ضیافت مرگبار خیابانی | چرا نباید از فروشندههای سیار غذا خرید؟
هر چه تعداد صفرها مقابل قیمت غذاهای توی منو رستورانها بیشتر میشود، بر تعداد آدمهایی که ترجیح میدهند به جای رستوران رفتن و خالی شدن جیبشان، از فروشندههای خیابانی غذا بخرند هم بیشتر میشود.
فروشندههایی که کنار خیابان میایستند و غذاهای بسته بندی شده و چیده شده داخل صندوق عقب ماشین را به نمایش میگذارند برای فروش. از قیمه و قورمه و کشک بادمجان بگیر تا کباب کوبیده و زرشک پلو با مرغ، در بساط این رستورانهای خیابانی پیدا میشود، آن هم با قیمتی اقتصادی و منصفانه.
غذاها با عنوان «خانگی» یا «محلی» فروخته میشوند و عده زیادی هستند که مشتری این غذاها و فروشندهها هستند، آن هم بدون اینکه بدانند این غذاها واقعا چطور و با چه نظارتی پخته و عرضه میشوند.
خیلی از این فروشندهها به بهانه اینکه جنس ارزانتری به مردم بدهند، کیفیت را هم پایین میآورند، تقلب کرده یا به جای افزودنیهای مجاز از رنگ و اسانس استفاده میکنند. آنها علاوه بر اینکه هزینههای اصلی مانند اجاره، مالیات، عوارض و سایر هزینههای جانبی را ندارند، بلکه سود خوبی هم از این راه کسب میکنند. در واقع این شغل برای بعضی آنقدر پردرآمد است که به گواه فیلمی که چندی قبل در شبکههای مجازی منتشر شده بود با خودرو سوناتا در یکی از خیابانهای شمال تهران اقدام به فروش غذای خانگی میکردند!
البته که وزارت بهداشت و شهرداری حواسشان به این فروشندهها هست و به همین دلیل است که این خودروها جای مشخصی توقف نمیکنند تا درگیر جواب پس دادن به مأموران شهرداری و ناظران وزارت بهداشت نشوند.
در نهایت اینکه وزارت بهداشت خیلی جدی تأکید کرده از واحدهایی که آرم و نشان وزارت بهداشت ندارند یا از کسانی که در صندوق عقب خودرو غذا میفروشند، به هیچ عنوان خرید نکنید تا سلامتیتان به خطر نیفتد. اگر هم قصد دارید بیرون از خانه غذا بخورید، بهتر است به رستورانهای معتبر سر بزنید، چون از قدیم گفتهاند هر چقدر پول بدهید، آش میخورید!