فنای تدریجی خودروسازان معطوف به خرده‌بازارها


فنای تدریجی خودروسازان معطوف به خرده‌بازارها

محمدعلی دیانتی‌زاده در سر مقاله روز « دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ » روزنامه دنیای خود رو به موضوع «فنای تدریجی خودروسازان معطوف به خرده‌بازارها» پرداخت.

به گزارش «اخبار خودرو»، عضو ارشد شورای سردبیری روزنامه «دنیای خودرو» در این باره نوشت:

یکی از مفاهیم و کلیدواژه‌های انقلاب صنعتی چهارم که به صنعت خودرو هم راه یافته، «بازار یکپارچه» است. جهان در صنایع مختلف به‌ویژه صنایع فناورانه به‌سوی بازار یکپارچه حرکت می‌کند؛ همچنان‌که در همه‌جای جهان، هم انتظارات اولیه‌ و هم توقعات ثانویه‌ای که از یک کالای مصرفی تکنولوژیک می‌رود، یکسان و مشابه است.

کالای تکنولوژیک، کالایی است که بخش اعظم ارزش افزوده آن مبتنی بر فناوری خلق شده است. زمانی یگانه مصداق این‌گونه کالاها، محصولات دیجیتال مانند گوشی تلفن همراه، تبلت، رایانه شخصی، لوازم صوتی و تصویری و وسایلی از این قبیل بود. اما با ظهور پدیده اینترنت اشیا (IoT) و گجت‌ها یعنی سخت‌افزارهای دارای فناوری روز که برای کاربردهای خاصی طراحی شده‌اند و به تسهیل و تسریع کارها کمک می‌کنند و همچنین رواج لوازم خانگی یا شخصی هوشمند، دایره این کالاها گسترده و گسترده‌تر شد.

درحال‌حاضر خودروها نیز به این دایره وارد شده‌اند و از آن‌ها انتظار می‌رود با تجهیز به سنسورها و رادارها به سطح قابل اتکایی از سطوح خودران مجهز باشند یا از مزایای اتصال به شبکه خدمات فنی و همچنین شبکه حمل‌ونقل بهره‌مند باشند. همچنین بسیاری از مشتریان انتظار دارند خودرو آن‌ها اگرنه فول‌الکتریک، دست‌کم یکی از انواع مدل‌های الکتریکال به‌ویژه پلاگین‌هیبرید باشد.

این موضوع باعث شده است تا انتظارات مشتریان و متقاضیان خودرو در بازارهای مختلف به یک سمت‌وسو سوق داده شود. در چنین شرایطی، دیر یا زود خودروسازانی که معطوف به خرده‌بازارها یا بازارهای انحصاری و منطقه‌ای خاص هستند و همراهی چندانی با تحولات دیجیتال نداشته‌ و ندارند، باید خود را با نیازها، خواسته‌ها و سلایق این بازار یکپارچه تطبیق دهند. در غیر این صورت، دیر یا زود باید از همان خرده‌بازارها نیز خداحافظی کنند و پایان کار خود را بپذیرند. همچنان‌که پس از هوشمند شدن تلفن‌های همراه، برخی برندهای بزرگ آن صنعت، به ناچار زیر دست و پای برندهای نوپا اما توسعه‌پذیر له شدند.

بر این اساس، شاید امروز مثلا بازاری مانند بازار هند، بهشت خودروسازانی مانند سوزوکی و رنو برای فروش برخی مدل‌های لوآپشن و فاقد برخی استانداردهای اروپایی ایمنی و زیست‌محیطی باشد، اما همین حالا هم بسیاری از مشتریان در این بازارها متوقع برخورداری خودروهای خود از رادارها و سیستم‌های هشدار برخورد و خروج از مسیر، سنسورهای پارک و نقطه کور، حافظه صندلی و آینه، سامانه‌های کنترلی سرعت، پایداری، ایستایی، کشش و لغزش و... هستند و خودروهای دارای طراحی نه‌چندان به‌روز یا بیگانه با فناوری‌ها و قابلیت‌های جدید، دیگر نظر همه مشتریان هندی را جلب نمی‌کند. همچنان‌که سامسونگ برای گوشی گلکسی سری M خود که به‌طور ویژه برای بازار هند طراحی شده، نمی‌تواند قابلیت‌هایی مانند پشتیبانی از شبکه 5G، باتری پرظرفیت‌تر، دوربین‌های چندگانه، پردازنده‌های قوی‌تر و رابط کابری هرچه روان‌تر را لحاظ نکند.

بر این اساس، اگر تولیدکننده مفهوم «بازار یکپارچه» را درک نکند و به رسمیت نشناسد و همچنان دلخوش به خرده‌بازار یا بازاری انحصاری باشد که سال‌ها در سلطه و سیطره او قرار داشته است، باید دیر یا زود، صحنه را برای حضور و جولان رقبای داخلی و خارجی که هر روز کالای خود را بیشتر با این معیار تطبیق می‌دهند، خالی کند.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

زیباترین و شادترین عکس نوشته های شب یلدا