6 غذای مفید که هنگام مریضی به دادتان می رسند: از ماست تا سیر و شکلات!
بسیاری از ما هنگام بیماری به یاد غذاهایی که در دوران کودکی برای التیام سرماخوردگی و آنفولانزا میخوردیم، میافتیم.
بسیاری از ما هنگام بیماری به یاد غذاهایی که در دوران کودکی برای التیام سرماخوردگی و آنفولانزا میخوردیم، میافتیم. سوپ مرغ، یکی از غذاهایی بوده که برای بهبود علائم سرماخوردگی از آن استفاده میشود.
به گفته ریانون لمبرت، متخصص تغذیه، چند غذای دیگر وجود دارد که میتوان از آنها برای تقویت سیستم ایمنی استفاده کرد. هیچ غذا یا مکملی وجود ندارد که از شما در برابر بیماریهای ناشی از باکتریها، ویروسها و سایر عوامل بیماریزا محافظت کند.
اما مصرف انواع غذاهای مغذی که التهاب را کاهش داده و فعالیت آنتیاکسیدانی را افزایش میدهند، قطعاً میتوانند به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک کنند. در ادامه، ۶ گروه از مواد غذایی مغذی را معرفی میکنیم که بهتر است در هنگام بیماری آنها را مصرف کنید.
بیشتر بخوانید: عوارض مصرف این ماده خوراکی که باید جدی بگیرید
۱. غذاهای پروبیوتیک
ماست یا کلم ترش ممکن است اولین چیزهایی نباشند که هنگام بیماری بخواهید آنها را بخورید.
اما متخصصان تغذیه توصیه کردهاند که هنگام بیماری غذاهای پروبیوتیک را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
غذاهای پروبیوتیک، حاوی باکتریهای زندهای هستند که به سلامت روده کمک میکنند.
حدود ۷۰ درصد از سیستم ایمنی بدن ما در روده است. بنابراین، حفظ تعادل باکتریها در روده میتواند به بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک کند.
زمانی که بیمار هستید، به خصوص اگر آنتی بیوتیک مصرف کرده باشید، ممکن است که میکروبیوتای روده شما مختل شده و منجر به عدم تعادل باکتریایی شود.
ریانون، مصرف غذاهای پروبیوتیک مانند ماست، کفیر، کلم ترش و کیمچی را پیشنهاد کرده تا باکتریهای مفید را به سیستم گوارش شما وارد کرده و به بازگرداندن تعادل کمک کند.
۲. غذاهای غنی از آنتیاکسیدان
انواع خاصی از میوهها و سبزیجات میتوانند هنگام بیماری به بدن شما کمک کنند.
ریانون پیشنهاد کرده که در زمان بیماری، غذاهای غنی از آنتیاکسیدان را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. زیرا میتوانند به کاهش استرس اکسیداتیو کمک کنند، از سیستم ایمنی بدن حمایت کرده و التهاب را کاهش دهند. همگی این عوامل برای روند بهبودی مفید هستند.
غذاهای غنی از آنتیاکسیدان، شامل میوههایی مانند زغالاخته، تمشک و پرتقال، سبزیجاتی مانند بروکلی، اسفناج و هویج، چای سبز، آجیل و شکلات تلخ هستند.
۳. سیر
سیر به خواص ضد میکروبی خود معروف بوده و حاوی مادهای به نام آلیسین است.
تحقیقاتی نشان میدهند که آلیسین در سیر میتواند به مبارزه با باکتریها و ویروسهایی که معمولاً با بیماریهایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا مرتبط هستند، کمک کند.
شما میتوانید سیر را به وعده شام یا ناهار خود اضافه کرده و سیستم ایمنیتان را تقویت کنید.
۴. زنجبیل
زنجبیل، به عنوان یک داروی گیاهی برای درمان بیماریها سابقهای طولانی دارد.
این ماده میتواند به رفع حالت تهوع و ناراحتی معده کمک کند.
شما میتوانید زنجبیل را به بسیاری از غذاها مانند کاری و سوپ اضافه کنید یا حتی آن را به صورت خام در چای بنوشید.
۵. عسل مانوکا
ممکن است که در دوران کودکی برای تسکین گلودرد به شما عسل داده باشند.
عسل مانوکا، متمایز از عسل معمولی بوده و به دلیل خواص ضد باکتریایی منحصر به فردش که به شهد درخت مانوکا نسبت داده میشود، معروف است. برای بررسی فواید بالقوه این عسل برای تسکین بیماریها تحقیقاتی انجام شده است.
این ماده میتواند یک مکمل تسکیندهنده در نوشیدنیهای گرم مانند چای با لیمو برای گلودرد و سرفه باشد.
۶. اکیناسه (سرخارگل)
شاید تا به حال نام این گیاه را نشنیده باشید.
اکیناسه، یک داروی گیاهی بوده که از آن به طور سنتی برای تقویت سیستم ایمنی استفاده شده و گاهی اوقات مصرفش برای کاهش علائم سرماخوردگی و آنفولانزا توصیه میشود.
برخی از مطالعات نشان میدهند که اکیناسه میتواند با تحریک سیستم ایمنی و ارائه اثرات ضد التهابی خفیف، به کاهش شدت و مدت علائم سرماخوردگی کمک کند. استفاده از اکیناسه به محض مشاهده اولین علائم بیماری توصیه شده است.
به طور کلی، یک قانون خاص وجود دارد که هنگام بیماری، صرف نظر از غذاهایی که مصرف میکنید، باید از آن پیروی کنید. به یاد داشته باشید که با نوشیدن مقدار زیادی آب یا چایهای گیاهی هیدراته بمانید. غذاهایی را انتخاب کنید که به راحتی بلعیده شوند و گلو یا معده شما را تحریک نکنند.