بورس متعادل با رنگ سبز/ شاخص بورس در 2.2 میلیون واحدی
بورس که در چند روز اخیر رکوردهای جدیدی در رشد جابجا کرد و امروز و دیروز دو کف حمایتی مهم ۲.۱ و ۲.۲ میلیون واحد را نیز پس گرفت، امروز شاهد خروج پول بود. اما این خروج چه معنایی دارد؟
معاملات امروز در بازار سرمایه با رشدهای چشمگیری که در روزهای اخیر نیز سراغ داشتیم آغاز شد و شاخص کل در دقایق ابتدایی 23 هزار واحد رشد کرد اما این رشد در ادامه متوقف شد و در دقایق پایانی بازار روند کاهشی به خود گرفت و در نهایت نیز شاخص کل موفق شد با 0.88 درصد رشد، کانال 2.2 میلیون واحد را پس بگیرد و در محدود دو میلیون و 211 هزار و 821 واحد آرام گرفت. شاخص هموزن نیز موفق شد امروز 3هزار و 206 واحد رشد کند و در کانال 708 هزار و 245 واحد ایستاد.
در بازار فرابورس ایران نیز اوضاع مثبت بود. شاخص کل فرابورس موفق شد با رشد 80 واحدی در کانال 21 هزار و 862 واحد به کار خود پایان دهد و شاخص هموزن نیز با صعود 365 واحدی در کانال 123 هزار و 333 واحد ایستاد. نمادهای آریا، زاگرس و انتخاب بیشتری اثر مثبت و نمادهای حسینا، فغدیر و فجهان بیشترین اثر منفی را بر شاخص ثبت کردند.
امروز اما سمت مثبت تابلو مغلوب منفیها شد و معاملات در حالی پایان یافت که 57 درصد تابلو قرمزرنگ بود و 424 میلیارد تومان پول حقیقی از معاملات خرد خارج شد. با این وجود رشد چشمگیری را در ارزش معاملات بازار خرد شاهد بودیم. در روزی که گذشت ارزش کل معاملات بازار با افزایشی جزئی نسبت به روز گذشته 18 هزار و 852 میلیارد تومان بود اما از این مبلغ 9هزار و 108 میلیارد تومان آن مربوط به معاملات خرد سهام و حق تقدم بود که رشدی حدود 55 درصدی را نسبت به روز گذشته نشان میدهد.
در این میان برخی معتقدند اصلاحات جزئی بازار طبیعی است و به اصطلاح سهام در حال دست به دست شدن هستند و ارزش و حجم بالای معاملات نشاندهنده این است که برای عرضههای بازار تقاضا وجود دارد و پول در بازار در گردش است.
در مقابل برخی افزایش عرضهها را در حالی که شاخص به مقاومت 2.2 میلیون واحد رسیده را نشانه خوبی ندانسته و معتقدند این احتمال میرود که عرضههای روز جاری جمعآوری شده باشد و در ادامه با افت شاخصها روبهرو باشیم.
اما از آنجایی که ریسک جدیدی به بازار تحمیل نشده است، میتوان تداوم ارزش بالای 5 همت در معاملات خرد برای روزهای متوالی را گواه شروع یک روند افزایشی برای بازار گرفت و احتمال ریزش یا افت را به تعیین تکلیف ریسکهای سیاسی موکول کرد.