سم آلتمن: هوش مصنوعی قوی تا پنج سال آینده میآید؛ اما تأثیر زیادی بر جامعه نخواهد نگذاشت
به گزارش دیباچه، بسیاری از افراد خطر هوش مصنوعی انسانگونه را جدی میدانند؛ اما مدیرعامل OpenAI میگوید این فناوری حداقل در کوتاهمدت تأثیر زیادی بر جامعه نمیگذارد.سم آلتمن، مدیرعامل OpenAI اخیراً اعلام کرد که دستیابی به هوش مصنوعی...
به گزارش دیباچه، بسیاری از افراد خطر هوش مصنوعی انسانگونه را جدی میدانند؛ اما مدیرعامل OpenAI میگوید این فناوری حداقل در کوتاهمدت تأثیر زیادی بر جامعه نمیگذارد.
سم آلتمن، مدیرعامل OpenAI اخیراً اعلام کرد که دستیابی به هوش مصنوعی انسانگونه (AGI) طی پنج سال آینده امکانپذیر خواهد بود. این اظهارات در حالی مطرح میشود که OpenAI با مشکلات مالی مواجه بود و حتی شایعاتی دربارهی ورشکستگی این شرکت منتشر شد. بههرحال، سازندهی ChatGPT موفق شد با جذب سرمایهای بهارزش ۶٫۶ میلیارد دلار از شرکتهایی مانند مایکروسافت و انویدیا از این بحران عبور کند.
با وجود پیشرفتهای چشمگیر در فناوری هوش مصنوعی، آلتمن پیشبینی میکند که تأثیر هوش مصنوعی قوی بر جامعه در کوتاهمدت، بهاندازهای که بسیاری افراد تصور میکنند، چشمگیر نخواهد بود. او به مثالی اشاره کرد که تا همین چند سال قبل بسیاری افراد حتی باور نداشتند کامپیوتر بتواند با موفقیت آزمون تورینگ را انجام دهد؛ اما با گذشت چند سال، این دستاورد تغییرات چشمگیری در جامعه ایجاد نکرد.
ازنظر آلتمن، انقلاب هوش مصنوعی در بلندمدت میتواند به تحولات اساسی در جامعه و پیشرفتهای علمی سریع منجر شود. یکی از پژوهشگران سابق OpenAI نیز اخیراً هشدار داد که این شرکت بهطور کامل برای مواجهشدن با همهی پیامدهای هوش مصنوعی قوی آمادگی ندارد و از احتمال وجود خطرات جدی نیز خبر داد.
آلتمن باور دارد فناوری موجود برای دستیابی به هوش مصنوعی انسانگونه بهاندازهی کافی پیشرفته است؛ اما برای تحقق کامل این هدف در سطح جهانی به سرمایهگذاریهای هنگفتی نیاز خواهد بود. او قبلاً تخمین زده بود تحقق هوش مصنوعی قوی به ساخت ۳۶ کارخانهی تراشهسازی و چندین دیتاسنتر بزرگ نیاز دارد و این کار حدود ۷ تریلیون دلار هزینه خواهد داشت.
آلتمن به مسئلهی مصرف برق و منابع آب برای پیشرفتهای هوش مصنوعی و نگرانی درباره کمبود انرژی تا سال ۲۰۲۵ نیز اشاره کرد. او میگوید مصرف انرژی شرکتهایی مانند مایکروسافت و گوگل هماکنون از مصرف برق بیش از ۱۰۰ کشور بیشتر است و افزایش تقاضا برای منابع، میتواند مشکلات بیشتری در آینده ایجاد کند.
منبع » زومیت