاهر کناری تالیسمان خیلی ساده است و فقط فرورفتگی پایین در وجود دارد؛ یک نوار کرومی هم دور قاب پنجره کشیده شده و رینگهای پنج پره دوقلو به این خودرو نمای زیبایی داده است. در طرف مقابل سوناتا روی درها و گلگیرش خط و خطوط شکسته زیادی دارد و علاوه بر نوار کرومی دور قاب پنجره، نوار باریکی هم زیر درها کشیده شده است. دستگیره درها بر خلاف تالیسمان هم رنگ بدنه نیست؛ رینگهای پنج پرهای که بر روی این خودرو نصب شده جذاب و جالب نیست. روی گلگیر جلو هم نوشته آبیرنگ blue وجود دارد.
در عقب تالیسمان اما سادگی موج میزند و نوشته بزرگ تالیسمان به همراه لوگوی رنو در تلفیق با چراغهای کیوبیک خیلی نمای زیبایی به خودرو بخشیده است. در نمای عقبی هیوندای سوناتا نوشته hybrid با رنگ آبی وجود دارد؛ لیپ عقب به همراه اسپویلر سعی کردهاند ظاهر اسپورتی به خودرو ببخشند. اما در کل ظاهر عقبی هیوندای سوناتا به زیبایی تالیسمان نمیرسد.
اما از شکل ظاهر که بگذریم و وارد اعداد و ارقام شویم بازی عوض میشود. شاید در ظاهر طول تالیسمان بیشتر باشد؛ اما لازم به ذکر است که طول هیوندای سوناتا ۴۸۵۵ میلیمتر و طول تالیسمان ۴۸۴۸ میلیمتر است. در عوض عرض سوناتا ۱۸۶۵ و تالیسمان ۱۸۷۰ است. با اینکه ارتفاع، برای این کلاس خودرویی فاکتور مهمی نیست؛ اما جالب است بدانید سوناتا ۱۴۸۵ و تالیسمان ۱۴۶۳ میلیمتر ارتفاع دارند. یعنی عرض سوناتا ۷ میلیمتر و ارتفاعش ۲۲ میلیمتر بلندتر از تالیسمان است؛ در عوض تالیسمان ۵ میلیمتر عرض بیشتری دارد. با تمام این تفاسیر فاصله محوری تالیسمان ۳ سانتیمتر بیشتر است. اما داستان ابعاد و اندازه و ارقام در کابین متفاوت است.
مقایسه کابین و امکانات رنو تالیسمان و هیوندای سوناتا هیبریدی
هنگامی که وارد کابین تالیسمان میشوید متریال نرم رودریها و داشبورد به همراه طرح چوبهای جذاب و با کیفیت خیلی هیجانانگیز است؛ اما متأسفانه کیفیت مونتاژ ادوات کابین بسیار کم است. در طرف مقابل کیفیت پلاستیک روی درهای سوناتا بهخوبی تالیسمان نیست؛ در عوض کیفیت مونتاژ ادوات کابین سوناتا خیلی خوب است. همانطور که در سطور بالاتر اشاره شد اعداد و ارقام در کابین آشکار میشوند؛ عرض صندلیهای تالیسمان بهمراتب بیشتر از سوناتا است؛ اما فضای پای کمتری از سوناتا دارد و کابین سوناتا بزرگتر احساس میشود. در بخش طراحی ظاهری به اختلاف ۲۲ میلیمتری این دو خودرو هم اشاره شد که جزو مهمترین عیبهای کابین تالیسمان است، فضای سر سرنشینان عقب تالیسمان اصلاً راضیکننده نیست و در حد و حدود پژو ۲۰۶ است! و بهعلاوه کابین تالیسمان را دلگیرتر از سوناتا کرده است.
روی کنسول تالیسمان طرح پیانویی کار شده که خطوخش زیادی رویش حک میشود. روی درهای تالیسمان سیستم صوتی BOSE و روی درهای سوناتا سیستم اینفینیتی نصب شده؛ تالیسمان از ۱۳ بلندگو و سوناتا از ۸ بلندگو بهره میبرد؛ اما بااینحال کیفیت بلندگوهای سوناتا بهتر است. سیستم صوتی تالیسمان با بلند شدن صدا وضوحش را از دست میدهد؛ اما در سوناتا حداکثر بلندی صدا کمتر است. صندلی راننده تالیسمان در ۸ حالت و سرنشین در ۶ حالت تنظیم میگردند و صندلی راننده از مموری هم برخوردار است. ولی صندلی راننده سوناتا در ۱۲ حالت تنظیم میشود و از مموری هم بهرهمند است. روی در راننده تالیسمان کلیدهای تنظیمات آیینه و شیشهبالابرها وجود دارند؛ روی داشبوردش هم کلیدهای گرمکن، سردکن، گرمکن فرمان، اتو پارک و کلید ECO قرار دارد.
متریال و طراحی فرمان تالیسمان خیلی جالب نیست؛ کلاستر نیمه دیجیتال است و از سه بخش مجزا تشکیل شده که وقتی حالت رانندگی تغییر میکند رنگ صفحه کیلومتر عوض میشود. یکی از امتیازات رنو تالیسمان نسبت به سوناتا هیبرید وجود هداپ دیسپلی است. نورپردازی کابین تالیسمان فوقالعاده جذاب است و قابلیت تنظیم در ۸ رنگ دارد. اما مانیتور عظیم روی داشبورد تالیسمان خیلی جالب نیست و پاسخدهی سریعی هم ندارد همچنین کاربری آن هم خیلی ساده نیست؛ و جالب است بدانید هم بهوسیله موس و هم تاچ میتوانید با این مانیتور کار کنید. در مقابل وجود کلیدهای زیاد و کاربری آسان مانیتور یکی از نقاط مثبت هیوندای سوناتا است؛ اما یکی از بزرگترین نقاط ضعف این خودرو عدم متصل شدن به بلوتوث برای پخش موسیقی است.
فضای کاربردی کابین تالیسمان بر خلاف سوناتا برای قرار دادن وسایل خیلی کم است. متریال چرم صندلیها از هیوندای سوناتا بهتر است؛ اما دوام چرم صندلیهای سوناتا بهتر است. هر دو خودرو از سقف پانوراما هم بهرهمند هستند. در هر دو خودرو سنسور جلو وجود دارد؛ اما تالیسمان به دلیل وجود ۶ سنسور در سپر حساسیت بیشتری به نسبت سوناتا دارد. هیوندای سوناتا بر خلاف تالیسمان از چراغشور هم بهره میبرد. در مقاله تست و بررسی هیوندای سوناتا هیبریدی ۲۰۱۷ بیشتر میتوانید با کابین و امکانات این خودرو آشنا شوید.
فضای عقب تالیسمان برای قد بالای ۱۷۵ سانتیمتر خیلی مناسب نیست؛ اما در سوناتا تا حدود قد ۱۹۰ سانتیمتر مشکلی ایجاد نمیشود. هر دو خودرو گرمکن صندلی دارند؛ اما جایگذاری کلید گرمکن در سوناتا بر روی در و در تالیسمان روی زیرآرنجی است. در ردیف عقب هر دو خودرو هم سوکت ۱۲ ولت وجود دارد.
بخشی از امکانات رفاهی رنو تالیسمان: اتو پارک، کنترل حرکت در سربالایی، ۵ حالت رانندگی، سنسور ۳۶۰ درجه، سنسور نور و باران، رادار نقطه کور، سنسور تشخیص اشیا متحرک، ترمز پارک برقی، اتولایت، نوربالا اتومات، چرخش چراغها در سرپیچ، فرمان برقی، هداپ دیسپلی، کول باکس، صندلی ۸ حالته راننده به همراه مموری، گرمکن صندلیهای جلو و عقب، سردکن صندلیهای جلو، گرمکن فرمان، ماساژور صندلیهای جلو، آیینه تاشو برقی، سقف پانورامیک، پرده عقب برقی، ۴ شیشهبالابر اتوماتیک و سیستم صوتی BOSE
بخشی از امکانات رفاهی هیوندای سوناتا هیبرید: سه حالت رانندگی، کنترل حرکت در سربالایی، سنسور جلو و عقب، سنسور باران و نور و فشار باد تایر، رادار نقطه کور، ترمز پارک برقی، اتولایت، چراغ شور، چراغ چرخشی، گرمکن فرمان، فرمان برقی، سیستم صوتی اینفینیتی، سردکن صندلیهای جلو، گرمکن صندلیهای جلو و عقب، سقف پانوراما، آیینه تاشو برقی، شیشهبالابر اتوماتیک جلو، پردههای جانبی عقب و پرده برقی شیشه عقب
مشخصات فنی رنو تالیسمان
رنو تالیسمان در بازار جهانی از ۹ موتور بهرهمند است که عبارتاند از: ۱.۳ لیتری توربو، ۱.۶ لیتری توربو، ۱.۸ لیتری توربو، ۲ لیتری ساده، ۲ لیتری LPG، چهار سیلندر ۱.۵ لیتری دیزل، ۱.۶ لیتری دیزل، ۱.۷ لیتری دیزل و ۲ لیتری دیزل که این ۹ موتور به چهار گیربکس که عبارتاند از: ۶ سرعته اتوماتیک، ۶ سرعته دو کلاچه، ۷ سرعته دو کلاچه و CVT متصل میشوند.
اما این خودرو در ایران با موتور ۱۶۰۰ سیسی توربوشارژر که قدرت ۱۹۰ اسب بخار و ۲۶۰ نیوتن متر گشتاور تولید میکند وارد شد. این موتور به یک گیربکس ۷ سرعته دو کلاچه متصل است و میتواند در ۷.۶ ثانیه از صفر به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد و با حداکثر سرعت ۲۳۷ کیلومتر بر ساعت حرکت کند. مصرف سوخت رنو تالیسمان ۵.۶ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است که عدد فوقالعادهای است.
مشخصات فنی هیوندای سوناتا هیبریدی
این نسل از هیوندای سوناتا در چین، الجزایر و روسیه و آمریکا مونتاژ شده و طبیعی است که این خودرو از ۶ موتور و ۴ گیربکس در بازار جهانی بهره ببرد؛ این موتورها عبارتاند از: چهار سیلندر ۱.۶ لیتریT-GDI، چهار سیلندر ۲ لیتری MPI، چهار سیلندر ۲.۴ لیتری، چهار سیلندر ۲.۴ GDI، چهار سیلندر ۲ لیتری هیبرید و ۱.۷ لیتری دیزل. و ۴ گیربکس عبارتاند از: ۶ سرعته دستی، ۶ سرعته اتوماتیک، ۸ سرعته اتوماتیک و ۷ سرعته دو کلاچه. اما این خودرو در بازار ایران دارای یک موتور ۴ سیلندر ۲ لیتری هیبریدی است که میتواند به طور ترکیبی قدرت ۱۹۳ اسب بخار و ۲۰۵ نیوتن متر گشتاور را تولید و به چرخهای جلو منتقل کند. این خودرو با وزن ۱۵۸۶ کیلوگرمیاش به گفته کمپانی میتواند در ۹.۳ ثانیه از صفر به سرعت ۱۰۰ برسد. مصرف ترکیبی هیوندای سوناتا تقریباً ۵ لیتر است که عدد بسیار جالبی برای این ابعاد و وزن است.
تجربه رانندگی رنو تالیسمان و هیوندای سوناتا هیبریدی
وقتی به هیوندای سوناتا استارت میزنید خودرو بدون هیچ صدایی روشن میشود که این نکتهای بسیار خوشایند است. هنگامی که ۲۰ دقیقه با رنو تالیسمان رانندگی میکنید سیستم تعلیق خشکش ذوق شما را کور ولی شتاب اولیهاش خوشحالتان میکند. در صورتی که خشکی این خودرو شما را آزار میدهد باید کمک فنرها را با کمکهای برقی عوض کنید. صندلیهای هر دو خودرو راحتی خوبی دارند؛ اما صندلی سوناتا دربرگیرندگی بهتری دارد. سرعت عمل گیربکس رنو تالیسمان خیلی به خودرو های اروپایی نمیخورد؛ اما شباهت زیادی به هیوندای سوناتا دارد. اما اگر عاشق سرعت و بالا و پایین رفتن عقربه دور موتور هستید سوناتا بهدرد شما نمیخورد به دلیل این که در این خودرو عقربه دور موتور حرکت زیادی ندارد و هیجانی القا نمیکند. در بحث شتاب صفر تاصد هیوندای سوناتا به گرد پای تالیسمان نمیرسد و البته ترمزهای تالیسمان هم کمی بهتر از سوناتا است. دید نقطه کور سوناتا کمی بهتر از تالیسمان؛ اما رانندگی با آن درون شهر به دلیل وجود سنسور ۳۶۰ درجه و حساسیت بیشتر سنسورها به نسبت هیوندای سوناتا راحتتر است. نکته جالبی که رنو تالیسمان دارد تغییر بسیار حالات رانندگی در مودهای مختلف است و مثلاً در حالت اکو، ماساژور صندلی به کار میافتد و در نسخههای کمک برقی در حالت اسپرت کمکفنرها خشک میشود. هندلینگ تالیسمان با توجه به اروپایی بودن و ترمزها و سیتم تعلیق خشک خیلی بهتر از سوناتای هیبریدی است. سر و صدای وارد شده به کابین سوناتا هم کمتر از تالیسمان است.
هزینههای نگهداری رنو تالیسمان و هیوندای سوناتا هیبریدی
اینجاست که هیوندای سوناتا برگ برنده خود را رو میکند؛ مالکان رنو تالیسمان باید بنزین سوپر به همراه اکتان قوی در باک خودروی خود بریزند که قیمت هر باک حدود ۸۰۰ هزار تومان میشود؛ اما سوناتا هیچ نیازی به بنزین خاص و اکتان و مکمل ندارد از طرفی هم سوناتا مصرف سوخت پایینتری به نسبت تالیسمان دارد. مسافتی که تقریباً سوناتا با یک باک بنزین طی میکند حدوداً ۱۰۰۰ کیلومتر است. بازار خریدوفروش سوناتا هیبریدی خیلی بهتر از تالیسمان است و سوناتا کیفیت بهتر و عمر بیشتری دارد. تنها مشکل سوناتا قیمت سرویسهایش است که به دلیل هیبریدی بودنش برابر با تالیسمان است و متأسفانه از اپتیما بیشتر است.
نتیجهگیری
شاید روی کاغذ تالیسمان خیلی سرتر از سوناتا هیبرید باشد؛ اما در برخورد نزدیک سوناتا حس بهتر و سواری بهتری میدهد و از طرفی استهلاک خیلی کمتری به نسبت تالیسمان دارد. اما درکل تالیسمان به درد خانوادهها و افراد میانسال نمیخورد؛ بلکه بیشتر برای یک جوان عشق سرعت و ماشینباز که از پس خرج و مخارج خودروی اروپایی برمیآید ساخته شده. در آن طرف سوناتا دقیقاً برعکس است و به نسبت، خودروی پیرمردی تری بوده و همینطور برای خانوادههای نسبتاً پرجمعیت هم مناسب است. اما بهجای این دو خودرو میتوانید به سراغ: تویوتا کمری هیبریدی، کیا اپتیما GT لاین و با قیمت کمی بیشتر فولکس پاسات و حتی هیوندای آزرا ۴ سیلندر کارکرده هم بروید.
نقاط قوت و معایب رنو تالیسمان:
نقاط قوت | معایب |
امکانات رفاهی متعدد | فنربندی خشک |
هندلینگ فوقالعاده | متریال ضعیف کابین |
شتاب و عملکرد مناسب | بازار فروش ضعیف |
نقاط قوت و معایب هیوندای سوناتا:
نقاط قوت | معایب |
مصرف سوخت پایین | قیمت بالای باطریها |
استهلاک کم | پیچیدگی فنی |
حساس نبودن پیشرانه به بنزین کمکیفیت | طراحی ظاهری نه چندان مدرن به نسبت رقبا |
- رنو تالیسمان
- هیوندای سوناتا هیبریدی