خلأهای فرهنگی با نگاه ایدئولوژیک مرتفع نمی‌شود / نظارت مو به موی دولت بر عرصه فرهنگ و هنر، این حوزه را به بیراهه می‌کشاند!


خلأهای فرهنگی با نگاه ایدئولوژیک مرتفع نمی‌شود / نظارت مو به موی دولت بر عرصه فرهنگ و هنر، این حوزه را به بیراهه می‌کشاند!

"مسعود اطیابی" کارگردان و تهیه کننده پرکار سینمای ایران معتقد است : مسیر فرهنگی کشور زمانی شکل درست و موفق به خود می‌گیرد که از سوی مردم اداره شود، چرا که نگاه ایدئولوژیک و جزء به جزء دولت به این عرصه، به خلأهای فرهنگی عمق بخشیده و این...

"مسعود اطیابی" کارگردان و تهیه کننده پرکار سینمای ایران معتقد است : مسیر فرهنگی کشور زمانی شکل درست و موفق به خود می‌گیرد که از سوی مردم اداره شود، چرا که نگاه ایدئولوژیک و جزء به جزء دولت به این عرصه، به خلأهای فرهنگی عمق بخشیده و این حوزه را از راه راست به سمت بیراهه هدایت می‌کند.

"مسعود اطیابی" مرد بفروش سینمای ایران به خبرنگار دیباچه گفت : دغدغه‌ها و چالش‌های جاری در مقوله فرهنگ کشور به دلیل نوع اداره و مدیریت آن است که جریان یافته است؛ در واقع تا وقتی دولت بر اساس چشم انداز خود به این عرصه می‌نگرد و مصمم است تا بر اساس نگاه ایدئولوژیک، حوزه فرهنگ را اداره کند، خلأهای فرهنگی نه تنها از بین نرفته، بلکه عمق بیشتری به خود می‌گیرند.

خلأهای فرهنگی با نگاه ایدئولوژیک مرتفع نمی‌شود / نظارت مو به موی دولت بر عرصه فرهنگ و هنر، این حوزه را به بیراهه می‌کشاند!

او افزود: فرهنگ و مقوله فرهنگی کشور، زمانی حرکت درستی به خود می‌گیرد که از سوی مردم اداره شود و این در حالی است که مردم توانایی و ظرفیت اداره و مدیریت فرهنگ عمومی را با عملکردهای خود در سال‌های انقلاب و دفاع مقدس نشان دادند و به حق مردم ایران زمین، به پشتوانه فرهنگ غنی و ریشه‌های خود وارثان فرهنگی هستند که استحقاق پاسبانی و حفظ و اشاعه آن به نسل‌های بعد از خود را دارند؛ از این رو معتقدم فرهنگ و مدیریت آن مبحثی است که بر پایه دستوری بودن نمی‌تواند پیشرفتی داشته باشد.

کارگردان فیلم پرفروش تگزاس ۳ که این روزها در حال اکران در سینماهای سراسر کشور است اظهار داشت : وقتی فرهنگ و جریان یافتن آن در جامعه دستوری شود و حکومت‌ها بخواهند به صورت انقلابی در این حوزه تغییر ایجاد کنند و یا آن را مورد بازسازی قرار دهند، ناخودآگاه ریشه آن از بین خواهد رفت؛چون فرهنگ باید توسط مردم و ریشه‌های عمیق و سنتی آنها و نیز اعتقادات درست اداره شود.در واقع " مته به خشخاش گذاشتن"ِ متولیان فرهنگی در این عرصه و نگاه جزء به جزء آنها به حوزه‌های فرهنگ سبب می‌شود، نگاه کلان فرهنگی در جامعه و در گستره بیشتر یعنی کشور، از بین برود.

کارگردان فیلم‌های موفقی چون تگزاس ۱، ۲، ۳ ،دینامیت، انفرادی، بخارست و هتل، ضمن بیان آنکه دو فیلمنامه جدید برای تولید در دست دارد و در صورت تولید و آماده شدن در جشنواره چهل ودوم فیلم فجر به نمایش در خواهد آمد در پایان گفت : دولت باید صرفاً در جریانات فرهنگی حضور داشته باشد و نه در جزئیات امور دخل و تصرف کند؛ چرا که دخالت مو به موی دولت در حوزه اجرایی عرصه فرهنگ، امری خطرناک است و مسیر فرهنگی کشور را حتی تا بی‌راهه و دلزدگی مردم پیش می‌برد.

گفتگو از : زهرا فرود

انتهای پیام/


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

«یلدا» با صدای حسین رضا اسدی منتشر شد