صادرات سلاح از اسپانیا به اسرائیل
یک روزنامه اسپانیایی با اشاره به این که برخلاف ادعای «خوزه مانوئل آلبارس» وزیر خارجه اسپانیا مبنی بر توقف و لغو تمام مجوزهای صادرات سلاح به اسرائیل فاش کرد که ارسال تجهیزات نظامی و سلاح از مادرید به تل آویو همچنان ادامه دارد.
روزنامه الکترونیکی "elDiario.es" اسپانیا در این باره نوشت: حدود ۹۸۷ هزار یورو گلوله فشنگ جنگی از اسپانیا به اسرائیل صادر شده است.
براساس این گزارش ، اسپانیا همچنان مقدار زیادی بمب، نارنجک، مین، موشک، گلوله و سایر مهمات و پرتابهها و اجزای آن را نیز برای استفاده در جنگ غزه به سرزمینهای اشغالی صادر کرده است.
این نخستین بار نیست ، اسپانیا یک میلیون و ۴۸۰ هزار یورو نیز از وسایل جنگی از این دست را در سال ۲۰۲۳ به اسرائیل صادر کرد و حدود دو سوم از این محمولههای جنگی نیز نوامبر ۲۰۲۳ یعنی پس از آن که دولت مادرید مدعی شده بود که ارسال سلاح را به اسرائیل متوقف کرده، ارسال شد.
از سوی دیگر، علاوه بر صادرات اسپانیا به اسرائیل واردات مادرید از سرزمینهای اشغالی نیز برخلاف سخنان وزیر امورخارجه اسپانیا به اسرائیل قطع نشد، به طوری که پلت فرم تدارکات بخش دولتی اسپانیا نشان می دهد که از ابتدای تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه، دولت مادرید به خرید مواد و انعقاد قراردادهای جدید با شرکت های تسلیحاتی اسرائیلی ادامه داده است، به طوری که وزیر مشاور اسپانیا در امور بازرگانی در گفت وگو با روزنامه "elDiario.es" اعتراف کرد که واردات از اسرائیل تعلیق نشده است.
به عنوان مثال به یک شرکت اسرائیلی مجوزی به ارزش بیش از ۵۷۶ میلیون یورو برای واردات سیستم شلیک موشک برای یک پروژه مشترک با دو شرکت اسپانیایی داده شد.
۲۲ نوامبر سال ۲۰۲۳ نیز به یک شرکت اسرائیلی دیگر مجوز واردات ۱۶۸ سیستم موشکی ضد تانک به ارزش ۲۳۷ میلیون دلار اعطا شد.
در گزارش روزنامه اسپانیایی همچنین آمده است که دستگاههای پارازیت فرانکس نیز برای نیروهای مسلح اسپانیا از اسرائیل به ارزش یک میلیون و ۴۰۰ هزار دلار خریداری شد.
۲۳ نوامبر نیز یک معامله فناوری نظامی به ارزش ۸۲ هزار و ۶۰۰ یورو انجام شد و یک هفته پس از آن نیز قرارداد رسمی دیگری در همین زمینه با یک شرکت اسرائیلی دیگری به ارزش ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار منعقد شد.
ارسال سلاح به سرزمینهای اشغالی و قرارداد با شرکتهای صهیونیستی از سوی اسپانیا درحالی انجام میشود که چندین سازمان مردم نهاد اسپانیا خواستار تحریم کامل تل آویو؛ یعنی واردات از این رژیم و صادرات به آن شدند.
براساس گزارش این سازمانها، خرید سلاح از رژیم صهیونیستی به شرکتهای این رژیم مشروعیت بخشیده است، چرا که این شرکتها اعلام کردند که تولیدات آنها در جنگ غزه آزمایش شده، همچنان که واردات سلاح از اسرائیل به این شرکتها اجازه میدهد که هزینه خود را کاهش داده و در نتیجه قادر خواهند بود که ارتش اسرائیل را با قیمت کمتر تجهیز کنند.