قصههای آنی و مانی در بستر آموزشهای صحیح اخلاقی شکل گرفته نه نقدهای رفتاری!
دیباچه -زهرا فرود: " آنی و مانی " عنوان مجموعهای از مرکز پویانمایی صبا است که در راستای تکریم خانواده و جایگاه خانواده در آموزش و تربیت فرزندان به تولید رسیده است؛ این مجموعه میکوشد تا با روایتهای هدفمند، کاربردی و بدور از هر گونه...
دیباچه -زهرا فرود: " آنی و مانی " عنوان مجموعهای از مرکز پویانمایی صبا است که در راستای تکریم خانواده و جایگاه خانواده در آموزش و تربیت فرزندان به تولید رسیده است؛ این مجموعه میکوشد تا با روایتهای هدفمند، کاربردی و بدور از هر گونه انتقاد رفتاری، به نوبه خود سهم موثری در ارائه آموزههای اخلاقی، اجتماعی و رفتاری داشته باشد.
محمد مهدی نخعی راد، تهیه کننده پویانمایی آنی و مانی به دیباچه گفت: از آنجا که تولیدات کودکان و بویژه خردسالان در سراسر دنیا شباهتهای ویژهای نسبت به هم دارند، میتوان اطمینان داشت که نمونههای خارجی فراوانی وجود دارد که در قالب انیمیشن " آنی و مانی " ساخته شده اند، ولی آنچه که این انیمیشن را از آنها متمایز میکند، نوع نگاه بومی به چهارچوب خانواده و تربیت فرزند است که با تلاش تیم محتوا، ایده و موضوع این پویانمایی بروزرسانی شده؛ در واقع هر مسئلهای که خردسالانِ امروز کشور برای یادگیری به آنها احتیاج دارند را میتوان در مجموعه پویانمایی " آنی و مانی " مشاهده کرد. در کل این مجموعه نه تنها برای خردسالان بلکه برای والدین آنها نیزمی تواند مفید واقع شود، چون محتوای آموزشی و تجربی آن برای والدین ملموس و قابل درک است.
او افزود: محتوای مجموعه آنی و مانی بر پایه مقوله ارزشمند خانواده و تعامل افراد خانواده با یکدیگر و جامعهای که در آن زندگی میکنند شکل گرفته. در همین راستا ظرفیت ویژهای برای داستان گویی در این پویانمایی، برای تیم تولید کننده ایجاد شده تا بتوانند از یک زندگی روزمره برای کودکان، داستانهای جذاب را استخراج کرده و به تصویر بکشد. داستانهایی که در بطن یک خانواده مشهود است.
تهیه کننده آنی و مانی بیان کرد: از آنجا که محوریت پروژه خانواده و تعامل در آن است و مخاطب خردسال را هدف قرار داده، سعی کردیم فرمهای ساده شدهی گرافیکی و رنگ بندی قابل درکی را برای کودکان به کار ببریم؛ همچنین بهره گیری از روایت آرام و ساده شده قصهها از شاخصههای جذابیت این مجموعه، برای مخاطب محسوب میشود.
او ادامه داد: اصل تعامل و کار گروهی بیشترین حجم چالش روایتهای آنی و مانی را تشکیل داده و در آن تلاش کردیم تا کمتر به سمت نقدهای اجتماعی برویم؛ زیرا ما بر این باوریم که در این ردهی سنی که آنی و مانی برای آنها تولید شده، اولویتها صرفا باید در بستر آموزش صحیح خلاصه شوند نه نقدهای رفتاری.
نخعی راد، پیرامون مسیر تولید این مجموعه ادامه داد: چهارچوب اصلی این پروژه با چالشهای بسیاری همراه بود و در بخش تحقیق و توسعه تلاشهای فراوانی انجام شد. از جمله بررسی گرافیک کار با کودکان و همچنین استفاده از مشاوران کودک در داخل و خارج از کشور. همچنین در بخش داستان و محتوای آموزشی آنی ومانی از مشاوران بی بی سی کید نیز بهره گرفته شد. به هرحال پس از تلاشی بی وقفه و پشت سر گذاشتن آزمون و خطاهایی بی شمار، این پروژه در بازار انیمیشن فرانسه (میپ جونیور) در سال ۲۰۲۱ رتبهی سوم مخاطبان را از بین تعداد زیادی از پروژه ها، به خود اختصاص داد و این موضوع نشان دهندهی رعایت استانداردهای بین المللی در مسیر تولید آنی ومانی است.
او گفت: این پروژه با ظرفیت ۱۰۴ اپیزود در قالب ۴ فصل در حال تولید است؛ به عبارتی آنی و مانی طیف گستردهای از ایدههای آموزشی را در بر گرفته که اکثر آنها با مشارکت خانواده و یا مربی آموزشی بررسی و به نتیجهی مطلوب خواهند رسید.
نخعی راد در پاسخ به این سوال که چقدر از بار روایی داستان بر دوش موسیقی آن است اظهار داشت: یکی از نقاط قوت این پروژه بخش موسیقی آن است که از نظر تیم تولید، بسیار قدرتمند عمل کرده و طبق بررسیهای به عمل آمده از مخاطبان، به این حاصل دست یافته ایم که موسیقی کار به نوبه خود موفق شده ارتباط خوبی با خردسالان برقرار کند. در کل از آنجا که شخصیتهای آنی و مانی بدون داشتن دیالوگ، داستانها را روایت میکنند، جای بخشهای شعرخوانی در آن خالی است، ولی در همین فرمت موجود نیز موسیقی تاثیر ویژهای بر جذابیت کار داشته است.
انتهای پیام/
وی بیان کرد:از آنجایی که این پروژه در آزمونهای بین المللی سربلند بیرون آمده و نگاه داخل کشور نیز به آن مثبت بوده، لازم است نظارت بر آن دقیقتر و سختگیرانهتر باشد که هم اکنون این حساسیتها در دستور کار تیم تولید کننده قرار گرفته و تا کنون پروژهی آنی و مانی از این حساسیتها سربلند بیرون آمده است.
تهیه کننده مجموعه آنی و مانی در پایان درباره ادامه دار بودن این مجموعه گفت:با توجه به مذاکرات جدید احتمال تولید ۴ فصل دیگر از این پروژه وجود دارد و تیم تولید در حال بررسی نیازمندیهای آن است. با توجه به وضعیت کنونی پروژه تیم تولید در حال آماده شدن برای تولیدات جدید پروژه هستند تا تعداد اپیزودهای آن را به ۲۰۸ برسانند. البته در اینجا لازم است گفته شود مرکز پویانمایی صبا و مدیران و مسئولان مربوطه آن در راستای طی نمودن مسیر تولید این مجموعه کمکها و حمایتهای بی دریغی را به گروه تولید این مجموعه ارائه داشتند و همین توجهات سبب شد بتوانیم در راه تولید این مجموعه آموزشی بتوانیم گام مثمرثمری برداریم.
انتهای پیام/