لایحه «حمایت معنوی و مادی» از «پرستاران» به کجا رسید؟
معاون پرستاری وزیر بهداشت با اشاره به لایحه حمایت معنوی و مادی از گروه پرستاری در وزارت بهداشت، گفت: این لایحه شامل جزئیاتی مانند مالیات، جذب و استخدام، ایثارگری، مسکن و خدمات رفاهی برای پرستاران و در حال تهیه است.
جماعت قابلاحترام پرستار بهعنوان پیشقراولان در مسیر درمان بیماران مختلف نقش بسیار مؤثری در تأمین سلامت بیماران در مراکز درمانی دارند. پرستاران نیروهای فعال کادر درمانی بیمارستانها افرادی هستند که بهصورت 24 ساعته بر بالین بیماران حاضر بوده و همچون مادری مهربان بیماران را نوازش میکنند. اکنون در کشور حدود 250 هزار پرستار مشغول به کار هستند که در مراکز درمانی دولتی ، خصوصی و تأمین اجتماعی و... فعالیت دارند.جامعه پرستاری نسبت به برخی کاستیها و مشکلات خود گلایهمند هستند؛ از جمله پرداختنشدن مطالبات و معوقات طولانیمدت، اضافهکاری اجباری با بهای پرداختی ناچیز، عدم اجرای صحیح قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری و....
عباس عبادی، صبح امروز ( چهارشنبه) ۱۶ آبان در آیین بزرگداشت مقام پرستار که در سالن اجلاس سران و با حضور رئیس جمهور، وزیر بهداشت و جمعی از پرستاران برگزار شد، با تأکید بر ضرورت دسترسی مردم به خدمات باکیفیت و ارزان حوزه سلامت، گفت: تخصصی سازی بیش از حد در دو یا سه دهه گذشته باعث کمرنگ شدن نقش نیروهای حد واسط در نظام سلامت و این موضوع منجر به افزایش هزینههای خدمات، وابستگی بیش از حد به تکنولوژی، کاهش انگیزه و در نهایت منجر به افزایش خروج از خدمت همکاران شده است.وی افزود: در سال ۱۴۰۲، بالغ بر ۲ هزار و ۲۰۰ نفر از گروه کادر درمان بهویژه پزشک و پرستار از خدمت خارج شدهاند. کمبود نیروی پرستار موجب محرومیت مردم از دریافت خدمات باکیفیت حوزه سلامت خواهد شد و نیاز به توجه بیشتر به این مسئله دارد.عبادی به کمبود پرستار و نیاز مردم به خدمات پرستاری در منزل تأکید کرد و افزود: خواستار پوشش بیمهای برای این خدمات هستیم. معاون پرستاری وزیر بهداشت اضافه کرد:باتوجهبه موج سالمندی و افزایش بیماریهای مزمن اگر توسعه خدمات پرستاری در منزل و پوشش بیمهای آن انجام نشود، این خدمات به یک خدمت دست نیافتی و گران تبدیل خواهد شد و بسیاری از مردم از آن محروم خواهند ماند.