کاهش حباب طلا و سکه، اثر مثبت حراج مرکز مبادله
یک فعال بازار، اثر حراج مرکز مبادله ایران بر کاهش حباب طلا و سکه را مثبت ارزیابی کرد.
گروه بانک و بورس بازارنیوز- بهزاد قبادی؛ فردا(یکشنبه، ۳۱ تیر ماه)، جلسه حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران، برگزار خواهد شد.طی فعالیت ۶ ماهه تالار معاملات شمش طلای مرکز مبادله ایران و برگزاری ۳۷ حراج حضوری از ۲۷ دی ماه ۱۴۰۲ تا کنون، ۶۶۲۵ کیلوگرم شمش طلا با ارزش حدود ۲۹ هزار میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفته است.
در همین راستا، محمد کشتیآرای، فعال حوزه طلا، در خصوص نتایج 37 دوره پیشین حراج شمش، به بازارنیوز گفت: در حوزه طلا بر خلاف سایر کالاها، افزایش عرضه، موجب کاهش قیمت نمیشود. قیمتگذاری طلا بر اساس دو مولفه است؛ نرخ ارز و قیمت اونس جهانی. در صورتی که هرکدام از این شاخصهها تغییر کند، قیمت هم کم و زیاد میشود.
وی افزود: در حراج مرکز مبادله، مبنای قیمت پایه، نرخ بازار است؛ بنابراین تعیینکننده قیمت، بازار است و افزایش این حراجها اثری روی کاهش قیمت ذاتی طلا ندارد.
کشتیآرای ادامه داد: به نوعی میتوان گفت که این حراجها، از افزایش حباب طلا و سکه جلوگیری کرد. یعنی این حراجها نیاز خیلی از موسسات مالی و شرکتها و صندوقهای سرمایهگذاری یا تولیدکنندههای مصنوعات که طالب خرید طلا هستند، را تامین میکند.
این کارشناس بازار طلا، تصریح کرد: با توجه به شرایط تحریمی کشور، خیلی از صادرکنندگان که نمیتوانند ارز خود را در سیستم بانکی و مالی جهانی مبادله کنند، آن را به صورت طلا وارد میکنند. این طلای واردشده باید تبدیل به ریال شود تا نیاز اقتصادی موسسه یا صادرکننده را تامین کن. حراج در مرکز مبادله محلی برای تبدیل این طلاهای وارد شده به ریال است.
کشتیآرای تاکید کرد: اثر مثبت این اتفاق، کاهش حباب سکه بوده؛ به طوریکه در مدت برگزاری این حراجها، حباب سکه حدود یک میلیون و دویست هزار تومان کاهش قیمت داشته و به ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده است.
وی در پایان در خصوص این که برخی گمان می برند این حراجها، ذخایر طلای کشور را به تاراج میبرد، گفت: چنین چیزی صحت ندارد. این حراجها در اتاق مبادله است و ربطی به ذخایر طلای کشور ندارد و داد و ستد طلاهای واردشده توسط صادرکنندگان است.
پایان پیام//