پل تاریخی کوت سید صالح کارون ، پلی مقاوم است که با طرحی زیبا و سازه های مقاوم طراحی و ساخته شده و در شهرستان کارون استان خوزستان واقع شده است. این بنای تاریخی که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. بعنوان سمبل و نماد تاریخی شهرستان می باشد. با ۳۹ ستون و ۴۰ دهانه در ورودی شهرکارون واقع شده است. این اثر ملی متعلق به دوره پهلوی اول و به سبک پل های ساسانی ساخته شده که در زمان بالا آمدن آب رودخانه و سیل استفاده می شده است.
معماری پل تاریخی کوت سید صالح کارون
این پل دارای معماری بسیار منحصر به فردی بوده و از ۳۹ ستون و ۴۰ دهانه تشکیل شده است. به شماره ۱۵۸۶۷ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. پل تاریخی اولین اثر ثبت شده ملی شهرستان کارون است. با طول ۱۲۴ متر متعلق به دوره پهلوی اول و به سبک پل های ساسانی ساخته شده که برای تردد در زمان سیل ایجاد شده است. این پل در دوره پهلوی اول برای استفاده نظامیان انگلیسی ساخته شد. ظرفیت عبور فقط یک خود رو را داشت. در سال های اخیر، این پل به دلیل خراب شدن قسمت هایی از آن، فقط برای تردد عابران استفاده می شد که اکنون بطور کامل تخریب شده است. پل کوت سیدصالح به دلیل معماری آن در سال ۸۵ جزو آثار ملی به ثبت رسید.
به دلیل شرایط نامناسب حفظ و مرمت این پل، بارها دوستداران میراث فرهنگی و فعالان اجتماعی این شهر در کنار پل تاریخی برنامه های متنوعی با هدف نشان دادن اعتراض خود به اداره میراث فرهنگی برگزار کرده اند. مرمت این پل از سال ۱۳۹۷ آغاز شده است و در چند مرحله انجام می شود.