اهمیت سفر پزشکیان به عراق


اهمیت سفر پزشکیان به عراق

سفر جناب دکتر پزشکیان به عراق را می توان از چند بعد بررسی کرد.

بعد اول همان است که اعلام شده، یعی 15 سند همکاری فیما بین دو کشور در زمینه های مختلف به امضا رسیده.
اما بعد دوم و اصلی مسایل دیگر این سفر می باشد.
بر کسی پوشیده نیست که عراق عمق استراتژیک ایران و ایران عمق استراتژیک عراق به حساب می آید و شرایط سیاسی و امنیتی در هر دو کشور همیشه بر طرف مقابل تاثیر داشته و دارد.
حضور آمریکایی ها در عراق به نوعی یک تهدید بالقوه برای ایران به حساب می آید که ایران تمایل دارد با همسایه غربی خود در این باره تفاهماتی داشته باشد.
البته ایران به خوبی می داند که اشغال عراق توسط آمریکا امروزه به صورت اشغال اقتصادی است و عراق اسیر آمریکا می باشد.
عملا طبق مصوبه شورای امنیت زمان صدام حسین کل پول فروش نفت عراق به حسابی در آمریکا می رود و امروزه اختیار این حساب دست رئیس جمهوری آمریکا است و طبق آمار چیزی حدود 180 ملیارد دلار پول بی زبان مردم عراق در آمریکا است و آمریکایی ها پول مردم عراق را به صورت قطره چکانی به آنها می دهند.
علیرغم اینکه عراق، زمان نخست وزیر نوری المالکی، بارها تقاضای تجدید نظر شورای امنیت بر این مصوبه را داشته اما آمریکایی ها تا به حال جلسات شورای امنیت برای بررسی این موضوع را به بهانه های مخلتف به هم زده اند.
از سوی دیگر حضور برخی نیروهای مخالف جمهوری اسلامی ایران و یا جدایی طلبان در عراق یکی از مسایلی است که بسیار برای ایران حائز اهمیت است که اینها از مرزهای ایران دور باشند.
عراق یکی از بزرگترین شرکای اقتصادی ایران به حساب می آید اما به دلیل اینکه پولهایش توسط آمریکایی ها بلوک است و همچنین بانک هایش تحت کنترل شدید آمریکایی ها قرار دارند نمی تواند هزینه های این شراکت اقتصادی را پرداخت کند و عملا ایچندین ملیارد دلار از عراق طلبکار می باشد.
حضور ملیونها زائر ایرانی در اربعین و مناسبت های دیگر در عراق یکی دیگر از مسایل مشترک فیما دو کشور می باشد.
عراق در برهه ای نقش میانجی میان ایران و عربستان سعودی را با موفقیتی بسیار بزرد بازی کرد و حال بسیاری امردوار هستند که دوباره ان نقش را بین ایران و ایالات متحده از یک طرف و ایران و کشورهای عربی از جهت دیگر بازی کند.
آقای پزشکیان بارها اعلام کرده که اولویت سیاست خارجی اش تحکیم روابط با کشورهای همجوار می باشد.
البته بر کسی پوشیده نیست که پزشکیان خواهن آن است که روابط با کشورهای همجوار را ارتقا بخشد و به همین دلیل از یار دیرینه ایران تقاضا خواهد کرد که در این زمینه به میانجی گری بپردازد.
بحث بازگشت بدهی های عراق به ایران هم برای دو طرف بسیار مهم است و دولت عراق فرصت دارد تا شرایطی ایجاد کند که این بدهی ها را به شکلی پرداخت کند.
مبارزه با تروریسم یکی از مسایل مشترک فیما بین است که بررسی خواهد شد چگونه می توان در این زمینه با هم همکاری کرد.
بحث جنگ افروزی اسرائیل در غزه و منطقه هم یکی دیگر از بحثها است و آقای پزشکیان همانند آقای اردوغان به دنبال آن هستند که نیروی مشترک کشورهای اسلامی هم برای نجات غزه و هم برای دفاع از کشورهای اسلامی تشکیل شود.
طرحی که امروزه بسیار به آن نیاز می باشد و اگر نیروی مشترک نظامی و امنیتی کشورهای اسلامی تشکیل شود بسیاری از معضلات امنیتی فیما بین کشورهای اسلامی حل خواهد شد.
آقای پزشکیان احتمالا از نخست وزیر عراق خواهند خواست که عراق برای حل اختلافات ایران با برخی کشورهای عربی مثل مصر و اردن کمک کند و حتی شاید هم تقاضا کند که عراق همانگونه که در زمینه حل اختلافات ایران و عربستان میانجی بود میان ایران و ایالات متحده هم میانجی گری کند.
البته اقدام آقای پزشکیان برای انتخاب عراق به عنوان اولین مقصد سفر خود به نوعی پیام برای کشورهای همجوار به حساب می آید که دولت آقای پزشکیان روابط با کشورهای همجوار را در اولویت خود قرار داده.

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

زیباترین و شادترین عکس نوشته های شب یلدا