مسکو و پکن عاملان اصلی اقتدار جهانی ایران
اظران مجله آمریکایی فارین افرز معتقدند اقتدار تهران در صحنه جهانی به دلیل تقویت روابط با مسکو و پکن و ایجاد شبکه متحدان منطقه ای در خاورمیانه به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
به گزارش اسپوتنیک- روح الله مدبر کارشناس مسائل بین الملل در این خصوص به اسپوتنیک گفت: در این رابطه باید به چند نکته بسیار مهم و ضروری اشاره نمایم. نکته اول این که به هیچ وجه آمریکاییها در دادن وعدههای اقتصادی برای کمک به ایران صادق نیستند و وعدههای آمریکایی همیشه یک سراب دروغین بوده، همانطوری که در تفاهم برجام هم دیدیم که آمریکاییها به هیچ وجه راضی نشدند در ایران سرمایه گذاری بکنند و حتی کشورهای تروئیکای اروپایی هم هیچ سرمایه گذاری درستی در ایران انجام ندادند تا لحظه ای که به سادگی و به راحتی ترامپ از برجام خارج شد. بعد هم آمریکاییها به تعهدات خود عمل نکردند و تروئیکای اروپاییان نیز به تعهدات خود عمل نکرد. در واقع هیچ تفاوتی بین آمریکای چند سال پیش و الان وجود ندارد و حرفهای آمریکاییها برای کمک اقتصادی به ایران همواره سراب و دروغ بوده است.
نکته دوم اینه که غرب و آمریکا خیلی خوب میدانند منافع تعمیق مناسبات تهران و مسکو چیست. غرب و آمریکا میدانند که ائتلاف تهران مسکو به یک ائتلاف چند جانبه امنیتی اقتصادی و هویتی در نظم جدید جهانی رسیده است. آنها از این موضوع نگرانند، چرا که صرفاً با یک ائتلاف امنیتی روبه رو نیستند. همانطور که فارین افرز به درستی اشاره کرده محور ائتلاف امنیتی تهران مسکو و پکن امروزه که ائتلاف امنیتی قدرتمند در نظام بینالملل و مقابله کننده با تهدیدات آمریکا و حتی اسرائیل است، اما اشاره نکرده که این ائتلاف تامین کننده اقتصاد و دور زننده تحریمها و ائتلاف ضد تروریسم اقتصادی هم است.
مدبر افزود: "به عبارتی تعمیق روابط ایران و روسیه باعث شد که ایران به عضویت شانگهای و بریکس در بیاید، در اتحادیه اقتصادی اوراسیا جایگاه ویژهای پیدا کند و همکاریهای نظامی و امنیتیش با مسکو ارتقا پیدا کند. غرب و آمریکا شدیداً از تعاملات و خرید تسلیحات ویژه ایران از روسیه نگران هستند. غرب و آمریکا شدیداً از ائتلاف امنیتی دریایی ایران و روسیه در آبراه ها و آزادراههای بینالمللی نگران هستند. برای همین وعدههای دروغین اقتصادی مطرح میکنند تا در روابط ایران و روسیه اخلال ایجاد کنند".
وی گفت: "من به یک نکته مهم دیگر هم اشاره میکنم. آیت الله خامنهای روز یکشنبه در مراسم تنفیذ رئیس جمهور جدید تاکید کردند که ایران در سیاست خارجی باید ایران روابط خود را با دوستان دوران سخت تعمیق نموده و حفظ کند. در واقع اولویت آنها هستند، دوست دوران سخت ایران روسیه بود روسیه بود که در شرایطی که آمریکا از برجام خارج شد به تعهداتش عمل کرد کمک کرد به ایران از ایران حمایت کرد ایران را وارد ائتلافهای مختلف کرد و در مقابل سیاستهای خصمانه آمریکا ایستاد. امروز ما نباید فراموش کنیم که غرب و آمریکا شدیداً از توسعه روابط ایران و روسیه نگران است. من همواره تاکید کردم به پیوند امنیتی و ائتلاف دفاعی این ائتلاف دفاعی در حوزه مدل امنیت اوراسیایی همان پیمان امنیتی اوراسیایی که آقای پوتین مطرح میکند، در صورتی که تهران وارد این ائتلاف امنیت جمعی شود، هم ایران و هم کشورهای عضو به یک ظرفیت فوقالعادهای میرسند. طرف آمریکایی و غربی شدیداً از این موضوع نگرانند و برای همین است که غرب و آمریکا مجدداً در حال دسیسه چینی هستند.
ما باید روابط خود را با روسیه خصوصاً در عمق رسیدن به پیمان امنیتی و ائتلاف ضد تروریسم اقتصادی تقویت کنیم. این راه مسیری با ثبات و موفق است و اعتماد به آمریکا و غرب هیچ دستاوردی نخواهد داشت، آمریکا و غرب همواره ثابت کردند سیاستی خصمانه دارند و بریتانیا در رأس آنها قرار دارد.
ما همیشه نقش بریتانیا در اقدامات توطئه آمیز و تحریک کننده بر ضد ایران را فراموش میکنیم.
امروز در شرایطی که رئیس جدید ستاد کل نیروهای مسلح بریتانیا حرف از جنگ با ایران میزند، باید ائتلاف امنیتیمان را با دوستان دوران سخت خود مثل روسیه تحکیم کنیم".