بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش چیست؟
آنچه در این مقاله میخوانید اگر میخواهید بدانید که بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش چیست و چگونه اثر میکند این مقاله برای شماست. ما در این مقاله به معرفی انواع آنتی بیوتیکی پرداختهایم که توسط پزشکان برای درمان عفونت گوش در کودکان و بزرگسالان تجویز میشوند.
فهرست مطالب
بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش چیست؟ شاید پاسخ این سوال بتواند کمک بزرگی برای شما باشد. شاید با شناخت این داروها بتوانید از درد ناشی از عفونت گوش که مدتها شما را آزار داده رهایی یابید و به سرعت بهبود پیدا کنید. به همین خاطر و به منظور کمک به شما در مسیر درمان بیماریتان ما این مقاله از دکترتو را آماده کردهایم. شما میتوانید انواع بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش را اینجا بشناسید و پس از مشاوره گرفتن از یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی دارو درمانی خود را آغاز کنید. وبسایت دکترتو مرجعی برای پیدا کردن تمامی پزشکان متخصص در این زمینه در سراسر ایران است. شما میتوانید برای دریافت نوبت مشاوره حضوری یا آنلاین خود از این وبسایت کمک بگیرید.
بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش کودکان
بسیاری از پزشکان آنتی بیوتیکی مانند آموکسی سیلین را به مدت هفت تا ده روز برای کودکان تجویز میکنند. پزشک همچنین ممکن است مسکنهای بدون نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن یا قطره گوش را هم برای تسکین تب و درد کودک شما تجویز کند.
بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش بزرگسالان
یکی از رایجترین نوع آنتی بیوتیکی که برای عفونت گوش تجویز میشود آموکسی سیلین است. با این حال، برخی از انواع باکتریها به دلیل استفاده مکرر و معمولاً غیرضروری این دارو در برابر آن مقاوم میشوند. سیپروفلوکساسین یکی دیگر از آنتی بیوتیکهای پرمصرف برای مبارزه با عفونتهای باکتریایی گوش است.
قویترین آنتی بیوتیکها برای عفونت گوش عبارتند از آموکسی سیلین، سفدینیر، سفوروکسیم و سیپروفلوکساسین.
بهترین چرک خشک کن برای عفونت گوش
“چرک خشک کن” یک اصطلاح عامیانه است: این اصطلاح معمولاً برای توصیف داروهایی استفاده میشود که به نظر میرسد ترشحات را خشک میکنند. اما در واقع، این داروها اغلب آنتی بیوتیک هستند که باکتریهای عامل عفونت را از بین میبرند و به طور غیرمستقیم باعث کاهش ترشحات میشوند. آموکسی سیلین به عنوان بهترین چرک خشک کن برای عفونت گوش شناخته میشود و معمولاً برای اکثر بیماران چیزی حدود ده روز تجویز میشود.
قرص برای عفونت گوش
قرصهای مختلفی برای درمان عفونت گوش مفید هستند که پزشکان برحسب سن، شدت بیماری و شرایط هر فرد تجویز میکنند. در ادامه انواع قرص برای عفونت گوش را همراه با نحوه مصرف و کودکی اثربخشی آنها بر بهبود بیماری توضیح دادهایم.
دنبال بهترین قرص برای عفونت گوش هستی؟
قبل مصرف خودسرانه دارو مشاوره بگیر.
۱. آموکسی سیلین برای عفونت گوش
از آموکسی سیلین هم برای درمان عفونتهای باکتریایی، مانند عفونت گوش استفاده میشود. همچنین میتوان آن را همراه با سایر آنتی بیوتیکها و داروها برای درمان زخم معده استفاده کرد. این دارو اغلب برای کودکان برای درمان عفونت گوش و قفسه سینه تجویز میشود. آموکسی سیلین فقط با نسخه در دسترس است. این دارو به صورت کپسول خوراکی است اما به شکل تزریقی هم وجود دارد که عموما در بیمارستان تزریق میشود.
۲. آزیترومایسین برای عفونت گوش
آزیترومایسین (زیتروماکس) نسبت به سایر داروها ایمنتر و قابل تحمل است. ازیترومایسین یک آنتیبیوتیک وسیعالطیف است که برای درمان طیف وسیعی از عفونتهای باکتریایی، از جمله عفونت های گوش، تجویز میشود. این دارو به دلیل نیمهعمر طولانی، معمولاً به صورت دوزهای کم و در دورههای کوتاه تجویز میشود.
۳. سفوروکسیم برای عفونت گوش
سفتین (سفوروکسیم) یک آنتی بیوتیک سفالوسپورینی است که منجر به توقف رشد باکتریها میشود. سفتین به عنوان یک داروی عمومی در دسترس است و برای درمان عفونتهای باکتریایی از جمله عفونت های گوش میانی تجویز میشود. سفوروکسیم برای افراد در تمامی گروههای سنی تجویز میشود.
۴. سیپروفلوکساسین برای عفونت گوش
سیپروفلوکساسین (Sip Roe FLOX a sin) عفونت گوش ناشی از باکتری را درمان میکند. این دارو به گروهی از داروها به نام آنتی بیوتیکهای کینولون تعلق دارد که عفونتهای ناشی از ویروسها را درمان نمیکند. اوتیت خارجی که به نام گوش شناگر نیز شناخته میشود، عفونت مجرای گوش خارجی است که توسط باکتری ایجاد میشود. در نتیجه ابتلا به این بیماری مجرای گوش و قسمت بیرونی گوش ممکن است متورم و قرمز شود. قطرههای ترکیبی سیپروفلوکساسین و دگزامتازون هم برای درمان عفونت های گوش مانند اوتیت حاد خارجی و اوتیت میانی حاد استفاده میشود.
۵. پنی سیلین برای عفونت گوش
آموکسی سیلین یکی از رایجترین پنی سیلینها برای درمان عفونت گوش است. پزشکان از این دارو برای درمان عفونت گوش، عفونتهای ادراری، ذات الریه و سایر عفونتهای رایج استفاده میکنند. پنی سیلین به صورت قرص، کپسول و شربت عرضه میشود. دوز آموکسی سیلین در کودکان بر اساس وزن بدن است، اما به طور معمول ۲ بار در روز مصرف میشود.
۶. قطره گوش آنتی بیوتیک
قطره های گوش آنتی بیوتیک، داروهایی هستند که به صورت موضعی در گوش استفاده میشوند و برای درمان عفونتهای باکتریایی گوش خارجی تجویز میشوند. این داروها حاوی ترکیبات آنتیبیوتیکی هستند که باکتریهای عامل عفونت را از بین میبرند و به بهبود التهاب و کاهش درد کمک میکنند. داروهای مورد استفاده برای درمان عفونت گوش عبارتند از:
- آموکسی سیلین
- آموکسی سیلین/کلاوولانات (Augmentin)
- سفالکسین (کفلکس) یا سایر آنتی بیوتیکهای سفالوسپورین
- اریترومایسین
- تری متوپریم/سولفامتوکسازول (Bactrim)
- داکسی سایکلین (Doryx)
- آزیترومایسین (زیتروماکس)
۷. بنادریل (دیفن هیدرامین) برای عفونت گوش
بنادریل (دیفن هیدرامین) برای درمان سرگیجه و حالت تهوع ناشی از عفونت گوش داخلی استفاده میشود. در حالی که داروهای OTC مانند بنادریل میتوانند علائم عفونت گوش داخلی را کاهش دهند، اما خود عفونت را درمان نمی کنند. این دارو یکی از بهترین داروها برای خشک شدن مایع عفونی داخل گوش است. این داروها میتوانند مایعات داخل گوش میانی را خشک کرده و همچنین برخی از علائم را تسکین دهند.
بهخاطر عفونت گوش سرگیجه داری و کلافهات کرده؟ کلیک کن و مشاوره بگیر.
۸. آنتی ورت (مکلیزین) برای عفونت گوش
داروی آنتیورت (Meclizine) برای پیشگیری و کنترل تهوع، استفراغ و سرگیجه استفاده میشود. همچنین برای سرگیجه یا سبکی سر ناشی از مشکلات گوش هم تجویز میشود. مکلیزین یک آنتی هیستامین است که به مسدود کردن سیگنالهای مغزی که باعث تهوع، استفراغ و سرگیجه میشوند، کمک میکند.
۹. کورتیسپورین تی سی
کورتیسپورین تی سی Cortisporin TC ترکیبی از چهار دارو است که عفونت گوش خارجی را درمان میکند. این دارو حاوی دو آنتی بیوتیک نئومایسین و کولیستین است که باکتریها را از بین میبرد. همچنین حاوی یک کورتیکواستروئید به نام هیدروکورتیزون است که قرمزی و تورم را کاهش میدهد. به این نکته توجه داشته باشید که این دارو فقط عفونت های باکتریایی گوش را درمان میکند.
۱۰. فلوکسین (افلوکساسین) برای عفونت گوش
در گروه آنتی بیوتیکها دارویی به نام افلوکساسین وجود دارد. محلول افلوکساسین اوتیک برای درمان عفونت مجرای گوش استفاده میشود. این دارو همچنین برای درمان عفونت گوش میانی در بیمارانی که غشاهای تمپان سالم (سوراخ پرده گوش) دارند، استفاده میشود.
۱۱. استاسول اچ سی (هیدروکورتیزون، استیک اسید)
استاسول اچ سی (Otosol HC) یک قطره گوش است که معمولاً برای درمان التهاب و عفونت های گوش خارجی تجویز میشود. مصرف این دارو منجر به توقف رشد باکتریها و قارچها میشود. درمان عفونت باعث کاهش درد و تورم در گوش میشود. این دارو برای عفونت های گوش میانی که عمق بیشتری دارند و معمولاً با تب و درد شدید همراه هستند، مناسب نیست.
۱۲. اریترومایسین
اریترومایسین نوعی آنتی بیوتیک است که برای درمان عفونتهای قفسه سینه، مانند ذات الریه، بیماریهای پوستی مانند آکنه و روزاسه، آبسههای دندانی و حتی عفونتهای مقاربتی مصرف میشود. شربت اریترومایسین برای کودکان اغلب برای درمان عفونت گوش یا عفونت قفسه سینه تجویز میشود.
۱۳. داکسی سایکلین
داکسی سایکلین، یک آنتی بیوتیک بسیار اثربخش در مواجهه با طیف وسیعی از باکتریها است. از این دارو برای درمان عفونت های باکتریایی گوش، مانند اوتیت خارجی و مدیریت شرایط التهابی گوش استفاده میشود. اما این دارو برای همه انواع عفونت های گوش مناسب نیست و پزشک شما باید نوع عفونت را تشخیص دهد تا بتواند بهترین درمان را تجویز کند.
موارد احتیاط و منع مصرف آنتی بیوتیک برای عفونت گوش
در صورت داشتن هرگونه عوارض جانبی جدی، از جمله مشکلات شنوایی (مانند کم شنوایی) فوراً به پزشک خود اطلاع دهید. استفاده از این دارو برای دورههای طولانی یا مکرر ممکن است منجر به عفونت قارچی گوش جدید شود. آن را بیشتر از زمان تجویز شده استفاده نکنید. در صورت مشاهده علائم جدید یا بدتر شدن با پزشک خود تماس بگیرید.
اطلاعات دارویی آنتی بیوتیک برای عفونت گوش
در جدول زیر انواع داروی آنتی بیوتیک برای عفونت گوش را مشاهده میکنید.
انواع آنتی بیوتیک برای عفونت گوش | عوارض جانبی | تداخلات دارویی |
---|---|---|
کپسول داکسی سایکلین ۱۰۰ میلی گرم | حساسیت به نور، تهوع، استفراغ، اسهال و مشکلات گوارشی. | با داروهای ضد اسید، آهن و برخی آنتیبیوتیکها |
قرص اریترومایسین ۴۰۰ میلی گرم | تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکم | داروهای ضد انعقاد، داروهای کاهش دهنده کلسترول و برخی آنتیبیوتیکها |
قرص آزیترومایسین ۵۰۰ میلی گرم | مشکلات کبدی | برخی آنتیبیوتیکها |
قرص سیپروفلوکساسین 500 | درد مفاصل | داروهای ضد اسید، آهن و برخی آنتیبیوتیکها |
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
حالا که پس از خواندن این مقاله با بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش آشنا شدهاید، با یک پزشک متخصص درباره مناسب بودن یا نبودن این داروها برای شما و همچنین نحوه مصرف هر یک این داروها مشورت کنید. پزشک شما را راهنمایی میکند که کدام نوع آنتی بیوتیک برای شما مفید و کدام یک عارضه به همراه دارد.اگر نیاز به دریافت مشاوره دارید، میتوانید از وبسایت دکترتو نوبت ویزیت حضوری یا مشاوره آنلاین از بهترین پزشکان متخصص گوش، حلق و بینی در هر یک از شهرهای ایران را دریافت کنید. شما میتوانید از طریق ویزیت آنلاین دکتر گوش و حلق و بینی دکترتو پاسخ سوالات خود را به صورت متنی یا تلفنی دریافت کنید و یا با مشاوره دارویی آنلاین در ارتباط باشید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!