علی‌اف: به توافق با ارمنستان نزدیک هستیم


علی‌اف: به توافق با ارمنستان نزدیک هستیم

رئیس‌جمهور آذربایجان اعلام کرد که باکو و ایروان به توافق نهایی معاهده صلح نزدیک هستند و مذاکرات را پس از کنفرانس اقلیمی سازمان ملل ادامه می‌دهند.

« الهام علی‌اف » رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان طی تماس تلفنی با «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان گفت: «آذربایجان کشوری است که ابتکار متن و اصول اساسی پیمان صلح میان آذربایجان و ارمنستان را ارائه داد. ما به توافق نهایی با ارمنستان نزدیک هستیم و مذاکرات پس از کنفرانس اقلیمی سازمان ملل ادامه خواهد داشت.»

طبق گزارش پایگاه خبری «آذرنیوز»، رئیس‌جمهور آذربایجان در ادامه با اشاره به کنفرانس اقلیمی سازمان ملل تاکید کرد: «آذربایجان در تلاش است تا پلی را میان طرفین ایجاد کرده و بستر مناسبی را برای گفتگو‌های سازنده و مفید برقرار کند.»

بیست‌ونهمین کنفرانس کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد درباره تغییرات اقلیمی «کاپ ۲۹» به میزبانی جمهوری آذربایجان از تاریخ ۱۱ الی ۲۲ نوامبر (۲۱ آبان الی ۲ آذر) در شهر باکو برگزار می‌شود.

صدراعظم آلمان طی این تماس تلفنی گفت: «به دلیل وضعیت سیاسی آلمان، من قادر به شرکت در اجلاس کاپ ۲۹ نیستم، اما آلمان به نوبه خود حمایت‌های لازم را جهت دسترسی به اهداف مالی این اجلاس انجام خواهد داد.»

شولتس با اشاره به توافق نهایی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان افزود: «آلمان از برقراری صلح و روابط دوستانه میان آذربایجان و ارمنستان حمایت می‌کند و از طرفین می‌خواهیم تا اقدامات قاطعی در این خصوص اتخاذ کنند.»

ایروان و باکو در یک سال گذشته و بعد از عملیات نظامی سپتامبر ۲۰۲۳ جمهوری آذربایجان برای کنترل قره‌باغ، در مذاکرات صلح شکننده به سر می‌برند. ایروان بار‌ها بر آمادگی خود برای امضای مفادی که توافق بر سر آنها صورت گرفته، تاکید کرده است.

وزیر خارجه ارمنستان هم به‌ تازگی محتاطانه ابراز خوش‌بینی کرد که به‌ زودی موفق خواهند شد به توافقی حول چند عبارت مورد اختلاف با جمهوری آذربایجان دست یافته و پس از آن معاهده صلح برای امضا آماده شود.

«آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان در جمع نمایندگان کشورش گفت: «آخرین پیشنهاد ارمنستان امضای سریع توافقنامه صلح شامل موادی بود که تاکنون روی آن توافق شده است. ما پیشنهاد داده‌ایم که همه پیشنهاد‌های طرف‌های ارمنی و آذربایجانی را که در مورد آنها توافق دوجانبه وجود ندارد، خارج کنیم و آنچه را که تاکنون بر سر آن توافق شده امضا کنیم.»

او افزود: «با توجه به واکنش‌های مردمی و همچنین طی تماس‌ها، این پیشنهاد با اشتیاق چندانی پذیرفته نشد. حالا فهمیدیم که یک یا دو جمله وجود دارد که حول آن کار را ادامه خواهیم داد. این روند عادی مذاکرات است. من باید محتاطانه ابراز خوش‌بینی کنم که به‌زودی موفق خواهیم شد به توافقی حول همین چند عبارت دست یابیم و پس از آن معاهده برای امضا آماده خواهد شد.»


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

نقاشی مخصوص جدول ضرب ویژه دانش آموزان کلاس سوم ابتدایی!