تاریخچه ای از شهر مسقط
در اوایل دوره مدرن، عمان موقعیتی کلیدی در مسیرهای تجاری را به خود اختصاص داده بود که به موجب آن جهان اسلام بر تجارت بومی در اقیانوس هند تسلط داشت. در نیمه دوم قرن هجدهم، عمان از کنترل سیاسی خارجی خارج شد و به نیروی اقتصادی و دریایی غالب در غرب...
در اوایل دوره مدرن، عمان موقعیتی کلیدی در مسیرهای تجاری را به خود اختصاص داده بود که به موجب آن جهان اسلام بر تجارت بومی در اقیانوس هند تسلط داشت. در نیمه دوم قرن هجدهم، عمان از کنترل سیاسی خارجی خارج شد و به نیروی اقتصادی و دریایی غالب در غرب اقیانوس هند و خلیج تبدیل تغییر پیدا خواهد کرد. این یک دوره طلایی برای عمانیها بود، زمانی که قدرت اقتصادی و اعتبار سیاسی آنها در اوج بود. دوران با فشارهای سیاسی و دریایی بریتانیا و فرانسه بر عمان و فشارهای ارضی اعراب وهابی به پایان میرسد. همه اینها را با تور مسقط علی بابا میتوانید از نزدیک تماشا کنید و یک سفر عالی داشته باشید. اگر قصد سفر به مسقط دارید، این مقاله را بخوانید تا تاریخچه آن را کمی بیشتر بشناسید.
شهر مسقط
شهر مسقط پایتخت سلطنت عمان و مکانی لذتبخش برای بازدید است. مسقط همه اجزای یک مقصد سفر عالی را دارد. تور مسقط علی بابا سواحل شنی، موزههای زیبا، کوهها، باغها و ساختمانهای زیبا از نظر معماری را به میهمانان خود ارائه میدهد. مسقط در لغت به معنای لنگرگاه امن است و بنابراین یک گزینه امن و زیبا برای سفر خواهد بود که میتوانید برای سفر بعدی خود به آنجا بروید. عمان تاریخ غنیای دارد که قدمت آن به صدهزار سال قبل میرسد.
عمان کشوری با تاریخ طولانی
عمان قدیمیترین کشور مستقل در جهان عرب است. در قرن هجدهم، امپراتوری عمان از عمان امروزی تا سواحل شرقی آفریقا گسترش یافت. عصر جدیدی در سال 1970 آغاز شد که سلطان قابوس بن سعید نام کشور را از سلطان نشین مسقط و عمان به عمان تغییر داد. اگر قصد رزرو تور مسقط علی بابا دارید، بد نیست قبل از سفر کمی درباره تاریخ این کشور بدانید.
عمان قبل از اسلام
شواهد باستانشناسی حاکی از حضور صنعتی در اطراف ایبوت العوال است که قدمت آن به حدود صدهزار سال پیش میرسد. عمان همچنین محل یکی از اولین شهرهای مسکونی جهان در الوطیح است که قدمت آن به دههزار سال قبل بازمیگردد. تا زمان ظهور اسلام در قرن هفتم میلادی، عمان تحت تسلط آشوریها، بابلیها و پارسها بود. هر کدام دنبال استفاده از موقعیت استراتژیک عمان برای تجارت با جهان گستردهتر بودند.
ظهور اسلام
با گسترش اسلام در قرن هفتم، عمان آزادانه وارد دین شد و همین امر باعث شد که حضرت محمد (ص) بیان کند که رحمت خدا بر مردم الغبیره (مردم عمان) باد. در طول قرون آتی، حکومت عمان بین سلسلههای مختلف و قدرتهای خارجی تقسیم شد. در سال 1154 سلسله نبهانی به قدرت رسید و تا سال 1470 بر عمان حکومت کرد.
عمان و پرتغال
پرتغال بین سالهای 1507 تا 1650 به دلیل موقعیت استراتژیک عمان در مسیرهای تجاری به شرق، بر منطقه اطراف مسقط تسلط داشت. امپراتوری عثمانی مسقط را بین سالهای 1581 و 1888 اشغال کرد. بااینحال، نه پرتغالیها و نه عثمانیها عمان را به طور کامل تحت کنترل نداشتند. در اواسط قرن هفدهم، قبایل عمانی تحت رهبری امام، پرتغالیها را از مسقط بیرون کردند.
امپراتوری عمان
در اواخر قرن هفدهم، امام عمان، سیف بن سلطان، روند گسترش در سواحل شرقی آفریقا را آغاز کرد. در سال 1749، سلسله کنونی آل سعید پس از بیرون راندن ایرانیهایی که در سال 1737 حمله کردند، در عمان به قدرت رسیدند. در سال 1783، امپراتوری عمان تا گوادر در پاکستان امروزی گسترش یافت.
عمان مدرن
سلطان قابوس در 23 ژوئیه 1970 به سلطنت رسید. از این زمان، عمان بهعنوان یک کشور مرفه و مدرن ظاهر شده است. سلطان قابوس تقسیمات قبیلهای، منطقهای و قومی را متعادل کرد و کیفیت زندگی مردم خود را بهبود بخشیده است. در سال 1996، سلطان قابوس “اساسنامه اساسی ایالات”، اولین قانون اساسی مکتوب عمان را معرفی کرد که حقوق را در چارچوب قوانین قرآنی و عرفی تضمین میکند.
تاریخ مسقط
مسقط از قرن اول میلادی بهعنوان یک شهر تجاری مهم شناخته شده است. در واقع مسقط بهعنوان یک بندر تجاری بین شرق و غرب عمل میکرد و این یکی از عوامل مهم باعث توسعه شهر به شکل امروزی شد. مسقط در طول تاریخ خود توسط قبایل بومی و همچنین قدرتهای خارجی مانند ایرانیها، پرتغالیها و همچنین امپراتوری عثمانی اداره میشده است. مسقط به دلیل موقعیت تجاری و قدرت نظامی، شهری با نفوذ در نظر گرفته میشد.
مسقط، پایتخت امروزی عمان، از قرن دوم پس از میلاد، مرکز استراتژیک تجارت و مبادلات در امتداد جادههای ابریشم دریایی تاریخی بوده است. این شهر که در خلیجی در خط ساحلی شمال شرقی کشور، مشرف به خلیج عمان و تنگه هرمز قرار دارد، در موقعیت جغرافیایی کلیدی در چهارراه دریایی که آسیا را به آفریقا و اروپا متصل میکند، قرار دارد و یک نقطه توقف حیاتی بود. برای بازرگانان، خواه از خلیجفارس به سمت آسیا، از غرب در امتداد سواحل عربی به آفریقا، یا از شرق به هند و اقیانوس هند سفر کنند. علاوه بر این، این بندر با پناهگاه طبیعی عالی بود که در آن ملوانان میتوانستند با خیال راحت از آبوهوای بد فرار کنند و تعمیرات را انجام دهند. همچنین منابع فراوانی از آب شیرین با کیفیت خوب در اختیار داشت.