طنزپرداز اردبیلی : طنز با خنده همراه ولی پُر درد است


طنزپرداز اردبیلی : طنز با خنده همراه ولی پُر درد است

طنزپرداز اردبیلی : در طول تاریخ هر گاه ادبیات جدی نتیجه دلخواه خود را پیدا نکرد به سرعت به سمت و سوی طنز رفته است. به گزارش شیرین طنز، به نقل از خبرگزاری مهر، هنر طنز برای بازتاب مشکلات مردم و جامعه به طوری که ضمن حل...

طنزپرداز اردبیلی : در طول تاریخ هر گاه ادبیات جدی نتیجه دلخواه خود را پیدا نکرد به سرعت به سمت و سوی طنز رفته است.

به گزارش شیرین طنز، به نقل از خبرگزاری مهر، هنر طنز برای بازتاب مشکلات مردم و جامعه به طوری که ضمن حل مشکلات، تبسمی بر صورت مردم بنشیند بهترین راه کار است. پستی و بلندی‌های جامعه امروز ضرورت وجود طنز را در دنیای امروز بیش از پیش نمایان می‌کند.

تولید محتوای فاخر در این عرصه باعث جذب مخاطب و شادابی و نشاط اجتماعی می شود. طنزنویسان می‌توانند با شوخی کردن با معضلات اجتماعی به تخلیه روانی جامعه کمک کنند. بنابراین نباید فضا برای طنز نویسان بسته شود چون باعث انباشت عقده‌های اجتماعی شده و همچنین مختل شدن آرامش شهروندان را در پی خواهد شد.

در ادامه تکمیل پرونده «نشستی با اهل قلم»، شما را به خواندن گفت‌وگو با یکی از با سابقه‌ترین طنزپردازهای اردبیلی دعوت می‌کنیم.

زندگینامه حبیب یزدانی

«حبیب یزدانی» کارشناس رسانه متولد سال ۱۳۴۹ است. او نویسنده، پژوهشگر، نمایشنامه و فیلمنامه‌نویس، شاعر و طنزپرداز بوده و از سال ۶۵ سرودن شعر را آغاز کرده است. یزدانی در اوایل دهه هفتاد وارد کارهای رسانه‌ای شد در نشریات محلی ستون‌های ادبی می‌نوشت و کم کم در برنامه‌های تلویزیونی نویسندگی کرد. در کارنامه هنری او کارهای متعددی از جمله نوشتن چندین سریال تلویزیونی و سردبیری چندین نشریه است. همچنین تألیف بیست‌ و هشت جلد کتاب در حوزه‌های مختلف و چند کتاب کودک و نوجوان در آثار اوست.

حبیب یزدانی مدتی مدیر مسئول تنها روزنامه استان اردبیل بود و نزدیک بیست سال سردبیر تنها نشریه طنز و کاریکاتور شمال غرب کشور بود.

او مدتی مسئول انجمن شعر و ادب استان اردبیل بود، یزدانی مدیرعامل و عضو هیئت‌مدیره چندین انجمن ادبی است. همچنین یزدانی به زبان‌های ترکی و فارسی و در ژانرهای مختلف ازجمله طنز- اجتماعی و عاشقانه و کودک سروده‌های زیادی دارد.

اشعار طنز و گزنده او با صدای خودش در شبکه‌های اجتماعی طرفداران زیادی دارد. او چند کتاب در مورد دوران صفویه از جمله شاه اسماعیل دارد. ایشان هم‌اکنون در حال کار تحقیق و پژوهش بر روی هویت اردبیلی و نگارش رمان و تصحیح کتاب‌های ادبی است.

بیان مشکلات مردم با زبان طنز را تکلیف انسانی خود می‌دانم

طنزپرداز اردبیلی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه بنده در طول ۳۵ سال فعالیت خود در عرصه‌های مختلف هر گاه نتوانستم حرف خود را بزنم سراغ زبان طنز رفتم. وی با بیان اینکه هنر طنز با انواع شوخی متفاوت است و درست است که طنز با خنده همراه است اما پر درد است. افزود: اگر چه محتوای درونی طنز تلخ است، اما در عوض بیماری‌های اجتماعی را درمان می‌کند.

یزدانی تصریح کرد: نوشتن طنز و بیان آن را تکلیف انسانی خود می‌دانم.

وی اشاره کرد : تلاش می‌کنم سنت و مدرنیته را با هم تلفیق کرده و اثر پست مدرنیته تولید کنم. این طنزپرداز اردبیلی با بیان اینکه طنز در جامعه راه می‌رود خاطر نشان کرد: بیان مطالب با زبان طنز به هدف می‌نشیند و تأثیر یک اثر طنز گونه خیلی خیلی بیشتر از آثار هنری جدی است.

در تولید محتوای‌های خود خط قرمزها را رعایت می‌کنم

وی گفت در تولید محتواهای خود سعی می‌کنم قوانین و خط قرمزها را رعایت کنم. او ادامه داد: بیشتر مسئولان از جمله شخصیت‌های سیاسی استان و حتی کشور مورد نقد بنده هستند. حبیب یزدانی گفت دلیل موفقیت بنده در نوشتن طنز بیان گویا و مخاطب پسند بنده است. او افزود: از زبان عموم مردم حرف می‌زنم بطوری که قابل درک توسط مخاطب است همانند خیلی از طنز پردازان آنقدر ساده نمی‌نویسم که به ذوق مخاطب بر بخورد.

وی اشاره کرد طنزپرداز اگر از زاویه نو و جدید به موضوع نگاه کرده باشد قطعاً مخاطب جذب خواهد کرد. ایشان تصریح کرد: کارهای بنده مورد پسند جوانان استان است.

تأثیر غیر قابل انکار شبکه‌های مجازی در جذب مخاطب

این طنزپرداز اردبیلی گفت : من علاوه بر نوشتن، نسبت به تولید فایل‌های صوتی و بارگذاری آنها در فضای مجازی اقدام می‌کنم. او خاطر نشان کرد: بنده با این اقدام سعی می‌کنم توازن در کارهای خود ایجاد کنم. وی به استقبال عموم مردم از تولیدات خود اشاره و ادامه داد: در بعضی از مواقع به دلیل انجام کارهای پژوهشی، اجرای برنامه‌های طنز را تعطیل می‌کنم و مورد اعتراض مردم قرارمی گیرم.

حبیب یزدانی به تأثیر غیر قابل انکار فضای مجازی در جذب مخاطب‌های خود اشاره و افزود: چندین جلد کتاب طنز چاپ کرده‌ام اما هیچکدام به اندازه تولیدات فضای مجازی مخاطب جذب نکرده اند.

وی گفت فضای مجازی برای پخش کارهای فاخر بستر مستعدی است. او تصریح کرد: عده‌ای از صاحب نظران معتقد هستند کارهای زرد بیشتر در فضای مجازی مخاطب می‌گیرند. اما خوب است بدانیم این نوع کارها به همان سرعت که مخاطب جذب می‌کنند به همان سرعت نیز به فراموشی سپرده می‌شوند.

طنز برای جامعه امروز ضرورت دارد

طنزپرداز اردبیلی گفت : استان اردبیل خواستگاه طنز به معنای دقیق و امروزی کلمه است. وی با بیان اینکه بنده داور چندین جشنواره طنز استانی و منطقه‌ای بوده‌ام افزود: استعدادهای درخشانی در استان اردبیل وجود دارد که متأسفانه بسترهای لازم برای رشد و شکوفایی این استعدادها فراهم نیست.

حبیب یزدانی گفت هنر طنز زینت محافل نیست بلکه امروزه از نان شب واجب تر است. وی افزود: حضرت علی (ع) فرمودند: آن کس که طربناک نمی‌شود در او خیری نیست. بنابراین جامعه متعالی جامعه است که در آن طنز وجود دارد و مردم شاد هستند. وی بیان کرد: اگر انتقادها را به صورت جدی بیان کنیم شاید از همدیگر تکدر خاطر پیدا کنیم بنابراین بیان اعتراضات و مشکلات در قالب طنز با زبان نرم بوده و امورات معیوب اصلاح می‌شود.

یزدانی با بیان اینکه طنز پردازان برجسته کشوری هر سال چندین بار خدمت مقام معظم رهبری مدظله عالی می رسند و به بیان محتواهای تولیدی خود می‌پردازند افزود: مقام معظم رهبری نیز با تشویق طنزپردازان اهمیت این هنر را به مردم و مسئولان نشان می‌دهند.

ضرورت بستر سازی برای تولید محتواهای طنز

وی با بیان اینکه در دهه‌های اخیر طنز جایگاه خود را پیدا کرده است افزود : با اضمحلال مطبوعات کاغذی و جایگزینی آن با شبکه‌های مجازی، استقبال از طنز صدها برابر بیشتر شده است. این طنزپرداز اردبیلی به مشکلات و هنجارهای اجتماعی موجود در جامعه امروزی اردبیل اشاره افزود: اردبیل در گذشته جایگاه ویژه‌ای در حوزه فرهنگی داشت به طوری که مردم آناتولی اردبیل را کعبه آمال خود می‌دانستند.

حبیب یزدانی از عدم توجه مسئولان به این هنر گلایه کرد. وی افزود: به دلیل عدم تخصیص بودجه، بسیاری از طنزپردازان علاقه‌ای به فعالیت در این عرصه نشان نمی‌دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، هنر طنز بهترین و شیرین‌ترین نوع ادبیات است که ضمن بیان اندیشه‌ها، جذاب‌تر ین روش برای بیان مسائل و مشکلات جامعه است. اگر دولتمردان و سیاستمداران جامعه تحمل پذیرش انتقاد را داشته باشند. و بستر برای طنزپرداز فراهم شود هنر طنز در بهبود مشکلات مؤثر خواهد بود.



پناه بردن کریستیانو رونالدو به جزیره شخصی بخاطر کرونا (عکس)