مرگ سالانه 50 هزار ایرانی با یک بیماری مزمن


مرگ سالانه 50 هزار ایرانی با یک بیماری مزمن

رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم با اشاره به فوت سالانه ۵۰ هزار نفر بر اثر بیماری دیابت در کشورمان گفت: حدوداً ۱۴ درصد بزرگسالان ۲۵ ساله و بالاتر به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند.

باقر لاریجانی به مناسبت روز جهانی دیابت اظهار کرد: شیوع بیماری‌های غیر واگیر به علت تغییر شیوه زندگی و نتایج حاصل شده از صنعتی شدن زندگی‌ها، از بیمارهای واگیر پیشی گرفته است. در میان بیماری‌های غیرواگیر دیابت شایع‌ترین بیماری متابولیک در جهان است که به عنوان یک معضل عمده بهداشتی بار اقتصادی و اجتماعی بالایی بر سلامت عمومی در سراسر جهان وارد می‌کند، این بیماری از سوی فدراسیون بین‌المللی دیابت یکی از اورژانس‌های بهداشت جهانی در قرن بیست و یکم اعلام شده است.

وی افزود: در سال ۲۰۲۱ تعداد افراد مبتلا به دیابت در جهان بیش از ۵۳۰ میلیون نفر برآورد شده است و پیش‌بینی می‌شود این میزان تا سال ۲۰۴۵ به بیش از ۷۰۰ میلیون نفر برسد.

لاریجانی درباره تعداد افراد مبتلا به دیابت در ایران گفت: در ایران تعداد بزرگسالان مبتلا به دیابت بیش از ۵.۴ میلیون نفر در سال ۲۰۲۱ بوده است. تخمین زده می‌شود که این رقم در سال ۲۰۴۵ (تا ۲۱ سال آینده) به ۹.۵ میلیون نفر برسد.

رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۵۰ هزار مورد مرگ ناشی از دیابت در ایران رخ داده است.

لاریجانی تصریح کرد: براساس یافته‌های پیمایش ملی عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر در ایران حدوداً ۱۴ درصد بزرگسالان ۲۵ ساله و بالاتر به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند.

وی خاطرنشان کرد: از میان افراد مبتلا به دیابت حدود یک چهارم افراد از بیماری خود مطلع نیستند.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

موتورسواری ناصرالدین شاه و نوه‌اش در منطقه دوشان تپه