آب آشامیدنی شما ممکن است قاتل خاموش قلبتان باشد!
آب آشامیدنی شما ممکن است قاتل خاموش قلبتان باشد! تصور کنید آبی که هر روز مینوشید، در حال آسیب رساندن به قلب شما باشد. تحقیقات جدید نشان میدهد که آرسنیک، حتی در مقادیر بسیار کم، میتواند عامل اصلی بسیاری از بیماریهای قلبی باشد. 29 اکتبر 2024 زمان مطالعه یک دقیقه
یک مطالعه جدید هشدار می دهد که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض حتی سطوح پایین آرسنیک در آب آشامیدنی می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را در فرد افزایش دهد.
به گزارش مدیسن نت، محققان گزارش دادند حتی افرادی که در معرض سطوح آرسنیک کمتر از ۱۰ میکروگرم در لیتر قرار داشتند، با افزایش خطر ابتلاء به بیماری قلبی روبرو بودند.
«تیفانی سانچز»، محقق ارشد از دانشگاه کلمبیا در نیویورک، گفت: «نتایج ما جدید هستند و بحث جدیدی را در مورد سیاستهای جاری و استانداردهای نظارتی تشویق میکنند».
سانچز در بیانیه خبری دانشگاه افزود: «با این حال، تحقیقات بیشتری برای درک خطرات مرتبط با سطوح آرسنیک در آب آشامیدنی مورد نیاز است.»
- همه چیز درباره آب در باک بنزیناکتبر 22, 2023
- یک مشکل رایج در گوش انسان و راهکار حل آناکتبر 18, 2023
انجمن قلب آمریکا و مؤسسات بهداشتی توافق دارند که شواهد قابل توجهی وجود دارد که نشان میدهد قرار گرفتن در معرض آرسنیک خطر ابتلاء به مشکلات قلبی را افزایش میدهد.
محققان توضیح دادند که آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده حداکثر میزان آلاینده آرسنیک در آب آشامیدنی را از ۵۰ میکروگرم در لیتر به ۱۰ میکروگرم در لیتر در سال ۲۰۰۶ کاهش داد، اما نگرانیها مبنی بر ناسالم بودن هر سطحی از قرار گرفتن در معرض آن همچنان وجود دارد.
محققان خاطرنشان کردند که آرسنیک به طور طبیعی در آبهای زیرزمینی وجود دارد.
برای این مطالعه، محققان دادههای سلامتی مربوط به مقایسه موارد بیماری قلبی با قرار گرفتن در معرض آرسنیک در آب آشامیدنی را پیگیری کردند.
به گفته محققان، نزدیک به نیمی (۴۸٪) از شرکت کنندگان در معرض میانگین غلظت آرسنیک کمتر از ۱ میکروگرم در لیتر قرار گرفته بودند.
افرادی که در معرض میانگین ۱ تا ۵ میکروگرم در لیتر آرسنیک در آب آشامیدنی قرار داشتند، ۵ تا ۶ درصد افزایش خطر ابتلاء به بیماری قلبی داشتند.
به گفته محققان، خطر بیماری قلبی در بین افرادی که در محدوده ۵ تا ۱۰ میکروگرم در لیتر قرار داشتند به ۲۰ درصد افزایش یافت.
نتایج نشان میدهد که این خطر برای افرادی که در معرض سطوحی بالاتر از ۱۰ میکروگرم در لیتر قرار داشتند، به ۴۲ درصد افزایش یافت.