ناگفته هایی عجیب از حریق بیمارستان گاندی
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران نمای کامپوزیت را عامل انتقال و گسترش آتش به سایر طبقات بیمارستان گاندی اعلام کرد 23 اجتماعی 1402/11/08
۵۰ درصد ساختمانهای دولتی و وزارتخانهها ناایمن هستند
قدرتالله محمدی در جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران به ارائه گزارشی از عملیات اطفاء حریق در بیمارستان گاندی پرداخت و گفت: در ساعت ۱۸:۲۰ عصر پنجشنبه مرکز فرماندهی سازمان آتشنشانی از حریق در بیمارستان گاندی مطلع شد و با توجه به اینکه خط قرمزی برای مراکزی که در هنگام وقوع حادثه افراد ساکن در آن نمیتوانند خود را نجات دهند، داریم به سرعت ۱۰ ایستگاه آتشنشانی به محل حادثه اعزام شد.
وی ادامه داد: اولویت نجات بیماران بود و پس از آن موضوع حریق دنبال شد. آسانسورها قطع شده بود لذا انتقال بیماران کار سختی بود حتی یک تماس از کردستان داشتیم که فرزند من در نقطهای از بیمارستان است و باید نجات داده شود که ما اعلام کردیم که همه منتقل شدهاند اما تاکید کردند که جنینشان در بیمارستان نگهداری میشود که در همین راستا ۹ جنین نجات پیدا کردند و منتقل شدند به این ترتیب در بیمارستان از جنین تا بیمار ۷۰ ساله و ۱۱ بیمار آی سی یو نجات پیدا کردند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران ادامه داد: تنها یک بیمار بود که اگر دستگاه از وی قطع میشد از بین میرفت که در یک اتاق ویژه با مراقبتهای ویژه نگهداری کردیم و آن بیمار هم نجات پیدا کرد.
محمدی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه حریق بیمارستان گاندی از اتاق ۱۰۶ واقع در طبقه ۱۶ آغاز شد و به نمای کامپوزیت بیمارستان منتقل شد، افزود: در میان لایههای کامپوزیت ماده مشتعل همچون بنزین وجود دارد که نمیدانم کدام آزمایشگاه این نما را تایید کرده است. حریق ما در طبقه شانزدهم بود اما اگر نمای این ساختمان غیر از کامپوزیت بود هیچ کدام از طبقات دچار حریق نمیشد و در همان طبقه حریق اطفا میشد.
وی اضافه کرد: ما سایت بیمارستان را نجات دادیم ۵۰ درصد این بیمارستان هتلینگ و ۵۰ درصد بیمارستان بود که اگر حریق به ۵۰ درصد بیمارستان منتقل میشد این بیمارستان از رده خارج میشد و با کمبود فعلی بیمارستان در تهران این بیمارستان به صورت کامل از رده خارج میشد. در عملیات اطفاء ۱۶ طبقه را چگونه نمیتوانستیم لولهکشی کنیم و باید سامانهها اطفاء حریق آنجا باید مورد استفاده قرار میگرفت اما فیزیک آن وجود داشت ولی آب نداشت. اگر یک هزارم خسارتی که به این بیمارستان وارد شده برای ایمنی هزینه میکردند این اتفاق در این ابعاد رخ نمیداد. ما ممنوعیت اعلام نمیکنیم اما شرکت سازنده باید ایمنی ساختمانی را که میسازد تامین کند.
اگر یک هزارم خسارتی که به این بیمارستان وارد شده برای ایمنی هزینه میکردند این اتفاق در این ابعاد رخ نمیداد.
محمدی تاکید کرد: متاسفانه ۵۰ درصد ساختمانهای دولتی و وزارتخانههای ما ناایمن هستند ولی برای بازدیدها ما را راه نمیدهند شرکتهای بیمه میتوانند در این مسیر کمک کنند. چرا ساختمانی که تاییدیه آتشنشانی ندارد بیمه میشود؟ باید ساختمانها برای بیمه ملزم به اخذ تاییدیه آتشنشانی شود.
وی ادامه داد: خاموشکننده خودروها در شرکتهای خودروسازی چه سرنوشتی پیدا کرد؟ اگر خودرویی دچار حریق شود در شهر عابران کمک میکنند اما در جاده این خاموشکنندهها هستند که میتوانند کمک کنند. قطعا اولویت اول و آخر ما پیشگیری است اما یک سازمان به تنهایی نمیتواند در این حوزه همه اقدامات را انجام دهد. در حال حاضر یک بهم ریختگی ایمنی در تهران داریم.
گردآوی: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: isna.ir