طرز تهیه شکلات داغ مکزیکی: 10 خاصیت هات چاکلت مکزیکی برای سلامتی
حتما تا به حال حتی برای یکبار هم که شده هات چاکلت میل کرده اید. اما شکلات داغ مکزیکی یکی از نوشیدنیهای محبوب زمستان است که هم به راحتی تهیه میشود و هم خواص بسیار زیادی دارد. شکلات داغ مکزیکی ، ذهن را پویا میکند و عجیب نیست که برای رفع...
حتما تا به حال حتی برای یکبار هم که شده هات چاکلت میل کرده اید. اما شکلات داغ مکزیکی یکی از نوشیدنیهای محبوب زمستان است که هم به راحتی تهیه میشود و هم خواص بسیار زیادی دارد. شکلات داغ مکزیکی ، ذهن را پویا میکند و عجیب نیست که برای رفع استرس، افسردگی، غم و اضطراب به کار میرود. در ادامه این نوشتار با ما همراه باشید تا علاوه بر اینکه طرز تهیه شکلات داغ مکزیکی را یاد میگیرید از مهمترین خواص هات چاکلت مکزیکی برای سلامتی هم باخبر شوید.
شکلات داغ مکزیکی چیست
طعم شکلات داغ مکزیکی با شکلات داغ های معمولی بسیار متفاوت است. این شکلات داغ همراه خامه و چوب دارچین و اگر طرفدار فلفل باشید با پودر یا دانه های فلفل سرو می شود و از این رو شما را در فصل زمستان گرم می کند و شادی بخش روحیه شما خواهد بود. بنا بر سلیقه تان می توانید میزان دارچین را کم و زیاد کنید اما حذف نکنید. ولی اگر بنابر دلایلی فلفل را نمیپسندید کمتر یا حذفش کنید.
طرز تهیه شکلات داغ مکزیکی
مواد لازم
- – 2 فنجان شیر
- – ۵۰ گرم شکلات تخته ای
- – 1/4 قاشق چایخوری پودر دارچین
- – 1/4 قاشق چایخوری عصاره وانیل
- – کمی فلفل (اختیاری)
- – خامه فرم گرفته (اختیاری)
- دو چوب بلند دارچین برای تزیین فنجان
طرز تهیه
- شیر را در قابلمه ای روی حرارت متوسط گرم کنید تا بجوشد.
- شکلات را به شیر اضافه کنید و هم بزنید تا آب شود و با شیر ترکیب شود.
- دارچین، عصاره وانیل و فلفل را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا همه چیز خوب ترکیب شود.
- حرارت دادن مخلوط را ادامه دهید و هر از گاهی هم بزنید تا داغ و کف کند.
- مخلوط را از روی حرارت بردارید و در لیوان ها بریزید.
- در صورت تمایل روی آن را با خامه فرم گرفته و دارچین اضافی تزیین کنید.
از شکلات داغ مکزیکی خانگی و خوشمزه خود لذت ببرید!
خاصیت هات چاکلت مکزیکی برای سلامتی
۱. کنترل قند خون
چربیهای سالم موجود در کاکائوی مکزیکی میتوانند به آرامی به شکر موجود در غذا یکسان شوند. در نتیجه از افزایش انسولین جلوگیری میکنند.
۲. جلوگیری از سرطان
محققان دریافتند که تاثیر نوشیدن یک فنجان شکلات داغ مکزیکی – دو بار در روز- در مبارزه با رشد سلولهای سرطانی، سه برابر چای سبز است. محققان توصیه میکنند که برای بهرهمندی از فواید شکلات داغ مکزیکی، روز خود را با نوشیدن یک فنجان از آن آغاز کنید.
۳. بهبود خلق و خو
شکلات داغ مکزیکی – به دلیل وجود سروتونین در شکلات – میتواند استرس، ناراحتی و افسردگی را مهار کند. سروتونین مانند یک محرک عمل میکند و اندورفین را افزایش میدهد که باعث حس سرخوشی در فرد میشود.
به علاوه، هورمونهای اضطراب به دلیل تمرکز تقویت کنندههای سلولی، کاهش مییابند. این اثر در صورت ذوب شدن شکلات تلخ مکزیکی در نوشیدنی گرم بیشتر میشود زیرا گرم بودن این نوشیدنی در جلوگیری از سرطان موثرتر است.
۴. بهبود عملکرد مغز
افزایش جریان خون در بدن به معنای افزایش اکسیژن در مغز است. نوشیدن یک فنجان شکلات داغ مکزیکی، به دلیل داشتن فلاونوئید، مغز را قویتر میکند. موسسه آمریکایی پیشرفت علم اعلام کرد که فلاونوئیدها جریان خون و در نتیجه اکسیژن بدن را افزایش میدهند که به بهبود عملکرد مغز میانجامد.
به علاوه، این ماده از بیماری زوال عقل نیز جلوگیری میکند زیرا این بیماری به دلیل نبود جریان خون در مغز به وجود میآید. به همین دلیل است که محققان معتقدند نوشیدن شکلات داغ مکزیکی در درمان زوال عقل موثر است.
فلاونوئید موجود در شکلات داغ مکزیکی علاوه بر بهبود عملکرد مغز، عملکرد رگهای خونی مغز را نیز بهبود میبخشد.
۵. سلامت قلب
با استناد به تحقیقات انجام شده، بیماری عروق کرونری، دلیل اول مرگ مردان و زنان در ایالات متحده است. از هر ۴ نفر ۱ نفر به بیماری عروق کرونری دچار است.
شکلات داغ مکزیکی فلاونوئید بالایی دارد. این ماده، سلولها را تقویت کرده و رادیکالهای آزاد عامل بیماری عروق کرونر و بیماریهای دیگر را مهار میکند.
۶. تقویت دندانها
اگزالیک اسید موجود در تانن شکلات داغ مکزیکی میتواند تولید اسیدها و ایجاد پلاک را کاهش دهد. تئوبرومین موجود در شکلات داغ مکزیکی به استحکام مینای دندان کمک کرده و از ایجاد لکه در دندانها و تغییر رنگ آنها جلوگیری میکند. همچنین، میتواند میکروارگانیزمهایی به نام استرپتوکوک موتانس که در ایجاد پوسیدگی دندان نقش دارند را از بین ببرد.
۷. پوستی سالم و جوان
شکلات تلخ داغ مکزیکی سرشار از فلاونوئید است که به هیدراته شدن پوست کمک کرده و آن را زیبا میکند. همچنین در برابر اشعه ماوراء بنفش از پوست محافظت کرده و از ایجاد مشکلات پوستی جلوگیری میکند.
۸. پروتئین بالا
دریافت پروتئین پس از تمرینات سنگین ورزشی، اهمیت زیادی دارد و شما میتوانید شکلات داغ مکزیکی را امتحان کنید. هر فنجان شیر شکلات مکزیکی ۸ تا ۱۶ گرم پروتئین دارد.
پروتئین موجود در شکلات داغ مکزیکی به افزایش ماهیچه کمک میکند زیرا اسیدهای آمینه را به خوبی تقسیم میکند. شیر گاو دارای ۲۰٪ پروتئین وی و ۸۰٪ پروتئین کازئین است.
۹. بهبود جریان خون
یکی دیگر از فواید فلاونوئید موجود در شکلات داغ مکزیکی، مهار نیتریک اکسید در بدن است. این مسئله به نقش blood clusters ربط دارد زیرا چسبندگی پلاکتهای خونی کاهش یافته و جریان خون افزایش مییابد. فلاونوئید میتواند مانند یک رقیق کننده و عامل ضد لخته شدن خون عمل کند که خطر سکته را کاهش میدهد.
۱۰. کنترل وزن
یک تحقیق دیگر نشان میدهد نوشیدن شکلات داغ مکزیکی میتواند احساس گرسنگی را تا ۵۰ درصد کاهش دهد. علاوه بر کمک به کاهش وزن، مقدار کمی شکلات داغ و تلخ مکزیکی به شما حس سیری نیز میدهد و چون انسولین را کنترل میکند، چربیسوزی بهتر انجام میشود.
میتوانید برخی از خواص شکلات داغ مکزیکی را از انواع دیگر شکلات نیز دریافت کنید.