مجتمع آبدرمانی قطور خوی در منطقه ای با آب و هوای بسیار سالم و طبیعت زیبا واقع شده است. این مجتمع آبدرمانی روزانه پذیرای تعداد زیادی از مردم است که از دور و نزدیک جهت استفاده از آبگرم و طبیعت منحصر به فرد به این منطقه سفر می کنند. مجتمع آبگرم در دو هزار و چهارصد مترمربع زمین در منطقه گردشگری قطور ساخته شده است. مرحله نخست این مجتمع که با سرمایه گذاری بخش خصوصی احداث شده است. شامل دو استخر جداگانه برای بانوان و آقایان هرکدام با پنجاه نفر ظرفیت و دارای امکانات جانبی در کنار جاده خوی به رازی می باشد. لازم به ذکر است که استخرهای روباز و بخش لجن درمانی نیز در این مجتمع در حال احداث است. آب این مجتمع با دمای شصت درجه و برخورداری از املاح و مواد معدنی در درمان بیماری های پوستی، درمان درد مفاصل و روماتیسم بسیار مفید است.
جاهای دیدنی اطراف مجتمع آبدرمانی قطور خوی
جاده خوی به قطور یکی از زیباترین جاده های استان آذربایجان غربی است که هر سال میزبان گردشگران بسیار است که در صورت سرمایه گذاری می تواند به یکی از قطب های مهم گردشگری استان تبدیل شود.
قلعه کوراوغلی
در حدود ۳۵ کیلومتری این جاده قلعه تاریخی کوراوغلی به عنوان نماد مبارزات ظلم ستیزی مردم ایران زمین با قامتی استوار از دور خودنمایی می کند. در مجاورت این قلعه، بنای تاریخی کاروانسرای شاه عباسی و مجتمع آب درمانی قطور(آبگرم معدنی دره خان) قرار دارد. قلعه سنگی در بالای کوه های آلمالو بنا شده و همچون عقابی تیزبین تمامی منطقه و گذرگاه ها و دره باصفای رودخانه قطور را نظاره گر است. در دامنه آن کاروانسرای خان بالا و در کوهپایه اش آبگرم معدنی قرار دارد. در واقع این قلعه محل دیده بانی بوده و به علت مستقر بودن در بلندی کوه ها تمامی مسیرهای منطقه، دره ها و گذرگاهها را زیر نظر داشته است.
این قلعه در زمان صفویه بنا شده و کور اوغلی، قهرمان حماسی مردم آذربایجان، بر علیه ارباب قیام کرده اند. نامی ماندگار از خود در بسیاری از شهرها و کشورهای جهان به جا گذاشته است.
چشمه آب گرم ناحیه خان
از سایر زیبایی های این منطقه چشمه آب گرم ناحیه خان است که سبب شده هر روز میزبان علاقمندان و مسافران بسیاری باشد. چشمه اصلی آن در مجاورت رودخانه با دمای بیش از شصت درجه است که با مخلوط کردن آب رودخانه با آب چشمه، آب ولرمی در حوضچه کوچک تهیه و مورد استفاده مراجعان قرار می گیرد. درست پشت این چشمه آن طرف جاده کمی بالاتر از دامنه کوه اتاقک سنگی و سیمانی به شکل حمام صحرایی احداث شده است. که معمولا مورد استفاده بانوان و آب این قسمت ولرم و قابل آب تنی است که به صورت دوش حمام لوله گذاری شده است.
پل هوایی قطور
پل هوایی قطور یکی دیگر از زیبایی های این جاده است. این پل از نوع زیر قوسی است و تا مدت ها بزرگ ترین دهانه قوسی را در بین پل های ایران داشت علاوه بر آن، این پل در زمان جنگ ایران و عراق مورد اصابت راکت های عراقی قرار گرفت. اما خوشبختانه راکت ها به اطراف پل برخورد کردند. این پل که بر روی دره ای وسیع و با تکنولوژی جدید جهت عبور راه آهن و قطار احداث شده است. از پل های مهم و شناخته شده خاورمیانه محسوب می شود. طول آن ۴۴۸ متر، ارتفاع آن ۱۲۸ متر و قطر دهانه آن ۲۳۲ متر می باشد. ساخت این پل در سال ۱۳۴۹(۱۹۷۰ میلادی) به پایان رسید. گفته شده که مهندس سازنده این پل یک خانم آلمانی است.
نحوه دسترسی
بخش مرزی قطور در شهرستان خوی هم مرز با کشور ترکیه است. راه اصلی خوی-قطور-رازی یکی از جاده های مهم در آذربایجان غربی و از نزدیک ترین مسیرهای منتهی به شهرهای شرقی در کشور ترکیه محسوب می شود. این شهر در فاصله ۷۰ کیلومتری غرب شهرستان خوی قرار گرفته است. در مسیر خوی به قطور از کوهستان های پر پیچ و خم که دارای مناظر طبیعی بکری هستند، گذر خواهید کرد. این شهر در مرز ایران و ترکیه بوده و نزدیک ترین شهر به مرز رازی است. از شهر قطور به شهر وان ترکیه ارتباط راهی مستقیم بطول ۸۸ کیلومتر وجود دارد.