نابسامانی شدید در پروازهای داخلی/ علت چیست؟


نابسامانی شدید در پروازهای داخلی/ علت چیست؟

شرکت های هواپیمایی همواره توپ نا به سامانی بازار پروازهای داخلی را به زمین شرکت های چارتر کننده انداخته اند. اما نباید این نکته را فراموش کرد خود انجمن شرکت های هواپیمایی هم هر از چند گاهی بازار را با یک سری اقدامات به هم ریخته اند.

شرکت های هواپیمایی همواره توپ نا به سامانی بازار پروازهای داخلی را به زمین شرکت های چارتر کننده انداخته اند. اما نباید این نکته را فراموش کرد خود انجمن شرکت های هواپیمایی هم هر از چند گاهی بازار را با یک سری اقدامات به هم ریخته اند.

به گزارش «دنیای سفر» به نقل از تجارت نیوز، اواخر ماه گذشته انجمن شرکت های هواپیمایی در واکنش به ورود دفتر بازرسی وزارت راه و شهرسازی و سازمان تعزیرات حکومتی به افزایش بی سر و صدا قیمت بلیت پروازهای داخلی و پس از آن پلمب دفتر دو ایرلاین نامه ای را به رئیس سازمان هواپیمایی کشوری نوشتند.

در ابتدای این نامه شرکت های هواپیمایی با مظلوم نمایی خطاب به محمدی بخش عنوان کرده بودند که در همراهی با سازمان هواپیمایی کشوری قیمت بلیت هواپیما را در آذرماه 1400 حدود 15 درصد کاهش داده اند. آن ها با استناد به رای دیوان عدالت اداری افزایش قیمت بلیت پروازهای داخلی را قانونی دانسته و در بند یک نامه مذکور تاکید کرده بودند: «بلیت تمام پروازها در پلتفرم های فروش بلیط و دفاتر خدمات مسافرتی دسترس بوده و اصطلاحاً بلیت نایاب نشده است.»

در بند قابل تامل 3 نیز ایرلاین ها آمده است: «سفارش و پارتی بازی برای تهیه بلیت از سوی اشخاص و دفاتر مسئولان به حداقل ممکن رسیده است.»

در ادامه نامه شرکت های هواپیمایی به رئیس سازمان هواپیمایی با اشاره به ورود دفتر بازرسی وزارت راه و شهرسازی و رئیس شعبه چهارم ملی تعزیرات حکومتی به گرانفروشی ایرلاین ها این را به مخاطره انداختن ایمنی پروازها عنوان کرده بودند.

حدود 2 هفته از این نامه نگاری می گذرد و در این مدت به دلیل کاهش عرضه صندلی پروازی، بند 3 نامه شرکت های هواپیمایی کاملا اجرایی شده است! امروز کمتر کسی می تواند بدون دردسر بلیت پروازهای داخلی را خریداری کند و در برخی موارد تنها با سفارش و پارتی بازی می توان بلیت هواپیما را تهیه کرد.

در این شرایط شواهد نشان می دهد سازمان هواپیمایی کشوری با ایرلاین ها همراه شده است. اگر این گونه نبود که طی هفته های اخیر رئیس سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان شخص مسئول حمل ونقل هوایی کشور به این ماجرا وارد می شد.

از سوی دیگر یکی از معضلات حمل و نقل هوایی کشور، انجمن شرکت های هواپیمایی است که در جایگاه آن دقیقا در این صنعت مشخص نیست. این که آنها می توانند راسا قیمت بلیت را افزایش دهند یا خیر؟ فارغ از رای دیوان عدالت اداری که اواخر ماه گذشته انجمن مذکور با استناد به آن بلیت پروازهای داخلی را افزایش داد، نمونه های متعددی از افزایش قیمت بلیت توسط این انجمن وجود دارد.

به عنوان مثال بهمن ماه سال گذشته، شرکت های هواپیمایی به یکباره قیمت بلیت پروازهای داخلی را به طور متوسط 30 درصد افزایش دادند. استناد شرکت ها نیز تصویب این افزایش نرخ در شورای عالی هواپیمایی بود. این در حالی بود که شورای عالی هواپیمایی با وجود مصوبه افزایش قیمت، آنرا برای اجرا، ابلاغ نکرده بود!

پس از افزایش قیمت و جریمه چند ایرلاین متخلف، دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی در توجیه این اقدام باطرح این سئوال که چرا باید از روستاییان بشاگردی برای متمولان خرج کنیم؟ گفته بود: با توجه به دیدگاه دولت، ایرلاین ها زیان نبینند و از جیب مردم برای قشر یک درصدی خرج نشود. عدم متعادل سازی نرخ بلیت باعث می شود امکان سرمایه گذاری برای فعال نگه داشتن ناوگان را نداشته باشند.

سامانی با بیان این که حدود 50 درصد ناوگان به دلیل کمبود سرمایه زمین گیر شده اند، افزود با نرخ کنونی بلیت هواپیما، اکثر ایرلاین ها زیان ده هستند. با این وضعیت 90 درصد شرکتهای دولتی نیز زیانده هستند. با تداوم این روند تابستان آینده (1402) با مشکلات زیادی در بخش حمل و نقل هواپیمایی مواجه خواهیم شد، اظهار کرد: هزینه خدمات فرودگاه طی 10 سال از سال 90 تا 1400 حدود 90 برابر شده است.

دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی با تاکید بر اینکه توان شرکت ها برای خدمات دهی روز به روز تحلیل می رود، افزود: با این وضعیت شرکت ها دیگر توان خدمات رسانی به مردم را نخواهند داشت. اقدامات برای توقف متعادل سازی قیمت، فرا قانونی است. مجلس شورای اسلامی پذیرفته که آزادسازی قیمت بلیت هواپیما جزو تکالیف دولت است. مطیع دستور دادستانی هستیم، اما بحث ما قانون است. اگر قانون را قبول داریم باید آنرا اجرا کنیم. گردن ما باریک تر از مو است. از دادستان می خواهیم با شرکت های هواپیمایی همراهی کرده و طبق قانون افزایش قیمت اعمال شود تا ایرلاین ها بتوانند روی پای خود بایستند و شرکت های چارتر کننده به عنوان یکی از عوامل اصلی نا به سامانی بازار حمل و نقل هوایی مسافری از چرخه فروش بلیت حذف شوند.

چگونه بدون ابلاغ افزایش قیمت توسط دولت، افزایش 30 درصدی نرخ ها در پروازهای داخلی اعمال شده است؟

وی در پاسخ به پرسشی که چگونه بدون ابلاغ افزایش قیمت توسط دولت، افزایش 30 درصدی نرخ ها در پروازهای داخلی اعمال شده است، گفت: این کار انجام شد، چون حدود 8 ماه از مصوبه شورای عالی هواپیمایی گذشته و اقدامی در این رابطه صورت نگرفته است. با این وضعیت دیگر نمی توانستیم به خدمات رسانی حمل و نقل نقل هوایی ادامه دهیم.

وی با بیان اینکه آیا یک فروشنده حاضر است خدمات یا کالای خود را با قیمت های سال گذشته بفروشد، تصریح کرد: یکی از مشکلات ما در بخش حمل و نقل هوایی شبکه توزیع است که به دلیل نقدینگی کم، ایرلاین ها پروازهای خود را چارتر می کند. متاسفانه این یک اجبار برای ایرلاین هاست.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه چارتر کننده بلیت را به جای پکیج به صورت تکی در بازار عرضه می کند، باعث اختلال در بازار شده است. ما معتقدیم مسافر ولی نعمت ماست و باید رضایت آنها را جلب کنیم و به همین دلیل سقف قیمتی برای بلیت ها تعیین کرده ایم.

شرکت های هواپیمایی همواره توپ نابه سامانی بازار پروازهای داخلی را به زمین شرکت های چارتر کننده انداخته اند. اما نباید این نکته را فراموش کرد خود انجمن شرکت های هواپیمایی هم هر از چند گاهی بازار را با یک سری اقدامات به هم ریخته اند. در این شرایط به نظر می رسد باید فکری اساسی برای این انجمن شود تا از تصمیمات ناگهانی و بر هم زننده آرامش بازار حمل و نقل هوایی کشور جلوگیری به عمل آید. آذر امسال انتخابات هیئت مدیره انجمن شرکت های هواپیمایی برگزار و عبدالرضا موسوی باز هم به عنوان رئیس انتخاب شد. گفته می شود در فرآیند انتخابات هیئت مدیره انجمن شرکت های هواپیمایی و رئیس آن اختلافاتی بین شرکت های هواپیمایی وجود داشته است.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

کپشن در مورد چتر ؛ جملات کوتاه عاشقانه و غمگین برای چتر