خواص پنیر پارمسان: 15 فایده اثبات شده پنیر پارمزان برای سلامتی
عدهای از شما ممکن است بر این باور باشید که خوراکی یا نوشیدنی سالم باید کمترین میزان چربی و قند را داشته و فاقد نمک باشد و همهی اینها در مورد محصولات غیر لبنی هم صدق میکنند. اما دربارهی خواص پنیر پارمسان چطور؟ چه کسی گفته است چیزی که...
عدهای از شما ممکن است بر این باور باشید که خوراکی یا نوشیدنی سالم باید کمترین میزان چربی و قند را داشته و فاقد نمک باشد و همهی اینها در مورد محصولات غیر لبنی هم صدق میکنند. اما دربارهی خواص پنیر پارمسان چطور؟ چه کسی گفته است چیزی که سالم باشد خوشمزه نیست!؟ بعضی از خوراکیهای خوشمزه سالم هم هستند و همین امر باعث میشود با خودتان فکر کنید که «وقتی چنین چیزهای سالم و خوشمزهای دارم چرا به خوراکیهای بی خاصیت و مضر روی بیاورم؟» یکی از این خوراکیهای سالم و خوشمزه شکلات است. شما میتوانید هر روز از نوشیدن هات چاکلت (شکلات داغ) نهایت لذت و فایده را ببرید. نوشیدنی اصلی دیگر برای همهی ما «قهوه» است. قهوه، به خصوص قهوهی سیاه، حتی میتواند بهترین کارکرد را در کاهش وزن شما داشته باشد.
خوراکی دیگری که ممکن است فکر نمیکردهاید خوراکی سالمی باشد پنیر است. اگر به فایدههای پنیر برای سلامتی و زیبایی پی ببرید شاید متعجب شوید. خب، ممکن است با بعضی از انواع پنیر مثل پنیر چدار برای ساندویچ، موزارلا برای پیتزا، و پارمسان برای اسپاگتی آشنا و به آنها علاقمند باشید. وقتی به خوراکیهای ناسالم فکر میکنید، ذهنتان به سمت خوراکیهای اصلی میرود، نه پنیری که به عنوان یک نوع ادویه برای طعم دهی استفاده میشود. به عبارت دیگر، ما میتوانیم بگوییم پنیر یکی از خوراکیهای واقعا سالم است اگر که نحوهی مصرف صحیح آن را بدانیم. و این بار، قصد داریم دربارهی فایدههای دوست داشتنیترین پنیر – یعنی پنیر پارمسان – ارزش غذایی آن، نکات احتیاطی و توصیههای برای خوردن این پنیر خوشمزه صحبت کنیم.
ارزش غذایی پنیر پارمسان
پنیر پارمسان نوعی پنیر است که جزو پنیرهای سفت به شمار میآید. پارمسان معمولا به صورت ریزدانه یا پودر مصرف میشود. مزهی شیری و آجیلی مانند آن باعث میشود مردم دوست داشته باشند آن را به هر نوع محصول زراعی و کشاورزی دیگری اضافه کنند. شما میتوانید آن را روی غذاهای مورد علاقهتان مانند اسپاگتی یا پیتزا بپاشید یا آن را با کیک پنیر و چیپس سیب زمینی مخلوط کنید.
عموما همه میدانند که پنیر بیشتر از هر چیزی از چربی تشکیل شده است. اما، آیا میدانستید که این نوع پنیر دارای سایر مواد مفید برای سلامتی نیز هست؟ مطابق گزارش سازمان جامعهی جهانی غذا، هر ۱۰۰ گرم پنیر پارمسان حاوی موارد زیر است:
- – ۳۹۲ کالری
- – ۲.۵ گرم کربوهیدرات
- – ۲۵.۵ گرم چربی
- – ۳۸.۰ گرم پروتئین
- – ۱۲۶۵ میلی گرم کلسیم
- – ۰.۴ میلی گرم آهن
- – ۸۲۰ میلی گرم فسفر
- – ۱۵۰ میلی گرم پتاسیم
- – ۷۵۵ میلی گرم سدیم
- – ۰.۳۲ میلی گرم ویتامین A (رتینول یا کاروتنوئید)
- – ۰.۲۰ میلی گرم ویتامین B (تیامین، آنئورین)
- – ۰.۷۳ میلی گرم ویتامین B2 یا ریبوفلاوین
- و سایر موادی که میزان آنها بسیار کم است مانند منیزیم، ویتامین C، ویتامین E، و ویتامین B6.
با توجه به این حقیقت که پارمسان حاوی مواد مفید بسیار زیادی است، باید هم بپذیریم که برای سلامتی فایدههای بسیاری به همراه دارد. اینک با ما همراه باشید تا شما را با مهمنرین خواص پنیر پارمسان برای سلامتی آشنا سازیم.
خواص پنیر پارمسان
۱. به حفظ سلامت چشمها کمک میکند
بعضی از مواد تشکیل دهندهی موجود در پنیر پارمسان به حفظ سلامت چشمها کمک میکنند. یکی از این مواد ویتامین A موجود در پنیر پارمسان است. ویتامین A سلامت چشم شما را حفظ و به قدرت دید و بینایی شما در محیطهای تیره و تاریک کمک میکند.
۲. استخوانها و دندانها را تقویت میکند
از آنجایی که پنیر پارمسان از شیر لبنی تشکیل شده است، این نوع پنیر نیز حاوی کلسیم بالایی است. کلسیم برای حفظ سلامت و حتی تقویت استخوانها و دندانها مفید است. به علاوه، فسفر موجود در پنیر پارمسان جذب کلسیم توسط استخوانها و دندانها را به میزان بهینه خواهد رساند. بنابراین، خوردن پنیر پارمسان برای کودکانی که برای رشد و نمو خوب به مواد مغذی احتیاج دارند بسیار خوب است.
۳. عضلات را تقویت میکند
وقتی به ساختن عضلات نیاز داشته باشید به صورت چشمگیری به پروتئین نیاز خواهید داشت. با نگاه کردن به پروتئین موجود در پنیر پارمسان، میتوانیم بگوییم که خوردن پنیر پارمسان برای تقویت عضلات بسیار مفید خواهد بود. به علاوه پنیر پارمسان که به عنوان سنتز کنندهی پروتئین عمل میکند در فرایند سوخت و ساز و متابولیسم سلولها، عضلات، و استخوانهای بدن نیز مفید خواهد بود.
۴. اثرات آرامبخش دارد
پنیر پارمسان در مقایسه با سایر خوراکیهای سبک مانند کیک فنجانی و چیپس کالری کمتری دارد. پنیر پارمسان همچنین حاوی ارزش غذایی بیشتری از آن خوراکیها است. خوردن پنیر پارمسان به عنوان یک میان وعده به شما کمک خواهد کرد روز پر مشغلهی خود را با آرامش پشت سر بگذارید. این به خاطر وجود تریپتوفان در پنیر پارمسان است.
۵. کیفیت خواب را بهبود میبخشد
در یکی از پژوهشها به اثبات رسیده است که خوردن پنیر پارمسان کیفیت خواب را نیز بهبود خواهد بخشید. این به خاطر آن است که پنیر پارمسان حاوی تریپتوفان است که مسئول ایجاد حس آرامش و کاهش استرس است. در صورتی هم که استرس نداشته باشیم به راحتتر خوابیدنمان کمک میکند. به علاوه، خوردن پنیر پارمسان درست قبل از خواب شما را از شر افکار منفی راحت و سیستم عصبیتان را آرام خواهد کرد.
خواص پنیر موزارلا: ۹ خاصیت شگفت انگیز پنیر موزارلا برای سلامتی
۶. سیستم عصبی را در وضعیت خوبی حفظ میکند
یکی دیگر از فایدههای پنیر پارمسان برای سلامتی که در اینجا میتوانیم به آن اشاره کنیم به سیستم عصبی مربوط میشود. خوردن پنیر پارمسان که حاوی ویتامین B6 و B12 است به حفظ عملکرد دستگاه و سیستم عصبی در سطحی خوب کمک میکند.
۷. برای دستگاه گوارش خوب است
دستگاه گوارش میتواند به راحتی پنیر پارمسان را هضم کند. به عبارت دیگر، این ماده بدن را قادر میسازد به سرعت مواد مغذی را جذب کند. بعضی از مواد مغذی موجود در پنیر پارمسان به سلامت داخلی رودهها و دستگاه گوارشمان کمک میکنند. داشتن رودههایی سالم به نحوی موثر به مبارزه با عفونتهای باکتریایی و جلوگیری از بیماریهای مربوط به گوارش کمک میکند.
۸. از سرطان جلوگیری میکند
پنیر پارمسان حاوی ویتامین B2 یا ریبوفلاوین است که به طرز چشمگیری به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل و با بیماریهایی مانند سرطان مبارزه میکند. ریبوفلاوین موجود در پنیر پارمسان به بدنتان کمک میکند سلولهای آسیب دیده را بازسازی و از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری کند.
۹. از دیابت پیشگیری میکند
در یکی از مطالعات انجام شده آشکار گردید که ارزش غذایی پنیر، به خصوص پنیر پارمسان قادر به افزایش انسولین است. میزان انسولین موثر به طرز قابل توجهی از ازدیاد قند خون جلوگیری خواهد کرد. این وضعیت باعث میشود پنیر پارمسان بتواند از ابتلاء ما به دیابت، به خصوص دیابت نوع ۲ پیشگیری کند.
۱۰. برای عدم تحمل لاکتوز بیخطر است
به رغم فایدههای نوشیدن هر روزهی شیر برای بدن، بعضی از افراد هستند که نمیتوانند از شیر برای برآورده کردن نیازشان به مواد لبنی استفاده کنند. بعضی از آدمها مبتلا به عدم تحمل لاکتوزی هستند که در محصولات لبنی مانند شیر وجود دارد. اما، مشخص شده است که عدم تحمل لاکتوز را میتوان با مصرف بعضی از انواع محصولات مانند پنیر قابل تحمل ساخت.
هرچند شیر لبنی جزء اصلی درست کردن پنیر پارمسان است، اما برای کسانی که به عدم تحمل لاکتوز دچار هستند بیخطر است. بنابراین، مصرف پنیر پارمسان به مقدار توصیه شده میتواند راه حلی موفق و مثبت برای جذب کلسیم رژیمی مورد نیاز کسانی باشد که به عدم تحمل لاکتوز دچار هستند.
خواص پنیر : ۱۴ فایده پنیر برای سلامتی، پوست و مو
۱۱. برای سلامت پوست مفید است
پنیر، و من جمله پنیر پارمسان حاوی بیوتین است. بیوتین مادهی مغذی است که به سلامت پوست کمک میکند. بیوتین توسط بدن تولید میشود. بنابراین، باید با خوردن پنیر پارمسان نیازمان به بیوتین را برآورده سازیم. به علاوه، پنیر پارمسان حاوی مقدار زیادی ویتامین A است. میدانیم که علاوه بر فایدههایی که برای چشم دارد، ویتامین A برای پوست و مو نیز خوب است.
۱۲. باعث افزایش وزن میشود
همان طور که در فوق اشاره شد، پنیر پارمسان حاوی مقادیر بسیار زیادی کالری است. این خوراکی حاوی کربوهیدرات، چربی، و پروتئین است که به طرز موثری به افزایش وزن کمک میکند. در عین حال، چربی موجود در پنیر پارمسان، چربی سالم به حساب میآید. بنابراین، خوردن پنیر پارمسان را برای افزایش وزن بیخطر به شما توصیه میکنیم.
۱۳. تقویت کنندهی موثر انرژی بدن است
هرچند اکثر آدمها به خاطر حفظ سلامتیشان از مصرف چربیها اجتناب میکنند، اما چربی مادهی مغذی مفیدی برای بدنمان است. چربی بهترین کمک کننده به سلامتی و تندرستی و همچنین تامین انرژی بدن به حساب میآید. میدانیم که برای انجام فعالیتهای روزانه، ورزش و حتی فکر کردن به انرژی نیاز داریم.
در این صورت مصرف پنیر پارمسان انرژی مورد نیازمان را تامین خواهد کرد. چربی موجود در پنیر پارمسان از قدمت قابل توجهی برخوردار است، تا آنجا که این چربی در طی گذر زمان به اسیدهای کوچکتر تجزیه شده است. این امر سیستم ایمنی ما را قادر میسازد بیشترین مقدار مادهی مغذی را جذب و در عین حال نیاز انرژی بدنمان را تامین کند.
۱۴. از ابتلا به بری بری پیشگیری میکند
بری بری یا کمبود تیامین بیماری است که به خاطر کمبود مصرف ویتامین B1 به وجود میآید. علائم این بیماری اختلال عملکرد قلب و اِدم هستند. در این صورت مصرف پنیر پارمسان بسیار مفید خواهد بود، چون قادر است نیازهای بدن بیمار را به ویتامین B1 برآورده کند. ویتامین B1 موجود در پنیر پارمسان به جریان مایعات و خون در بدن کمک خواهد کرد. به علاوه، عملکرد خوب و درست قلب را نیز تضمین میکند.
۱۵. برای زنان باردار مفید است
همان طور که میدانیم، زنان باردار به خاطر تامین نیاز جنین درون رحمشان به مواد مغذی بیشتری نیاز دارند. اما مصرف لبنیات ممکن است باعث ناراحتی معدهشان شود چون زنان باردار به این محصولات لبنی بسیار حساس هستند. خوردن پنیر پارمسان ممکن است اثر متفاوتی داشته باشد چون معمولا بدون هیچ مادهی افزودنی و به صورت کاملا طبیعی نگهداری میشود.
بنابراین، پنیر پارمسان چیزی جز مواد مغذی ندارد. تقریبا تمام مواد مغذی موجود در پنیر پارمسان برای بارداری مفیدند من جمله پروتئین، ویتامین، و مواد معدنی. پروتئین میتواند به ترمیم بافتها و پیشگیری از بروز مشکلات سلامتی در طول دورهی بارداری کمک کند.
نکتههای احتیاطی هنگام مصرف پنیر پارمسان
به رغم فایدههایی که مصرف پنیر پارمسان برای سلامتی دارد، اما باید مراقب میزان مصرف این پنیر نیز باشیم. یکی از نکات احتیاطی که باید به آن توجه داشته باشیم این است که هر نوع پنیری من جمله پنیر پارمسان حاوی مقادیر زیادی سدیم است. سدیم در افزایش فشار خون موثر است.
بنابراین، خوردن پنیر پارمسان ممکن است برای کسانی که فشار خون یا مشکلات قلبی دارند مناسب نباشد. پنیر پارمسان که معمولا به شکل گرانول (ریز دانه) است حاوی چربی زیادی نیز هست. چربی پنیر پارمسان برای کسانی که دچار چاقی هستند یا رژیم کاهش وزن را دنبال میکنند مضر است. یا اینکه، پنیر پارمسان را باید با انجام ورزش کافی مصرف کرد تا میزان چربی موجود در پنیر پارمسان را از بین ببرد.
به علاوه، باید به نگهداری پنیر پارمسان نیز توجه داشته باشیم. هرچند پنیر پارمسان رطوبت پایینی دارد، اما همچنان باید آن را خوب بپوشانیم و در جای خنک و خشک نگهداری کنیم. پروتئین موجود در پنیر پارمسان ممکن است باعث شود میکرو باکتریهای سایر خوراکیها سریعتر رشد کنند. همچنین باید هنگام خرید پنیر پارمسان به تاریخ انقضا و بستهبندی آن توجه کنیم.
حتما از باز نبودن درب پاکت اطمینان حاصل کنید. وقتی میبینید پنیر خشک است، به معنی آن است که بیش از حد در معرض هوای آزاد بوده است. قرار گرفتن در معرض هوای آزاد ممکن است خطر غیر استرلیزه شدن پنیر را نیز افزایش دهد. میدانیم که استرلیزه شدن برای تمام انواع محصولات لبنی امری مهم به شمار میآید که باید حتما لحاظ شود.