توافق تاریخی کره شمالی و چین رقم خورد/ علت چیست؟
مقامات ارشد کره شمالی و چین برای تقویت همکاریهای تاکتیکی و دفاع از منافع مشترک هر دو کشور به توافق رسیدند.
خبرگزاری رسمی کره شمالی اعلام کرد مقامات ارشد کره شمالی و چین برای تقویت همکاری های تاکتیکی و دفاع از منافع مشترک هر دو کشور به توافق رسیدند.
براساس این گزارش، این توافق در جریان دیدار «چوی سون هوی» وزیر امور خارجه کره شمالی با «سان ویدانگ» معاون وزیر امور خارجه چین در شهر پیونگ یانگ حاصل شده است.
دولت چین اعلام کرد دو کشور متعهد به تقویت روابط استراتژیک در تمام سطوح شده و بر موضع تزلزل ناپذیر خود در روابط فی مابین تاکید کردند.
این آخرین توافق حاصل شده از سوی کره شمالی با چین و روسیه است در حالی که تقابل و تضاد این کشور با ایالات متحده و کره جنوبی رو به افزایش است و روابط پرتنشی برقرار است.
چندی قبل نیز مقامات ارشد چین و کره شمالی مذاکراتی را در سطح عالی، در شهر پکن پایتخت چین، برگزار کردند.
این مذاکره بین «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین و «پاک میونگ هو» معاون وزیر امور خارجه کره شمالی برگزار شد.
وزارت امور خارجه چین در بیانیه ای اعلام کرد چین همواره ارتباط خود با کره شمالی را از دیدگاه استراتژیک و بلند مدت می بیند.
در این دیدار وانگ اظهار کرد پکن به دنبال تقویت روابط و هماهنگی های دو جانبه و نیز تعمیق تبادلات و همکاری ها است.
پیشتر نیز معاون وزیر امور خارجه کره شمالی در جریان یک سفر رسمی نادر در آستانه هفتاد و پنجمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور، به پکن رفته بود.
کره شمالی به طور رسمی تنها متحد چین است. هر دو کشور در سال 1961 معاهدهای را برای اتخاذ تمام اقدامات لازم از جمله کمک نظامی به منظور کمک به یکدیگر در هنگام وقوع یک حمله و یا هنگام تلاش کشور سومی برای حمله، امضا کردند.
پکن و مسکو که پیشتر در شورای امنیت سازمان ملل درباره آزمایش موشک های بالستیک و برنامه های هسته ای کره شمالی، علیه این کشور رای داده بودند، از سال 2017 تاکنون از پیوستن به قطعنامه سازمان ملل برای تحریم های بیشتر علیه پیونگ یانگ خودداری کرده و این اقدامات پیونگ یانگ را در جهت دفاع از منافع ملی خویش خواندند.
اما پیشتر خبرگزاری یونهاپ گزارش داد ایالات متحده و کره جنوبی قصد دارند تا اواسط سال آینده دستورالعملهای مشترکی را درمورد استراتژی دفاع هستهای و ایجاد یک سیستم یکپارچه، با هدف مقابله با تهدیدات هستهای کره شمالی، تدوین کنند.
چندی قبل نیز آمریکا، کره جنوبی و ژاپن برای راهاندازی یک گروه مشورتی در سطح عالی برای مقابله با تهدیدات سایبری کره شمالی به توافق رسیدند.
کره شمالی از سال 2006 تاکنون، بهدلیل برنامه اتمی و موشکهای بالستیک خود، تحت تحریمهای متعدد سازمان ملل قرار دارد، این تحریمها شامل ممنوعیت توسعه و گسترش موشکهای بالستیک است. این تکنولوژی برای پرتاب نخستین ماهواره جاسوسی پیونگیانگ به مدار زمین بهکار گرفته شد و برای آزمایش دهها موشک بالستیک طی 20 ماه گذشته استفاده شده است. آمریکا بارها هشدار داده است که پیونگیانگ آماده انجام هفتمین آزمایش اتمی خود است.