ماش پلو و عدس پلو دو غذای ایرانی محبوب و خوشمزه هستند که از دیرباز در سفره ایرانیان جای داشتهاند. هر دو غذا با برنج، حبوبات و گوشت تهیه میشوند و طعمی دلچسب و لذیذ دارند. اگر شما به دنبال طرز تهیه ۲ نوع پلو خوشمزه و آسان هستید، توصیه میکنیم که تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید تا نگاهی به طرز تهیه ماش پلو و عدس پلو، داشته باشیم.
طرز تهیه ماش پلو
برای تهیه ماش پلو، ابتدا لازم است که مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد اولیه | میزان لازم |
برنج | ۳ پیمانه |
ماش | ۱ پیمانه |
گوشت چرخ کرده | ۲۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۱ حبه |
زعفران | به مقدار دلخواه |
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، ادویه پلویی | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
- مرحله اول: ماش را پاک کنید و بشویید. سپس آن را به همراه ۲ پیمانه آب و کمی نمک داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. پس از جوش آمدن آب، شعله را کم کنید و اجازه دهید تا ماش پخته شود.
- مرحله دوم: برنج را بشویید و به همراه ۳ پیمانه آب و کمی نمک خیس کنید. سپس آن را آبکش کنید.
- مرحله سوم: پیاز را نگینی خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس سیر رنده شده را اضافه کنید و تفت دهید. گوشت چرخ کرده را به همراه نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه پلویی اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت پخته و تغییر رنگ دهد.
- مرحله چهارم: ته قابلمه کمی روغن بریزید و سیب زمینی نگینی خرد شده را کف قابلمه بچینید. سپس نصف برنج را داخل قابلمه بریزید و روی آن ماش پخته شده، زعفران دم کرده و گوشت تفت داده شده را بریزید. در نهایت بقیه برنج را روی مواد بریزید و دمکنی را روی قابلمه قرار دهید. شعله را کم کنید و اجازه دهید تا ماش پلو دم بکشد.
- مرحله پنجم: پس از دم کشیدن، ماش پلو را در ظرف مورد نظر بکشید و با کشمش، خلال بادام، زرشک و زعفران تزیین کنید.
نکات مهم تهیه ماش پلو
برای آن که خوشمزهترین ماش پلو را آماده کنید، نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- میتوانید از مرغ پخته شده به جای گوشت چرخکرده استفاده کنید.
- برای طعم بهتر ماش پلو، از شوید تازه استفاده کنید.
- برای جلوگیری از له شدن ماش، میتوانید آن را کمی تفت دهید.
- برای مجلسیتر شدن ماش پلو، میتوانید از زعفران بیشتر استفاده کنید.
طرز تهیه عدس پلو
برای آماده کردن یک وعده عدس پلو خوشمزه، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
مواد اولیه | میزان لازم |
برنج | ۳ پیمانه |
عدس | ۵/۱ پیمانه |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
پیاز داغ نگینی خرد شده | ۳ قاشق غذاخوری |
کشمش پلویی | ۱ پیمانه |
خرما | چند عدد |
دارچین | ۲ قاشق چایخوری |
نمک | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
زعفران دم کردن | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
- مرحله اول: برنج و عدس را بشویید و اجازه دهید تا چند ساعت خیس بخورند.
- مرحله دوم: پیاز داغ را با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید. زردچوبه را نیز اضافه کنید و بر روی حرارت قرار بدهید تا کاملا گوشت با پیاز تفت داده شود و آب گوشت جمع شود.
- مرحله سوم: یک پیمانه آب به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت با حرارت ملایم به مدت نیم ساعت بپزد.
- مرحله چهارم: دارچین و زعفران دم کرده و همراه با فلفل سیاه را هم به گوشت اضافه کنید.
- مرحله پنجم: کشمشهای تمیز شده را در ظرفی دیگر با مقداری آب بخیسانید. کشمشهای خیس شده را در مقداری روغن تفت دهید. دقت داشته باشید که کشمش هم نباید زیاد تفت داده شود و در حین تفت دادن هم میتوانید کمی دارچین به آنها اضافه کنید.
- مرحله ششم: عدس را در قابلمهای جداگانه بپزید و آبکش کنید.
- مرحله هفتم: برنج را به همراه آب و نمک داخل قابلمه ریخته و پس از نیمپز شدن، آبکش کنید.
- مرحله هشتم: کف قابلمه تهدیگ قرار دهید و برنج و ترکیب مواد گوشتی و عدس را لایه لایه داخل قابلمه بریزید. پس از پخت برنج آن را به همراه پیازداغ و کشمش تفت داده شده در روغن، سرو کنید.
نکات مهم تهیه عدس پلو
برای تهیه عدس پلو مجلسی، نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- در صورت تمایل میتوانید از مرغ پخته شده به جای گوشت چرخکرده استفاده کنید.
- برای طعم بهتر عدس پلو، میتوانید از شوید تازه نیز استفاده کنید.
- برای مجلسیتر شدن عدس پلو، میتوانید از زعفران بیشتر استفاده کنید.
کلام آخر
همان طور که در این مطلب مشاهده کردید، طرز تهیه ۲ نوع پلو خوشمزه، بسیار ساده بوده و شما به راحتی میتوانید هر یک از این دو نوع عدس پلو و ماش پلو را در منزل، در مدت زمانی کوتاه آماده کرده و سرو کنید. به جز این موارد، شما چه نوع پلوهای خوشمزه دیگری میشناسید؟ در صورت تمایل، این پلوهای خوشمزه و جذاب را در بخش نظرات با ما و دیگر کاربران ما، به اشتراک بگذارید.