چرا مرغ و گوشت گران شد؟
مرکز آمار ایران اعلام کرد که در آذرماه امسال، در بخش گوشت قرمز و طیور، عرضه نسبت به سال ۱۴۰۱، کاهش یافت که همین امر موجب افزایش قیمت در بازار شد.
گروه کشت و دام بازارنیوز- بهزاد قبادی؛ مرکز آمار ایران اعلام کرد که عرضه گوشت قرمز و سفید در آذرماه امسال نسبت به سال ۱۴۰۱، کاهش داشته است. این مرکز در گزارش خود آورده که مقدار عرضه گوشت طیور در آذر ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال قبل برای مرغ، هشت درصد و برای شترمرغ ٥٢ درصد کاهش و برای بوقلمون ٤٩ درصد، برای بلدرچین ٣٨ درصد، و برای سایر انواع طیور ٨٠ درصد افزایش داشته است. همچنین مقدار عرضه گوشت طیور در کشتارگاههای رسمی کشور در آذر ۱۴۰۲ نسبت به ماه قبل (آبان) در حدود چهار درصد کاهش داشته است.
همچنین در ادامه این گزارش آمده که در مقایسه آذر ۱۴۰۲ با ماه مشابه سال ۱۴۰۱ کاهش ٢٦ درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی نشان داده شده است. مقدار تولید گوشت در آذر ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال ۱۴۰۱ برای گوسفند و بره ٤٢ درصد، برای بز و بزغاله ٢٧ درصد، برای گاو و گوساله ١٣ درصد و برای گاومیش و بچهگاومیش ٢١ درصد کاهش، و برای شتر و بچهشتر ٥٥ درصد افزایش داشته است.
به گفته فعالان صنعت دام و طیور، کاهش نقدینگی واحدهای تولیدی، افزایش قیمت خوراک دام و طیور و کمبود برخی از نهادهها، علت کاهش تولید در این واحدها بوده؛ به طوریکه ناصر نبیپور، عضو اتحادیه مرغ میهن، اعلام کرد که به علت کمبود برخی نهادهها از جمله سویا، برخی واحدهای تولیدی جوجهریزی خود را کاهش دادند که این امر موجب کمبود عرضه و در نتیجه افزایش قیمت شده است.
وی همچنین کم بودن قیمت مصوب فروش مرغ را از دیگر عواملی دانست که باعث شده تولید برای واحدها صرفه آنچنانی نداشته باشد و به همین دلیل عرضه را کم کردند.
اکنون مسئولین وزارت جهاد کشاورزی اذعان دارند که وضعیت تولید چه در گوشت قرمز و چه در بخش طیور، بهتر از ماههای قبل شده و با توجه به اینکه ایام نوروز و ماه مبارک رمضان را در پیش داریم، تمهیدات مناسب برای عرضه مورد نیاز بازار انجام گرفته شده و احتمالا کمبود و افزایش قیمت زیادی در این بخش نخواهیم دید.
پایان پیام//