ریال دیجیتال، ابزاری برای پرداخت سریع/ ریال دیجیتال چه فرقی با ارز دیجیتال دارد؟
یک اقتصاددان با اشاره به راهاندازی ریال دیجیتال در جزیره کیش توسط بانک مرکزی، به برخی از ابعاد این موضوع همچون ماهیت، ارزش و تفاوت آن با ارزهای دیجیتال پرداخت.
گروه بانک و بورس بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «آلبرت بغزیان» اقتصاددان در گفتگو با بازارنیوز پیرامون راه اندازی ریال دیجیتال و کارایی آن اظهار کرد: تا قبل از راهاندازی این مولفه مطالب متعددی را درباره روبل دیجیتال در روسیه و یا همچنین یوآن دیجیتال در چین شنیده بودیم؛ لذا با توجه به این نکته میتوان گفت ریال دیجیتال به نوعی ابزار پرداخت مشابه با آنها است.
این اقتصاددان همچنین در پاسخ به سوالی پیرامون تفاوت آن با رمزارزها، گفت: وجه تمایز ریال دیجیتال با ارزهای دیجیتال در این است که آنها قابلیت استخراج ندارد، بلکه افراد میتوانند بخشی از نقدینگی موجود در سپردههای بانکی را به حساب دیجیتالی خود انتقال دهند؛ لذا، باید توجه داشت که ارزش یک ریال دیجیتال برابر است با یک ریال اسکناسی.
وی همچنین درباره تفاوت ریالهای دیجیتال و اسکناسی، توضیح داد: نقل و انتقال سریع و راحت، عدم نیاز به داشتن کارت بانکی برای انجام تراکنشها تنها تفاوت این دو مورد است. ریال دیجیتال در حال حاضر یک ابزار پرداخت سریع محسوب میشود، زیرا افراد میتوانند بدون به کار بردن ابزار خاصی و با استفاده از QR code اختصاصی خود معامله مد نظر خود را انجام دهند.
بغزیان تاکید کرد: در این روش تمامی تراکنشهای بانکی با دقت بیشتری رصد میشود؛ مضاف بر این موضوع، در چنین روشی مردم دیگر نگران جعل کارت بانکی و به تبعیت از آن سوء استفاده از کارت بانکی خود نخواهند بود.
این اقتصاددان درباره مزیت این ابزار پرداخت برای فروشندگان کالا هم توضیح داد: ریال دیجیتال همچون کارتهای بانکی دستگاه پردازنده خاص خود را دارد. این دستگاه دیگر مشکلات مربوط به کارتخوانها را نخواهند داشت.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از ریال دیجیتال، تغییری در مولفههای مهم اقتصادی همچون افزایش حجم نقدینگی و یا خلق پول جدید ایجاد نخواهد کرد. این مولفه صرفاً یک ابزار پرداخت سریع است که بعداً میتواند در بستر بلاکچین قرار بگیرد.
بغزیان همچنین درباره نقد کردن ریال دیجیتال گفت: این امر زمانی صورت میگیرد که اعتبار موجود در حساب الکترونیکی افراد به حساب سپرده آنها بازگردد. این اعتبار قفل نمیشود، بلکه امکان جا به جایی دارد.
پایان پیام//