تسلیحات انگلیسی می تواند لندن را به هدفی مشروع تبدیل کند
اخیرا برخی رسانه های انگلیسی خبری را به نقل از منابعی در کابینه انگلیس منتشر کرده اند مبنی بر اینکه بریتانیا تصمیم گرفته به کی یف اجازه استفاده از موشک های Storm Shadow علیه اهدافی در خاک روسیه بدهد.
انگلیسی ها به خوبی می دانند صدور چنین مجوزی به نوعی اعلام جنگ به روسیه می باشد و طبق قوانین بین المللی روسیه مجاز می باشد که به هر ترتیبی می داند پاسخ دهد حتی هدف قراردادن خود انگلیس و یا کارخانه های تولید این تسلیحات.
البته دشمنان انگلیس در جهان کم نیستند و نیروهای انگلیسی در جاهای مختلف جهان حضور دارند و روسیه هم می تواند تسلیحاتی در اختیار دشمنان انگلیس بدهد که نیروهای انگلیسی را هدف قرار دهند و از خجالت انگلیس در بیایند.
من فقط یک مثال می زنم که شاید مصداقیت نداشته باشد اما امکان محقق شدن آن وجود دارد و آن این است که روسیه به راحتی می تواند به انصار الله یمن تسلیحاتی تحویل دهد که ناوهای جنگی انگلیسی را در دریای سرخ هدف قرار دهند وآنها را غرق کنند.
بد نیست اینجا به یک نکته بسیار ظریف اشاره کنم، اینکه کشورها اسلحه به یکدیگر بفروشند یک بحث است و اینکه به قصد هدف قراردادن کشور دیگری اسلحه را در اختیار دیگری قرار دهند بحث دیگری است.
مثلا شما می بینید که بسیاری از کشورها می آیند به یک طرف درگیری در جنگی اسلحه می فروشند اما همیشه تاکید می کنند که این سلاح ها را فقط برای دفاع کشور دوم به آن فروخته اند و نه برای تهاجم به کشور سوم.
مثلا ممکن است کشوری به روسیه سلاح و یا مهمات و یا... تحویل دهد، از نظر قوانین بین المللی هیچ منعی در این باره وجود ندارد، اما اگر بیاید و بگوید من این سلاح را در اختیار روسیه قرار داده ام تا اوکراین را هدف قرار دهد و یا مجوزی صادر کرده ام که روسیه از آن بر علیه اوکراین و یا هر کشور دیگری استفاده کند آنوقت آن کشور می شود طرف درگیری.
همین مساله درباره اوکراین صدق می کند.
یعنی اینکه برخی کشورها به بهانه اینکه اوکراین از خود دفاع کند به اوکراین تسلیحات می دهند یک بحث است، اینکه این تسلیحات را با هدف استفاده از آن در هدف قراردادن روسیه تحویل دهند بحثی دیگر.
البته بماند که امروزه همه به خوبی می دانند اوکراین کاره ای نیست و این آمریکا و انگلیس و... هستند که آنجا جنگ بر علیه روسیه را مدیریت می کنند و بحث اینکه اوکراین از این تسلیحات بر علیه روسیه استفاده کند یا نه یک بحث تبلیغاتی و روانی بیش نیست.
ولی نکته قابل تامل در ماجرا این است که طرف های غربی می خواهند به روسیه بگویند که عرف و قوانین بین المللی و خطوط قرمز سابق را زیر پا می گذارند وحاضر هستند برای شکست نخوردن دست به هر کاری بزنند.
آنها به خوبی می دانند که روسیه امکانات دفاعی زیادی در اختیار دارد تا تسلیحاتی که برای روسیه تهدید ایجاد می کند را نابود کند و حتی درون خاک روسیه و همچنین می دانند که روسیه هنوز کمتر از ده درصد توانمندی های نظامی خود را استفاده کرده اما به دنبال آن هستند که فضای تشنج را در جبهه ها به اوج برسانند.
طی چند هفته اخیر بحث های زیادی درباره اینکه برخی کشورها مانند هند بخواهند میان روسیه و اوکراین میانجی گری کنند مطرح شد و درون اوکراین اکثریت مردم از اینکه بخواهند قربانی منافع آمریکا و انگلیس شوند شدیدا ناراضی هستند و جوانان اوکراینی دیگر حاضر نیستند به جبهه های جنگ بروند و در حال فرار از جبهه ها هستند.
این شرایط عملا موجب آن شده که لندن دلواپس شود که جنگ و خونریزی ممکن است با دیپلماسی پایان یابد و بعدا رو سیاهی برایش بماند و به همین دلیل احتمالا امیدوار است با صدور چنین موجز هایی فضای جنگ را ملتهب کند، چون می داند روسیه هم مجبور می شود پاسخ متقابل بدهد، و بدین ترتیب فضای دیپلماسی و صلح را نابود کند.