سیاست خارجی ایران در دوره ریاست جمهوری پزشکیان چگونه خواهد بود؟
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور تازه منتخب ایران، پیش از انتخابات، با شیوا آبشناس، خبرنگار اسپوتنیک ایران، درباره مولفه های اصلی سیاست خارجی ایران صحبت کرد.
مسعود پزشکیان در رابطه با برخی دیدگاه هایش درباره روابط بین الملل تاکید کرد: به دنبال تقویت روابط با روسیه و چین و حضور فعال ایران در گروه های بریکس و شانگهای می باشد و امیدوار است روسیه و چین یاری گر ایران در مساله احیای برجام و رفع تحریم ها باشند.
وی درباره جایگاه روابط با روسیه در برنامه سیاست خارجی خود در صورت انتخاب شدن به عنوان رئیس جمهور ایران چنین گفت:
روسیه کشور دوست و همکار ایران است و در برنامه سیاست خارجی من تعمیق و گسترش روابط با روسیه و چین و بصورت کلی گسترش روابط با حوزه آسیا از جمله اولویت ها تعریف شده است. بدون تردید مساعی لازم را برای گسترش روابط با روسیه در سطوح مختلف دوجانبه، منطقه ای و بینالمللی به کار خواهیم گرفت.
مسعود پزشکیان دیدگاه خود در مورد سازمان همکاری شانگهای و بریکس را چنین تشریح کرد:
جمهوری اسلامی ایران مخالف سیاست یکجانبه گرایی است و از رویکرد چندجانبه گرایی حمایت میکند. علاوه بر این همکاریهای منطقهای از جمله اولویتهای برنامه سیاست خارجی من است. در این چارچوب ایران خواهان حضور فعال و همکاری بیشتر در سازمان های بریکس و شانگهای میباشد و علاوه بر این به جایگاه اتحادیه اقتصادی اوراسیا که طرف همکاری با ایران است و بهرهگیری بیشتر از ظرفیتهای آن برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری ایران با کشورهای عضو آن توجه ویژه داریم.
وی درباره رویکرد خود در مورد موضوع برجام چنین گفت:
برجام یک توافق بینالمللی و سند تایید شده در سازمان ملل متحد است و همچنانکه مقامات روسیه نیز بارها تاکید کرده اند طرف آمریکایی بصورت یکجانبه از آن خارج شده و موجب خسارات فراوان ناشی از این اقدام به مردم ایران شده است. ایران به تعهدات خود پایبند بوده و برنامه من تلاش برای بازگشت طرف مقابل در سریعترین وقت ممکن به تعهدات و رفع تحریمها خواهد بود و اطمینان دارم دولت های دوست روسیه و چین در این مسیر یاریگر ایران خواهند بود.