کشف شهر زیرزمینی در قزوین!
به دنبال انتشار خبری در شبکه های اجتماعی مبنی بر پیدا شدن شهر زیرزمینی در محوطه «بقعه چهار انبیا»، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین در مصاحبه ای واقعیت ماجرا را شرح داد.
به دنبال انتشار خبری در شبکه های اجتماعی مبنی بر پیدا شدن شهر زیرزمینی در محوطه «بقعه چهار انبیا»، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین در مصاحبه ای واقعیت ماجرا را شرح داد.
به گزارش «دنیای سفر»، به نقل از خبرگزاری تسنیم، چند روزی است که شایعه پیدا شدن شهر زیرزمینی در محوطه «بقعه چهار انبیا» شهر قزوین در شبکه های اجتماعی و فضای وب فارسی سر و صدا ایجاد کرده و افکار عمومی مردم را به خود مشغول کرده است.
علیرضا خزائلی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین ضمن رد کردن شایعه پیدا شدن شهر زیرزمینی در قزوین، اظهار داشت: به دنبال ریزش طاق های آرامگاه تعدادی از علمای نامدار دینی در محوطه چهار انبیاء، عملیات مرمت این بخش از بقعه اسفندماه سال گذشته آغاز شد که پس از طی مرحله پاکسازی و خواناسازی، مرمت و استحکام بخشی طاق ها در حال انجام است.
وی با ارائه توضیحاتی در خصوص پیشینه تاریخی بقعه چهار انبیا و بخشی از آن که در دست مرمت قرار دارد، افزود: بقعه پیغمبریه در جانب شرقی خیابان پیغمبریه و جنب مدرسه و مسجد پیغمبریه در غرب کاخ چهل ستون واقع شده و تاریخ ساخت آن مربوط به دوران صفویه است که در ادوار بعدی بازسازی و تکمیل شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری وصنایع دستی استان قزوین ادامه داد: در جانب شمال غربی این آستان و در زیرزمین، دهلیزی کهن قرار دارد که علمای نامداری از تاریخ تشیع در آن آرمیده اند و خیابان پیغمبریه بر روی بخشی از بنای این مقبره قرار دارد که آیت الله الهیان تنکابنی، میرزا مسعود شیخ الاسلامی، ملاعلی طارمی، شیخ احمد عزیزی و غیره از جمله این علما هستند.
در همین رابطه بخوانید: ماجرای پیدا شدن شهر زیرزمینی تا کشف کوزههای طلا در خیابان پیغمبریه
خزائلی یادآور شد: با ریزش طاق های این بنا به دلیل فرسودگی در اسفندماه سال گذشته، عملیات مرمت آن در دستور کار قرار گرفت و اولین اقدامی که انجام شد استحکام بخشی اولیه بنا با استفاده از چوب بست و تیرهای چوبی بود.
وی اضافه کرد: پس از آن جلساتی با حضور مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان و شهرداری قزوین برگزار و با هماهنگی و تقسیم کار بین دستگاه ها، خاک روی سقف مقبره برچیده شد و اکنون در مرحله مرمت طاق ها قرار داریم و مرحله پایانی نیز ایجاد یک سازه مستحکم برای عبور ترافیک خیابان پیغمبریه خواهد بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری وصنایع دستی استان قزوین با اشاره به زمان بندی و پروسه در نظر گرفته شده برای مرمت این بنا، عنوان کرد: متاسفانه اجرای این پروژه سبب انسداد بخشی از عرض خیابان و ایجاد نارضایتی برای شهروندان شده و به این دلیل که دستگاه های متعددی در این پروژه مشارکت دارند، نمی توانیم زمان مشخصی را اعلام کنیم، اما این اداره کل در تلاش است در کوتاه ترین زمان ممکن وظایف خود را انجام دهد تا بار دیگر شاهد حضور زائرین و گردشگران در این بنای ارزشمند تاریخی و مذهبی باشیم.