سکته مغزی چیست؟ 7 نشانه بروز سکته مغزی


سکته مغزی چیست؟ 7 نشانه بروز سکته مغزی

سکته مغزی چیست و علائم آن کدام است؟ حمله یا سکته مغزی، وضعیت خطرناکی است که می تواند برای سلامت و عملکرد مغزی فرد، عواقب بسیار به همراه داشته باشد. نشانه های سکته مغزی که بایستی آن ها را جدی گرفت شامل اختلال در گفتار و ادراک، سردرد ناگهانی و...

سکته مغزی چیست و علائم آن کدام است؟ حمله یا سکته مغزی، وضعیت خطرناکی است که می تواند برای سلامت و عملکرد مغزی فرد، عواقب بسیار به همراه داشته باشد. نشانه های سکته مغزی که بایستی آن ها را جدی گرفت شامل اختلال در گفتار و ادراک، سردرد ناگهانی و شدید، سرگیجه، فلج بدن و عدم تعادل می شوند. این علائم به هیچ عنوان نباید نادیده گرفته شوند. درمان سریع و فوری در این گونه موارد بسیار حیاتی و ضروری است. در ادامه به 7 نشانه بروز سکته مغزی که بایستی جدی گرفته شوند اشاره می کنیم. همچنین، به نقش کاردرمانی و گفتار درمانی در سکته مغزی در درمان این بیماران می پردازیم.

نشانه های قبل از سکته مغزی که هشداردهنده هستند

علائم هشداردهنده سکته مغزی که به علائم قبل از سکته مغزی شناخته می شوند، اگر زودهنگام تشخیص داده شوند بسیار کمک کننده هستند. این علائم می توانند روزها یا حتی هفته ها قبل از سکته مغزی ظاهر شوند:

  • سردرد ناگهانی، بی سابقه و شدید
  • تاری دید یا مشکلات بینایی و دیدن نقاط سیاه
  • تعریق بیش از حد، افتادن، عدم توانایی در حفظ تعادل، مشکلاتی در حرکت و گیجی
  • مشکل در تلفظ کلمات، ناتوانی در فهمیدن صحبت های دیگران و برقراری ارتباط
  • ضعف یا فلج یک یا دوطرف بدن به صورت کاملاً ناگهانی
  • درد در ناحیه قفسه سینه

علائم اولیه در سکته مغزی

معمولاً علائم اولیه سکته مغزی با توجه به علت آن، به صورت ناگهانی بروز می کنند. همچنین معمولاً این علائم در لحظه وقوع سکته مغزی یا حتی در عرض چند دقیقه ظاهر می شوند. برخی از این نشانه های اولیه عبارتد از:

  • مشکلاتی در گفتار و فهمیدن
  • مشکلاتی در تلفظ کلمات و ناتوانی در درک صحبت های دیگران
  • ضعف در یک یا هردو طرف بدن، احساس ضعف در عضلات یا کاهش توانایی در حرکت
  • افزایش تاری دید و دیدن نقاط سیاه
  • سرگیجه و تعادل ضعیف
  • مشکلاتی در بلعیدن

۷ نشانه اصلی سکته مغزی (خفیف و شدید)

همان طور که می دانید علائم سکته مغزی به محل و شدت انسداد عروق خونی بستگی دارد. در برخی موارد، ممکن است علائم سکته مغزی به عنوان یک حمله انتقالی شناخته شود. در این گونه موارد، نشانه ها گذرا و موقتی هستند و در عرض چند دقیقه یا چند ساعت از بین می روند. اما فراموش نکنید این علائم می توانند نشانه هایی از خطر سکته مغزی بزرگتری باشند. برخی از این نشانه ها که مهم ترین آن ها هستند عبارتند از:

  1. دشواری در صحبت کردن، تلفظ نادرست کلمات و عدم درک صحیح جملات
  2. ضعف یا فلج در یک یا دوطرف بدن
  3. کاهش دید در یک یا هردو چشم، تاری دید و یا از دست دادن بینایی
  4. سردرد ناگهانی و شدید
  5. عدم تعادل
  6. گیجی و سرگیجه
  7. مشکلاتی در مشاهده و تشخیص حس لامسه، کاهش حس لمس در یک یا هردو طرف بدن

در اینجا یادآوری می کنیم که در سکته های مغزی بایستی نشانه ها را جدی و فوری تلقی کنید. چراکه این نشانه ها نیاز به توجه و درمان فوری دارند. در سکته های مغزی شدید کلیه نشانه ها شدیدتر و مشکلات گفتار و بینایی، سردرد ، سرگیجه و عدم تعادل وخامت و شدت بیشتری دارند.

همچنین بیماران سکته مغزی ممکن است به انواع درمان ها ازجمله: جراحی، دارودرمانی، مدیریت فشار خون، درمان اورژانسی اندوواسکولار، خارج کردن لخته خون و توانبخشی نیاز داشته باشند. گفتار درمانی و کاردرمانی سکته مغزی در بهبود این بیماران نقش بسزایی دارند.

نقش گفتار درمانی سکته مغزی

سکته مغزی از شایع ترین اختلال نورولوژیک است که به عنوان یک آسیب جدی و حاد، سالانه میلیون نفر در سراسر جهان با عوارض آن درگیر هستند. بروز سکته مغزی در هر جنسی و در هر سنی ممکن است، اما شیوع آن در افراد چاق یا درگیر با بیماری های زمینه ای مانند بیماری های قلبی و عروقی بیشتر است. اگر سکته مغزی در سمت نیم کره چپ مغز رخ دهد می تواند منجر به بروز اختلال تکلم شود. همان طور که می دانید نیمکره چپ مغز، مرکز زبان و توانایی تکلم است.

از مهم ترین عوارض سکته مغزی اختلال تکلم است که شامل لکنت زبان، بریده بریده حرف زدن، اختلال بلع و آفازی می شود. این عوارض با خدمات توانبخشی گفتاردرمانی قابل بهبود هستند. گفتاردرمانی در کاهش و البته از بین بردن عوارض مرتبط با تکلم و گفتار و همچنین بلع غذا در اثر سکته مغزی بسیار موثر است.

در مرکز توانبخشی طراوت ( گفتار درمانی در غرب تهران) میزان مهارت های شناختی، مهارت های تکلم و شدت عوارض ایجاد شده توسط گفتاردرمانگر ارزیابی می شود. سپس برنامه گفتار درمانی منحصر به هر فرد تنظیم و ارائه می گردد.

منظور از کاردرمانی بیماران سکته مغزی چیست؟

کاردرمانی برای سکته مغزی، بخش مهمی از توانبخشی های چند رشته ای برای این بیماران است. تیمی متشکل از متخصص طب فیزیکی، متخصص مغز و اعصاب، فیزیوتراپ، گفتاردرمانگر، پرستار توانبخشی، روانشناس، مددکار اجتماعی و کاردرمانگر در طول توانبخشی به بیمار کمک می کنند. همان طور که می دانید در سکته مغزی، توانایی های حسی و حرکتی فرد آسیب می بیند. به این ترتیب، کاردرمانگر در جلسات تمرینی که به صورت منظم و مداوم انجام می شود به بیمار کمک می کند تا بتواند دوباره استقلال خود را بازیابی کند.

لاز م به ذکر است، کاردرمانی فلج مغزی در کنار سایر توانبخشی ها پس از بروز عارضه سکته مغزی برای این بیماران نقشی حیاتی دارد. علاوه بر این ها، از دیگر نتایج کاردرمانی این بیماران می توان به بازیابی مهارت های خودمراقبتی، امید، اعتماد به نفس، خوش بینی و ایجاد انگیزه برای بازگشت به جامعه اشاره کرد.

نکته آخر

به طور یقین، تشخیص و درمان زودهنگام سکته مغزی می تواند از عواقب جدی جلوگیری کرده و زمانی را برای درمان موثر فراهم می کند. بی شک، هرچه بیماری زودتر تشخیص داده شود احتمال بهبودی و کاهش خطرات در آینده بیشتر خواهد بود. پس نشانه های قبل از سکته، نشانه های اولیه و علائم سکته را جدی بگیرید. اگر هر یک از این نشانه ها را مشاهده کردید حتماً به پزشک مراجعه کنید.

فراموش نکنید یافتن یک مرکز توانبخشی قابل اعتماد و جامع که از کادر مجرب خدمات درمانی حرفه ای و تخصصی برخوردار باشد، می تواند دستیابی به سلامت و استقلال بیمار سکته مغزی را سهل الوصول تر کند.

یک مرکز قابل‌اعتماد و جامع است که با برخورداری از کادر مجرب کاردرمانگران خدمات کاردرمانی حرفه‌ای و تخصصی را ارائه می‌دهد. بنابراین برای دریافت کاردرمانی تخصصی برای بیمار سکته مغزی خود، با کلینیک ما تماس بگیرید تا کارشناسان ما اطلاعات لازم را در اختیار شما بگذارند.

هشدار! این مطلب صرفا برای آشنایی شما با کسب‌وکار مهمان منتشر شده است و سایت چطور هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد. اطلاعات بیشتر


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

کد ویدیوهای بلوم (Blum) امروز چهارشنبه 28 آذر