شکسته شدن کمر ترافیک پایتخت، با راهاندازی مرکز جامع اطلاع رسانی بر خط ترافیکی تهران!
دیباچه -زهرا فرود: از بزرگترین و اصلیترین معضلات کلان شهرها از جمله پایتخت، معضل ترافیک و سختی رفت و آمد است؛ البته توسعه ناوگان حمل و نقل تا حدی از این مشکل کاسته، اما با افزایش روزافزون تعداد خودروها، شاهد تردد بیشتر در خیابانها هستیم...
دیباچه -زهرا فرود: از بزرگترین و اصلیترین معضلات کلان شهرها از جمله پایتخت، معضل ترافیک و سختی رفت و آمد است؛ البته توسعه ناوگان حمل و نقل تا حدی از این مشکل کاسته، اما با افزایش روزافزون تعداد خودروها، شاهد تردد بیشتر در خیابانها هستیم که در نهایت منتج به ایجاد گرههای ترافیکی و اتلاف وقت شهروندان میشود .
پلیس راهور تهران بزرگ در راستای کمک به کاهش حجم ترافیک از اسفند ماه سال گذشته طرحی را در قالب سایتی با عنوان سامانه اطلاع رسانی ترافیکی برخط را ترسیم و به طور آزمایشی اجرایی نمود و طبق نتایج مثبت آن، به این نتیجه رسید که آن سامانه را به طور رسمی راه اندازی کند و افتتاح مرکز جامع اطلاع رسانی ترافیکی بر خط پلیس راهور تهران بزرگ همین طرح موفق پلیس راهور بود که در مهرماه سال جاری همزمان با هفته فراجا رسماً کار خود را آغاز کرد .
این سامانه در بستر یک اپلیکیشن، ترافیک شهر تهران را بصورت بر خط به شهروندان نمایش میدهد تا مردم بتوانند مکانهایی که ترافیک در آنها جریان دارد و یا معابری که دچار خرابی شده و یا طرح و محدودیتی در آنها وجود دارد را به صورت آنلاین مشاهده کرده و نقاط جایگزینی را برای تردد خود انتخاب کنند .
راهاندازی این مرکز، حاصل اتاق فکر پلیس راهور فاتب در سال گذشته است، طرحی که کشورهای اروپایی و آمریکایی مدتهاست از آن بهره میبرند. در واقع با اجرایی کردن این طرح، کلان شهر تهران اولین کشوری در خاورمیانه محسوب میشود که پلیس راهور آن مجهز به چنین سامانه بر خطی شده است . درکل از آنجا که روزانه ۲۰ میلیون خودرو و ۹ میلیون موتور سوار در شهر تهران تردد دارند، از این رو میتوان مدعی شد افتتاح مرکز اطلاع رسانی ترافیکی بر خط پلیس راهور میتواند بستر مناسبی برای برقراری تعامل و ارتباط دو سویه بین پلیس راهور و شهروندان تهران در راستای ارائه خدمات بیشتر به روانسازی ترافیک باشد و همینطور با اطلاع رسانی به موقع، جلوی خیلی از حوادث گرفته شود .
آسان بودن کار با این اپلیکیشن قطعاً بر استفاده از آن توسط رانندگان و شهروندان خواهد افزود و مردم میتوانند به راحتی و با مراجعه به آدرس Tehran.rahvar۱۲۰.ir از اخبار و اطلاعات لحظه به لحظه ترافیکی تهران با خبر شوند .
با کمی تامل بر این طرح شاید بتوان به این نتیجه رسید که راهاندازی چنین سامانهای به نوعی در بطن خود آموزش و فرهنگ سازی برای شهروندان پایتخت نشین در راستای کاهش ترافیک و کمک به برون رفت از این معضل را میتواند به دنبال داشته باشد. البته این سایت فقط در راستای ترافیک فعالیت ندارد، بلکه گستره عملکرد آن فراخ است و در آینده نیز گستردگی خدمات آن افزایش خواهد یافت . آموزش به ناشنوایان به جهت ارائه آیین نامه راهنمایی رانندگی به آنها، آموزش به همیاران پلیس که اکثراً دانش آموزان دورههای ابتدایی هستند، استعلام و اطلاع یابی از وضعیت خودروهای توقیفی و استعلام نمره منفی، بارگذاری لینک همکاری و تعامل با مسیریابهای داخلی به جهت اعلام مسیرهای جایگزین و از رده خارج کردن مسیریاب خارجی ویز از جمله خدماتی هستند که سامانه جامع اطلاعرسانی ترافیکی برخط راهور تهران بزرگ از آن برخوردار است.
از آنجا که تهران بزرگ به عنوان پایتخت به لحاظ حمل و نقل و ترافیک از جایگاه ویژهای برخوردار است، پس کذب نیست که بگوییم حجم اتفاقاتی که روزانه در حوزه حمل و نقل و ترافیک تهران میافتد غیر قابل تصور است؛ حالا در این میان پیش بینی پذیری پلیس به ویژه پلیس راهور به چشم می آید و می تواند کمک کننده باشد، چرا که این پیش بینی پذیری سبب میشود از حجم این اتفاقات ترافیکی کاسته شود و افتتاح سامانه Tehran.rahvar۱۲۰.ir بستری را فراهم نموده که پلیس بتواند در راستای احقاق حقوق شهروندان تهرانی در زمینههای ترافیکی گامهای موثری بردارد و به نظر میرسد اگر تمهیدی اندیشه شود که این سامانه علاوه بر تهران در شهرهای بزرگ و پرجمعیت دیگر از جمله خراسان رضوی، اصفهان و ....نیز راهاندازی شود، میتواند به مرور کمک شایانی به جامعه و معضل ترافیک در کشور داشته باشد .
در حقیقت بزرگنمایی نیست که گفته شود روزانه تقریباً ۲۰ میلیون تردد و جابجایی در تهران رقم میخورد و اگر به واسطه ترافیک، هر شهروندی حداقل یک ساعت در این ترافیک سر کند، روزانه ۲۰ میلیون ساعت اتلاف وقت صورت گرفته که این اتلاف وقت با هم افزایی و مدیریت هوشمند و یکپارچه قابل حل است و میتواند خروجی خوبی را ارائه دهد و شاید سامانه جدید اطلاع رسانی ترافیک بر خط به نوعی بتواند هم افزایی همه جانبه در راستای کمک به حل مشکلات ترافیکی را حل و فصل نماید .
همچنین ناگفته نماند در راستای کاهش حجم ترافیک تهران، چندی پیش سردار سید تیمور حسینی، رئیس پلیس راهور فراجا طی مراسم افتتاحیه سامانه جامع اطلاع رسانی ترافیکی برخط، از بهرهگیری ستاد پلیسراهورتهران از هوش مصنوعی طی یک سال آینده برای تحلیل و بررسی ترافیک خبر داد؛ همچنین محسن هرمزی معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران نیز ضمن اشاره به هم افزایی حوزه حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با پلیس راهور فراجا اعلام نمود که تا پایان سال جاری، سامانههای کنترل سرعت نوسازی و برخط خواهند شد که این امر به نوبه خود نقش موثری در کنترل ترافیک خواهد داشت.
در انتها باید گفت اگر میخواهیم در زمینه کاهش مشکلات ترافیکی تمهیدی بیندیشیم تا ضمن کاربردی بودن آن، از خروجی خوبی نیز برخوردار باشد چارهای جز قدم نهادن در مسیر مدیریت هوشمند ،یکپارچه و اقدامات هم افزا نداریم چرا که این تمهید میتواند خروجی خوبی را برای کلانشهرهایی همچون تهران به ارمغان آورد.
انتهای پیام/