حساسیت دلار در ساعات پایانی معاملات امروز
منبع خبر
/
ایران اکونومیست /
بازار سرمایه
میانه روز دلار حتی از کانال ۷۰ هزار تومان هم عبور کرد اما اکنون در ساعات پایانی معاملات دوباره به کریدور نهم کانال ۶۰ هزار تومان بازگشت.
به گزارش ایران اکونومیست؛ در حالی قیمت دلار در میانه روز حتی از کانال ۷۰ هزار تومان هم عبور کرده بود و رکوردی جدید را ثبت کرد، اما در ساعات پایانی معاملات در نهایت دوباره به کریدور نهم کانال ۶۰ هزار تومان بازگشت.
بررسی ها نشان میدهد که در نهایت عملکرد روز یکشنبه بازار، منفی بوده و دلار با کاهش ۱۵۵ تومانی، به قیمت ۶۹ هزار و ۳۲۵ تومان رسید.
۳ عامل اثرگذار روی بازار ارز
معاملهگران فنی معتقدند که عواملی چون دخالت بازارساز در بازار ارز و تزریق درهم، در معکوس شدن روند بازار ارز موثر بوده است. همچنین عدم تحقق گمانهزنی برخی از معاملهگران درباره پاسخ ایران به حمله اسراییل در روز شنبه، دیگر عامل مهمی بود که بر روند بازار اثر داشت و منجر به اصلاح محدود قیمتها شد. در نهایت سومین عامل موثر بر نوسانات بازار بنابر ادعای معاملهگران، مسدود شدن حساب بنکداران در بازار طلاست.
آنطور که بهنام صمدی، کارشناس بازار سرمایه در فضای مجازی نوشته، با تصمیم بانک مرکزی دوباره امکان تسویه و برداشت ریال از صرافیهای ارز دیجیتال مسدود شده است. به گفته او، این تصمیم برای کنترل قیمت تتر صورت گرفته است.
صمدی همچنین متذکر شده؛ همچنین بعدازظهر روز یکشنبه حساب تعدادی از معاملهگران طلا مسدود شد.
قیمتسازی دلار
در این میان، جعفر قادری، نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره نوسانات اخیر بازار ارز گفته است؛ نوسانات و تلاطمهای بازار ارز ناشی از اتفاقات سیاسی و امنیتی منطقه است و هیچ دلیل اقتصادی ندارد.
وی با بیان اینکه نوسانات نرخ ارز منشا سیاسی دارد و به خاطر افزایش تقاضا در بازار نیست، تصریح کرده؛ فقط بازار ما متاثر از این اتفاقات سیاسی-امنیتی منطقه نیست، بلکه اینگونه مسائل بر اقتصاد همه کشورها تاثیر میگذارد و کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرده؛ علاوه بر بحث اتفاقات سیاسی - امنیتی منطقه دشمن همواره تلاش دارد تا با فضاسازی و جوسازی روانی در فضای مجازی بر بازار ارز کشورمان تاثیر بگذارد که این اخلالها در دو سال اخیر با مدیریت و کنترل بانک مرکزی و دستگاههای امنیتی به خوبی مهار شده است.
قادری به مهر متذکر شده؛ عوامل دشمن در نزدیکی مرزهای ایران سعی دارند تا با قیمتسازی دلار در فضای تلگرامی باعث جهش قیمت دلار در داخل کشور شوند و بازار ارز و اقتصاد ما را تحتتاثیر قرار دهند.
وی با تاکید بر اینکه نوسانات اخیر بازار ارز پایدار نبود و بعد از مدت کوتاهی شاهد فروکش هیجانات بودهایم؛ یادآور شده؛ البته آنچه که واقعیت دارد این است که تلاطمهای بازار ارز در دو سال گذشته نسبت به سالهای قبل کاهش یافته اما باید تلاش کنیم تا شاهد ثبات هرچه بیشتر و بهتر بازار ارز و در ادامه آن اقتصاد کلان کشور باشیم. /خبرآنلاین