آموزش: چند روش برای افزایش عمر گوشی هوشمند


آموزش: چند روش برای افزایش عمر  گوشی هوشمند

ایتنا - استفاده از قاب گوشی مناسب، به روز رسانی و حذف برنامه‌ها و تمیز نگه‌داشتن صفحه نمایش برخی از روش‌هایی است که می‌تواند در افزایش طول عمر تلفن همراه موثر باشد.


ارتقای هر ساله گوشی به جدیدترین و بهترین مدل هوشمند عالی به نظر می‌رسد، اما این کار چندان ارزان نیست و شاید بهتر است روش‌هایی را یاد بگیریم که عمر تلفن همراه خود را افزایش دهیم، بنابراین دانستن چند راه ساده در مدت زمان طولانی سبب افزایش صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود. نکته قابل توجه این است برای انجام و افزایش عمر تلفن همراه خود به دانش فنی نیازی نیست و تنها با پیروی راه‌کارهای گفته می‌توان برای سال‌های بسیاری از موبایل خود استفاده کنید.

افزایش عمر گوشی با استفاده از قاب مناسب
انتخاب هوشمندانه این است که گوشی را در یک قاب محافظ بپوشانید تا از شکستن آن در صورت افتادن اجتناب‌ناپذیر جلوگیری کند. پرداخت هزینه تعمیرات پرهزینه صفحه نمایش یا مواجهه با یک صفحه شکسته، سبب می‌شود که رویای خرید یک گوشی جدید را در سر بپرورانید یا حداقل از اینکه در وهله اول قابی برای آن نگرفته‌اید، ابراز تاسف کنید.

البته نکته قابل توجه این است که نیازی نیست گران‌ترین قاب خریداری شود، بلکه استفاده از قاب به این معناست که موبایل شما در شرایط بکر باقی بماند و زمانی که وقت ارتقاء فرا می رسد ارزش فروش مجدد آن بیشتر می‌شود.

کمک به افزایش عمر تلفن همراه با به‌روزرسانی برنامه‌ها
برای اینکه گوشی شما تا حد امکان سریع و بدون مشکل کار کند، بسیار مهم است که سیستم عامل و نرم افزارهایی که نصب شده را در زمان انتشار به روز کنید که می‌تواند مزایای بسیاری از جمله رفع مشکلات امنیتی و به صورت کلی بهبود عملکرد گوشی داشته باشد. اندروید و آیفون هر دو به‌روزرسانی خودکار برنامه‌ها را ارائه می‌کنند که باید به‌طور پیش‌فرض فعال شوند. برای این کار می‌توانید با باز کردن پلی‌استور، بیرون کشیدن منو از سمت چپ صفحه، ضربه زدن روی تنظیمات و از انتخاب گزینه ‌Auto-update apps، گوشی اندرویدی اطمینان حاصل کنید. اگر آیفون دارید، به تنظیمات و بخش اپ‌استور بروید و مطمئن شوید که گزینه App Updates در وضعیت On قرار دارد. با این حال، این ویژگی در حالت کم‌مصرف کار نخواهد کرد.


برای به‌روزرسانی‌های سیستم در تلفن ‌اندروید، می‌توانید با باز کردن برنامه تنظیمات و جست‌وجوی «به‌روزرسانی نرم‌افزار»، به‌روزرسانی‌ها را بررسی کنید یا می‌توانید منتظر بمانید تا تلفن تان به شما هشدار دهد که به‌روزرسانی در حال تعلیق است و سپس دستورات را دنبال کنید. گوگل تقریباً اول هر ماه به‌روزرسانی‌های امنیتی اندروید را منتشر می‌کند، بنابراین بررسی در اواسط ماه برای اینکه ببینید آیا گوشی شما به‌روزرسانی دارد یا خیر، عادت بدی نیست.

همچنین دارندگان گوشی آیفون این امکان را دارند که به گوشی خود اجازه دهند به روزرسانی‌های جدید را به صورت خودکار نصب کنند؛ البته نگران نباشید، گوشی شما دقیقا پس از انتشار به‌روزرسانی‌ها، آنها را دانلود و نصب نمی‌کند بلکه یک یا دو روز پس از اتمام به‌روزرسانی، آنها را دانلود ‌کرده و سپس فرآیند نصب را برای دفعه بعد که یک‌شبه شارژ می‌شود برنامه‌ریزی می‌کند. برای نصب به روزرسانی یا روشن کردن به روزرسانی‌های خودکار لازم است به بخش تنظیمات> عمومی> به‌روزرسانی نرم‌افزار بروید؛ اگر به‌روزرسانی در دسترس است، برای نصب آن دستورات را دنبال کنید اگر نه، بر روی به‌روزرسانی‌های خودکار ضربه بزنید تا آن را روشن یا خاموش کنید.

خودداری از گرم شدن بیش از حد باتری گوشی
روایت‌های گوناگونی در زمینه باتری گوشی و سالم نگه داشتن آن وجود دارد؛ برای مثال شارژ سریع به باتری صدمه نمی‌زند اما اینکه اجازه دهید تلفن شما به‌طور کامل تخلیه شود و به صفر برسد ممکن است آسیب‌زا باشد.

بنابراین تا حد ممکن توصیه می‌شود از قرار دادن تلفن همراه خود که ممکن است باتری بیش از حد گرم شود اجتناب کنید. اگر گوشی بیش از حد داغ شود خود به خود خاموش می‌شود، اما این اتفاق به باتری فشار وارد می‌کند که می‌تواند طول عمر گوشی را کاهش دهد. از روزی که گوشی خود را از جعبه خارج می‌کنید، مراقبت از باتری گوشی خود را شروع کنید و زمانی که باتری شما هنوز یک یا دو سال بعد از خرید، همچنان شارژ نگه داشته باشد، نتیجه را مشاهده می‌کنید.

کمک به احیای گوشی با حذف برنامه‌ها
تلفن همراه حافظه و فضای ذخیره سازی محدود دارد بنابراین به حداقل رساندن تعداد برنامه‌های استفاده نشده موضوع مهمی است. حذف پیوسته برنامه‌هایی که از گوشی خود استفاده نمی‌کنید باعث صرفه‌جویی در فضای ذخیره‌سازی می‌شود، از اجرای برنامه‌ها در پس‌زمینه جلوگیری کرده و از منابع ارزشمند استفاده می‌کند و باعث می‌شود عمر تلفن شما دیرتر به پایان برسد. برای این اقدام لازم است از کشوی برنامه یا صفحه اصلی خود عبور کنید و همه برنامه‌هایی را که در مقطعی به هر دلیلی نصب کرده‌اید، اما هرگز استفاده نکرده‌اید، حذف کنید. حذف برنامه‌ها در آیفون آسان است، فقط کافیست آن را برای مدتی نگه دارید تا برنامه انتخاب شود آنگاه یک منوی کشویی از نماد برنامه خواهید دید سپس فقط Remove App را انتخاب کنید، بعد از این اقدام این گزینه را خواهید داشت که برنامه را از تلفن خود حذف کرده یا فقط آن را از صفحه اصلی حذف کنید.



کاربران اندروید چند گزینه دیگر دارند اما می‌توانند رویکرد مشابهی را دنبال کنند: با فشار طولانی، «i» را که برای اطلاعات برنامه نشان داده می‌شود انتخاب و سپس Uninstall را انتخاب کنید.

علاوه بر موارد گفته شده تمیز نگه داشتن صفحه نمایش و پورت‌ها هم می‌تواند در افزایش عمر تلفن همراه موثر باشد. استفاده از تلفن همراهی که پر از چربی و کثیف است، کاری نیست که هیچ یک از ما بخواهیم انجام دهیم؛ اما اگر صفحه تلفنی تمیز و براق باشد، همه ما نسبت به آن احساس خوبی خواهیم داشت به خصوص اگر به این معنی باشد که گرد و غبار مانع عملکرد آن نمی‌شود؛ حتی اگر از کیس استفاده می‌کنید، بهتر است هر چند وقت یک‌بار چند دقیقه وقت بگذارید تا هرگونه پرز یا کثیفی در درگاه شارژ، قسمت میکروفون، مشبک بلندگو و جک هدفون را تمیز کنید.

همچنین داشتن یک نسخه پشتیبان از اطلاعات گوشی شما هیچ کمکی به افزایش عمر گوشی نمی‌کند، اما به این معنی است که وقتی زمان خداحافظی با تلفن شما فرا می‌رسد، تمام مخاطبین، عکس‌ها، فیلم‌ها و تنظیمات سفارشی شما آماده جابه‌جایی هستند و دیگر مجبور نیستید دوباره از ابتدا شروع کنید.

کاربرانی که آیفون دارند، با باز کردن برنامه تنظیمات، بررسی کنند که پشتیبان‌گیری آی‌کلاود روشن باشد. سپس روی iCloud > iCloud Backup ضربه بزنند و مطمئن شوند که سوئیچ در موقعیت روشن است. این فرآیند برای دارندگان اندروید بر اساس سازنده دستگاه متفاوت است، اما به طور کلی، می‌توانند تنظیمات را باز کنند و سپس به Google > Backup بروند. برخی از سازندگان دستگاه، مانند سامسونگ، خدمات پشتیبان‌گیری خود را علاوه بر خدمات گوگل ارائه می‌دهند؛ ساده‌ترین راه برای یافتن سرویس پشتیبان‌گیری خودکار ابری دستگاه این است که برنامه تنظیمات را باز کرده و از کادر جست‌وجو برای جست‌وجوی «پشتیبان‌گیری» استفاده کنند.

به عنوان آخرین روش می‌توان به تعویض باتری خراب به جای گوشی اشاره کرد. حتی اگر همه کارها را طبق دستورالعمل انجام داده باشید، ممکن است همچنان با مشکل باتری مواجه شوید که به مرور زمان از شارژ شدن خودداری می‌کند، در این هنگام به جای تعویض کل گوشی، می‌توانید باتری را تعویض کنید. اغلب اوقات این تعمیر و نگه‌داری ساده و مقرون‌به‌صرفه می‌تواند چند ماه یا حتی چند سال دیگر به عمر عملکرد گوشی شما اضافه کند. اگر بیشتر تلفن‌ها مانند گذشته همچنان با باتری‌های قابل تعویض ساخته می‌شدند آسان‌تر بود اما در حال حاضر، بیشتر تلفن‌ها با باتری‌های تعبیه‌شده عرضه می‌شوند که بدون جدا کردن اجزای گوشی قابل تعویض نیستند.

منبع: ایسنا



(تصاویر) مخوف‌ترین مرکز بازداشت و شکنجه در دمشق