تعاونیهای گردشگری در اولویت دریافت تسهیلات 8 هزار میلیاردی
سرپرست اداره کل ترویج و تشکیل تعاونیهای کشور با اشاره به خط اعتباری ۸ هزار میلیارد تومانی برای تعاونیهای کشور از جمله تعاونیهای گردشگری، گفت: از این ردیف اعتباری به کسب و کارهای تعاونی که میخواهند توسعه پیدا کنند، تسهیلات ارائه میشود.
سرپرست اداره کل ترویج و تشکیل تعاونیهای کشور با اشاره به خط اعتباری ۸ هزار میلیارد تومانی برای تعاونیهای کشور از جمله تعاونیهای گردشگری، گفت: از این ردیف اعتباری به کسب و کارهای تعاونی که میخواهند توسعه پیدا کنند، تسهیلات ارائه میشود.
به گزارش «دنیای سفر»، سعید پورناصرانی در اولین سمینار تسهیلگری و آموزشی تعاونی های گردشگری، ویژه کسب و کارهای گردشگری جوامع محلی و روستائیان غرب کشور، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم از ایلام، گفت: درصدد هستیم در این رویداد با کمک تعاونی و بخش تعاون به توسعه گردشگری در کشور به عنوان یک کسب و کار و صنعت نوظهور در غرب کشور کمک شود.
سرپرست اداره کل ترویج و تشکیل تعاونی های کشور با بیان اینکه بهترین بستر برای توسعه مشارکت و اقتصاد بخش تعاون است، افزود: بر همین اساس با کمک وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و ادارات کل مربوطه در استان این رویداد آموزشی و تسهیل گری با حضور تعاونی ها و کسب و کارهای گردشگری برگزار شده است.
وی ادامه داد: علاوه بر آموزش های مورد نیاز، زمینه تسهیل گری برای کسب و کارهایی که تمایل دارند در بخش تعاون کار کنند، را ایجاد خواهیم کرد.
پورناصرانی با اشاره به وجود خط اعتباری 8 هزار میلیارد تومانی بر اساس تفاهمنامهای بین وزارت تعاون، بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت سرمایه گذاری بخش تعاون، گفت: از این ردیف اعتباری به کسب و کارهای تعاونی که میخواهند توسعه پیدا کنند، در بخش سرمایه در گردش و سرمایه ثابت آنها کمک می کنیم که تعاونی های گردشگری این پنج استان به ویژه ایلام در اولویت هستند.
وی با بیان اینکه تعاونی ها به شدت انعطافپذیر هستند، افزود: در روستایی که بومگردی وجود دارد همان بوگردی می تواند سکویی برای معرفی و فروش محصولات روستا باشد.
پورناصرانی با بیان اینکه تشکیل یک تعاونی سبب بهره مندی جامعه از سود کسب و کار آن می شود، افزود: با تشکیل تعاونی ظرفیت ها افزایش پیدا کرده و محصولات آن جامعه نیز توسعه و کسب و کارها رونق پیدا می کند.
سرپرست اداره کل ترویج و تشکیل تعاونی های کشور با اشاره به اینکه نظارت در تعاونی ها یک رکن و اصل است، گفت: اعضا با هر میزان سرمایه بر تعاونی نظارت دموکراتیک دارند.
وی با اشاره به صنعت گردشگری، افزود: این صنعت رتبه سوم را پس از مواد شیمایی و سوخت در جهان داراست.
تعاونیها پیشانی حوزه اقتصادی در ایام اربعین موثر هستند
مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی ایلام نیز در این آیین ضمن تقدیر از زحمات میراث فرهنگی و گردشگری، گفت: برگزاری اولین همایش تسهیل گری و آموزش تعاونی ها در کشور به میزبانی ایلام به عنوان یک نیاز برای توسعه گردشگری لازم بود.
نورالدین الیاسی به اثرات بخش تعاون در بحث گردشگری اشاره داشت و افزود: فعالیت اقتصادی از سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی تشکیل شده که اثرات بخش تعاون در حوزه گردشگری مثبت است.
وی ادامه داد: بخش تعاون به عنوان فعالیت مردمپایه از بخش های فراگیر در حوزه اقتصاد است.
مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: تعاونی ها حد فاصل بین فعالیت های دولتی و اقتصادی هستند و با توجه به منویات مقام معظم رهبری نقش موثر در انباشت سرمایه های مردم، تقویت بنیان های خانواده، استحکام مناطق مرزی دارند.
وی با بیان ثبت 16 تعاونی گردشگری در استان، گفت: از 3 هزار486 تعاونی ثبت شده تعداد 140 تعاونی در حوزه فرش و گلیم و تعداد 50 تعاونی در حوزه ی صنایع دستی فعال یا در حال فعال شدن هستند و باید تلاش به سوی بهره وری از تعاونی ها به جهت پایداری در تقویت مقاصد گردشگری انجام شود.
الیاسی با اشاره به برگزاری 16 جلسه کارگروه اشتغال در سال گذشته، گفت: استان ایلام موفق به کسب رتبه اول ثبت اشتغال در سال 1401 و رتبه سوم کشور در سال 1403 با احتساب صحت سنجی، در سامانه ملی رصد اشتغال کشور ثبت شد.
وی با اشاره به 435 کیلومتر مرز مشترک استان ایلام با عراق، گفت: با توجه به ظرفیت های ایجاد شده در استان با قرار گرفتن در مسیر عتبات عالیات و شناخته شدن استان به عنوان پایتخت خادمین سیدالشهدا، تعاونی ها به عنوان پیشانی حوزه اقتصادی در ایام اربعین موثر هستند.
به گزارش تسنیم، اولین سمینار و کارگاه آموزشی تسهیلگری تعاونیهای گردشگری استان های غرب کشور شامل کردستان، همدان، کرمانشاه و لرستان بهمیزبانی استان ایلام به مدت 2 روز از اول تا دوم آبانماه با حضور مهمانان کشوری و استانی در محل سالن همایش هتل زاگرس شهر ایلام با همکاری اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان در حال برگزاری است.