خواص غوره: 4 مهمترین فواید آبغوره برای فشار خون و سلامتی بدن
غوره یا آبغوره ممکن است باعث سوزش یا جمع شدن پرزهای چشایی شما شود اما خواص بسیار زیادی دارد که بدون شک نمیخواهید آنها را از دست بدهید. آبغوره به دلیل سرشار بودن از آنتی اکسیدان میتواند فیتواسترول شما را برای مبارزه با تومور افزایش دهد،...
غوره یا آبغوره ممکن است باعث سوزش یا جمع شدن پرزهای چشایی شما شود اما خواص بسیار زیادی دارد که بدون شک نمیخواهید آنها را از دست بدهید. آبغوره به دلیل سرشار بودن از آنتی اکسیدان میتواند فیتواسترول شما را برای مبارزه با تومور افزایش دهد، فشار خون شما را پایین آورد و شاخص لیپید را بهبود بخشد تا با تاثیرات آترواسکلروتیک مبارزه کند. شاید وقت آن رسیده که خودتان را آماده کنید و این میوه ترش را مصرف کنید!
غوره چیست؟
معمولا زمانی که انگور میرسد، شیرینتر میشود، اگرچه شیرینی آن متغیر است. غوره، همان انگور نارس بوده که چند هفته قبل از اینکه خوشههای انگور بر روی تاکها برسند تا به آبمیوه تبدیل شده یا به صورت میوه فروخته شوند، قابل استفاده است. حتی اگر نام غوره را نشنیده باشید، احتمالا با آبغوره آشنایی دارید. آبغوره توجه سرآشپزان دنیا را به خود جلب کرده و به فهرست غذایی بسیاری از کافههای گرانقیمت راه پیدا کرده است.
در برخی فرهنگها از جمله فرهنگ ایرانی، مصرف غوره یک سنت قدیمی به شمار میآید. طعم ترش غوره به گونهای است که با خوردن آن، صورت فرد جمع می شود. به همین دلیل است که برای طعم دادن به غذا به کار میرود. این میوه در ایران به صورت پودر، خشک، فشرده شده، تازه یا منجمد استفاده میشود. بسیاری از ترشیهای خوشمزه ایرانی با غوره درست میشوند.
غوره خواص بیشتری نسبت به انگورهای رسیده دارد. مطلبی که در پایین آمده دلیل خوبی برای خوردن انگورهای ترش، سبز و نارس به شما میدهد.
خواص غوره
۱. دریافت فیتواسترول بیشتر برای مبارزه با تومورها
یک مطالعه، سطح استرولهای خوب به نام فیتواسترول انگورهای رسیده یا به اصطلاح انگورهای آماده را بررسی کرد. این مطالعه دریافت که سطح فیتواسترولها با رسیدن انگورها کاهش مییابد که همین باعث تغییر رنگ انگور میشود. این مسئله قابل توجهی است زیرا فیتواسترولها خواص ضد تومور دارند و هر چه بیشتر باشند، بهتر است.
۲. مبارزه با تاثیرات آترواسکلروتیک کلسترول
یک مطالعه انجام شده بر حیوانات در ۲۰۱۱ دریافت که مصرف آبغوره به مهار تاثیرات مضر یک رژیم غذایی با کلسترول بالا کمک کرد. مصرف آبغوره تاثیرات آتروژنیک عامل ذخیره لیپید، آتروما و تجمع کلسیم در عروق را خنثی میکند. همچنین این مطالعه بلند مدت دریافت که غوره از فیبرینوژن و ضایعات آترواسکلروتیک نیز جلوگیری کرد.
۳. تنظیم فشار خون
یک مطالعه که بر افراد سالم ۳۰-۲۰ ساله، بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی ۶۰-۳۰ ساله و بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی که پرفشاری خون نیز داشتند انجام شد، دریافت که مصرف آبغوره تاثیر مثبتی بر این افراد گذاشته است. هر کدام از این افراد در طول یک دوره ۳۰ روزه، روزانه دو بار ۲۰۰ میلیلیتر آبغوره مصرف کردند. این درمان در افراد سالم باعث شد که میزان کلسترول HDL (لیپوپروتئین پر چگالی) در مقایسه با کلسترول LDL (لیپوپروتئین کم چگالی) افزایش یابد. همچنین، افرادی که از قبل دچار مشکل بودند، بعد از مصرف یک ماهه آبغوره، کاهشی در سطح تری گلیسیرید، تجمع کلسترول و سطح کلسترول LDL خود مشاهده کردند.
۴. افزایش آنتی اکسیدان
در همان مطالعه بلند مدت با مصرف ۲۰۰ میلیلیتر آبغوره، فشار خون افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی و افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی و پرفشاری خون، به میزان قابل توجهی کاهش یافت. محققان متوجه این مسئله بودند که اگرچه این کاهش اتفاق افتاد اما سطح فشار خون به سطح طبیعی بازنگشت.
نحوه مصرف غوره
غوره به دلیل طعم ترشی که دارد، یک افزودنی عالی برای سالاد محسوب میشود. یک دسته غوره را در مخلوط کن ریخته و آب آن را در فریزر بگذارید تا در سسهایی که به سرکه نیاز دارند استفاده کنید. همچنین میتوانید غذاهای سنتی ایرانی که در آنها از غوره استفاده میشود (مانند خورش بادمجان) را امتحان کنید و یا میتوانید مقداری غوره را به مواد برگ موی شکمپر مانند دلمه یونانی اضافه کنید.