رسانهها شانس پیروزی در انتخابات آمریکا را از آن چه کسی میدانند؟
در این گزارش درباره شانس پیروزی کاندیداهای اصلی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میخوانید.
چندین ماه تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بیشتر باقی نمانده و این کشور در دومین ماه پاییز آتی شاهد برگزاری همه پرسی مهمی است که احتمالا باید شاهد رقابت اصلی میان پیرمردهای زیاده خواه و قدرت طلب یعنی دونالد ترامپ و جو بایدن باشیم.ترامپ با وجود پروندههای کیفری متعدد و کنار رفتن نیکی هیلی به عنوان رقیب سرسخت خود حالا در آستانه کسب نامزدی حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری قرار دارد. سیاستمداری که به گفته بایدن باید او را تهدیدی برای دموکراسی آمریکا قلمداد کرد و با برگشت این تاجر تندرو به مسند قدرت آمریکا دوران هرج و مرج و تفرقه شروع خواهد شد.
حمایت از جنایات صهیونیستها کار دست بایدن میدهد!
در حزب دموکرات اما جو بایدن در ایالت های مختلفی به پیروزی دست یافته و احتمالا نماینده این حزب خواهد بود. آرای برخی شهرها مانند مینه سوتا ممکن است بایدن را به دردسر بیاندازد چرا که مردم این شهر نسبت به سیاستهای رئیس جمهور خود درباره جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم در نوار غزه و همچنین حمایت کشورشان از اسرائیل ناراضی اند اما آنچه از ابتدا مشخص بود این است که رئیس جمهور فعلی ایالات متحده ناتوان تر و پیرتر از آن است که بتواند از عهده ریاست جمهوری آمریکا بربیاد و به گفته برخی وی دچار زوال عقل ناشی از کهولت سن شده است. حواس پرتیهای او و اشتباهاتی که او در سخنرانیهای خود داشته باعث شده تا بسیاری او را دیگر برای حضور در این سمت مناسب ندانند. بایدن در حال حاضر مسنترین رئیس جمهور تاریخ ایالات متحده آمریکا است.
انتخابات تکراری بین دونالد ترامپ ۷۷ ساله و جو بایدن ۸۱ ساله نخستین انتخابات تکراری در تاریخ ایالات متحده از سال ۱۹۵۶ به بعد است و نظرسنجیها نشان میدهد که بایدن و ترامپ از محبوبیت پایینی در میان رایدهندگان برخوردارند. بسیاری از رای دهندگان در آمریکا معتقدند که ترامپ در صورت محکومیت در پرونده های کیفری خود صلاحیت حضور در کاخ سفید را ندارد البته برخی دیگر نیز بر این باورند که حتی چنان چه این جمهوری خواه پر حاشیه مجرم هم شناخته شود باز هم برازنده تاج و تخت ریاست جمهوری آمریکا است و به نظر میرسد که فضای دو قطبی در جامعه آمریکایی آن هم چندین ماه باقی مانده به انتخابات در حال پررنگ تر شدن است. ترامپ ۲۵ ماه جاری میلادی باید در نیویورک در اولین محاکمه کیفری خود به جعل سوابق تجاری برای مخفی کردن پرداخت پولهای پنهان به یک بازیگر فیلمهای غیر اخلاقی از خود دفاع کند.
اولویت های مردم در انتخابات آمریکا چیست؟
نتایج نظرسنجی اخیر هاروارد هریس نشان میدهد که مهاجرت و نرخ تورم به ترتیب با ۳۵ و ۳۲ درصد در میان پاسخ دهندگان به نظرسنجی مهمترین مسئلههایی هستند که آمریکاییها با آن مواجه هستند و اقتصاد با ۲۵ درصد در جایگاه سوم قرار دارد. تغییرات اقلیمی و حقوق زنان نیز در رتبههای دهم و یازدهم اولویت رای دهندگان قرار گرفته اند. در حوزه سیاست خارجی هم مسائلی مانند جنگ غزه و اسرائیل برای بایدن گران تمام شد چرا که جناح چپ حزب دموکرات که نگران حمایت بایدن از اسرائیل و کارزار نظامی اسرائیل علیه غزه است، کارزاری که باعث کشته شدن ۳۰ هزار فلسطینی شده علیه او موضع گیری کرده است. همچنین در میان رای دهندگان که توسط اکونومیست در ژانویه مورد نظرسنجی قرار گرفتند ۶۰ درصد گفته اند که با مدیریت حوزه سیاست خارجی توسط بایدن موافق نیستند.
رسانه های آمریکا شانس پیروزی در انتخابات را از آن چه کسی میدانند؟
سیانان به تازگی در تحلیلی از انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا، نوشت: جو بایدن برخلاف انتخابات ۲۰۲۰ که در کل رقابتها مقابل دونالد ترامپ مورد حمایت واقع میشد، این بار مسیر سختتری پیش رو دارد و رقیب وی شانس بالایی برای بازپس گیری کاخ سفید دارد.
تارنمای این رسانه آمریکایی در گزارش خود با اشاره به محبوبیت پایین بایدن و عقب ماندن وی از ترامپ در ایالتهای تاثیرگذار، یادآوری کرد: بر خلاف سال ۲۰۲۰ که ترامپ تقریبا هیچ نکته مثبتی برای پیروزی مقابل بایدن نداشت، اعتماد آمریکاییها به این سیاستمدار جمهوریخواه برای حل بحرانهای اقتصادی و مرزی و همچنین حمایت طرفدارانش با وجود پروندههای جنایی، موضوعاتی است که کار را برای بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ سخت میکند.
سی ان ان اضافه میکند: رقابت میان بایدن، نامزد دموکراتها و ترامپ، نامزد جمهوریخواهان اولین رقابت مجدد بین یک رئیس جمهوری فعلی و یک رئیس جمهوری سابق از سال ۱۸۹۲ است.
این گزارش با اشاره به نظرسنجیهایی که در هفته گذشته منتشر شد نوشت: نظرسنجیهای نیویورک تایمز، کالج سینا، سیبیاس نیوز، یوگاو، فاکس نیوز و وال استریت ژورنال، همگی با اختلاف ۲ تا ۴ امتیاز، درصد بیشتری از آراء را به ترامپ دادند.
فواد ایزدی کارشناس حوزه آمریکا در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره فضای رقابتی انتخاباتی آمریکا با توجه به کنار رفتن نیکی هیلی گفت: دونالد ترامپ قاعدتا نماینده حزب جمهوری خواهان خواهد شد و دادگاه عالی آمریکا هم چند روز پیش به نفع او رای مثبت داد و بنابراین به نظر نمیرسد که تا زمان انتخابات دچار مشکل خاصی شود.
ایزدی متذکر شد: بایدن اگر به لحاظ توانایی ذهنی و جسمی دچار افت بیشتری نشود نماینده حزب دموکرات خواهد بود و در کارزار انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا رقابت اصلی میان این دو نفر شکل خواهد گرفت.
کارشناس مسائل حوزه آمریکا گفت: طبق نظر سنجیها به نظر میرسد که شانس ترامپ برای پیروزی بیشتر است، اما به هرحال با توجه به این که انتخابات آبان ماه برگزار میشود هنوز نمیتوان درباره احتمال پیروزی کاندیداها نظر قطعی داد و ممکن است ورق برگردد.
همچنین ابوالفتح کارشناس حوزه آمریکا نیز معتقد است که وضعیت بایدن قویتر از ترامپ در انتخابات مقدماتی است چرا که ترامپ چند رقیب شاخص و سرشناس مانند دیسانتیس داشت که به نظر میرسید بتواند با او رقابت کند اما کنار رفت.
او افزود: برای بایدن در حزب دموکرات اصلا رقیب جدی وجود ندارد. رابرت کندی جونیور هم که از نامزدی حزب دموکرات کنارهگیری کرده و احتمالا از یک حزب سوم در انتخابات شرکت میکند و بنابراین بایدن خیلی راحت تر نامزدی حزب دموکرات را در مقایسه با ترامپ در حزب جمهوریخواه کسب میکند. اما اینکه در انتخابات نهایی بتواند ترامپ را شکست داده و برای دور دوم در کاخ سفید بماند یا نه؛ به بررسی دیگری نیاز دارد.
انتخابات آمریکا چه تاثیری بر سیاست خارجی ایران دارد؟
رهبر معظم انقلاب در جریان انتخابات دور قبل آمریکا فرمودند: سیاست ما در قبال آمریکا سیاست مشخص و حساب شده است و با رفت و آمد افراد تغییر نمی کند.
ایشان همچنین فرمودند: بله ممکن است حوادثی اتفاق بیفتد اما در سیاست ما هیچ تاثیری نمی گذارد، سیاست ما حساب شده و مشخص است. رفت آمد و اشخاص در آن تاثیری ندارد.
رهبری تاکید کردند: وضع خود آنها را تماشا کنید، بسیار تماشایی است. رئیس جمهوری که الان سرکار است و قرار است او انتخابات را برگزار کند می گوید این متقلبانه ترین انتخابات تاریخ آمریکاست. این را رئیس جمهوری می گوید که خودش سرکار است و خودش متولی انتخابات است.
ایشان اظهار داشتند: آن یکی رقیب هم می گوید ترامپ قصد تخلف وسیع دارد. دموکراسی آمریکایی این است. خودشان درباره انتخابات شان اینگونه حرف می زنند. این نمونه چهره کریه لیبرال دموکراسی در خود آمریکاست.
رهبر انقلاب فرمودند: قطع نظر از اینکه کدام انتخاب شوند، لکن یک مطلب کاملا اشکار است آن هم انحطاط اخلاقی و مدنی آمریکاست. هرکدام انتخاب شوند فرقی نمی کند. رژیم آمریکا دچار انحطاط اخلاقی، سیاسی و مدنی است. اینگونه نیست که من بگویم خودشان می گویند حرف سخنگویان خودشان و صاحب نظران خودشان است.
گزارش از فاطمه سیدی