صالحی امیری: چه کردند که 60 درصد ترجیح میدهند اینجا زیست نکنند
حکمرانی معیوب بر نسل نخبه باعث شد، نسل استارتآپی و مدیریتی فرار را بر قرار ترجیح دادند. ۶۰ درصد ترجیح میدهند مهاجرت کنند چه کردند که ۶۰ درصد ترجیح میدهند اینجا زیست نکنند و میل مهاجرت در میان دانشجویان در سال ۱۴۰۱ به ۶۸ درصد رسیده است، نظام حکمرانی باعث و عامل رانش نسل فرهیخته و نخبه ماست.
سیدرضا صالحی امیری در نشست آسیب شناسی مهاجرت نخبگان گفت: جای تاسف است که بعد از ۴۰ سال کار فرهنگی دغدغه مهاجرت را بیان میکنیم، هیچکس با مهاجرت مشکلی ندارند و هیچ کشوری آن را تهدید فرض نمیکند.
به گزارش ایلنا، این فعال سیاسی گفت: مهمترین مشکل ما دسترسی آماری است و مسئولین امر باید خجالت بکشند آمار را در اختیار پژوهشگران نمیگذارند و ما باید از مراکز مهاجر پذیر آمار بگیریم که بین ۶ تا ۸ میلیون آمار مهاجرتی را داریم. ما کمترین مهاجرت و بیشترین فرار نخبگان را داریم و باید پاسخ داد چرا فرار نخبگی صورت میگیرد. علت را در بیان مسئله حکمرانی معیوب دانستیم.
وی افزود: حکمرانی معیوب بر نسل نخبه باعث شد، نسل استارتآپی و مدیریتی فرار را بر قرار ترجیح دادند. ۶۰ درصد ترجیح میدهند مهاجرت کنند چه کردند که ۶۰ درصد ترجیح میدهند اینجا زیست نکنند و میل مهاجرت در میان دانشجویان در سال ۱۴۰۱ به ۶۸ درصد رسیده است، نظام حکمرانی باعث و عامل رانش نسل فرهیخته و نخبه ماست.
صالحی امیری گفت: فرض کنیم همه تحریمها برداشته شود، برجام بازگردد چه میتواند توسعه را به کشور بازگرداند؟ توسعهگران ما رخت بربستهاند. نکته بعدی افول سرمایه اجتماعی است. بعضی از سنجهها بی اعتمادی عمومی را ۸۵ درصد نقل کردهاند. نکته بعدی انزوانشینی نخبگان و بر مسند نشستن ناکارآمدان است.
وی افزود: نکته بعدی فساد در ساختار و متن است. فساد چای دبش را با روان مردم چه کرده است؟
صالحی امیری گفت: وقتی عقلانیت در بخشی از نظام تصمیمگیری وجود ندارد، وقتی که رادیکالسم درکشور قد علم میکند، وقتی مسائل آب و خشکسالی و محیط زیست، مسئله دخالت در حریم خصوصی، حجاب و مسدود کردن شبکههای اجتماعی روبه رو میشویم حق بدهیم نگرانی در جامعه زیاد میشود.