تایرسازی که از مسابقات راهی خیابان شد


تایرسازی که از مسابقات راهی خیابان شد

پیست‌های معدودی در جهان به اندازه نوربرگ‌رینگ مشهور هستند و اکثر خودروسازان به منظور تست و اثبات توانایی محصولات خود راهی جهنم سبز می‌شوند.

این برندها از ۱۴۷ پیچ دشوار و نفس‌گیر نوربرگ‌رینگ برای ارزیابی عملکرد سیستم تعلیق و هندلینگ محصولات پرفورمنس خود استفاده می‌کنند؛ اما خودروسازان همیشه مدیون چند شرکتی هستند که شاید به‌صورت مستقیم خودرو نسازند اما مستقیما در فرآیند ثبت رکورد خودروها شرکت دارند. یکی از این برندها پیرلی است که لاستیک‌های آن کاملا در دنیا شناخته شده‌اند. در این ادامه نگاهی به پیشینه و محصولات پیرلی خواهیم داشت.

پیرلی؛ سازنده طیف وسیعی از لاستیک‌ها برای انواع خودروهاست. این شرکت جزو قدیمی‌ترین برندهای حاضر در بازار بوده و پیشینه آن به سال ۱۸۷۲ بازمی‌گردد یعنی زمانی که لاستیک‌های منعطف را برای استفاده در کالسکه‌ها می‌ساخت.

با فراگیری خودرو در سراسر جهان، پیرلی فرصت را برای حضور بیشتر در بازار فراهم دید. استفاده از تجربه‌ای که در تولید لاستیک‌های منعطف به دست آمده بود به پیرلی کمک کرد تولید لاستیک‌های خودرو را در سال ۱۹۰۱ آغاز کند. این شرکت روزبه‌روز رشد کرد و لاستیک‌های پیشرفته‌ای را برای خودروهای جاده‌ای و مسابقه‌ای تولید کرد. پیرلی لاستیک‌های رادیال پهن را با همکاری لانچیا و در دهه ۷۰ میلادی معرفی کرد. این لاستیک‌ها دارای ارتفاع دیواره کمتر و پهنای بیشتر بودند.

پهنای لاستیک‌های رادیال به آن‌ها کمک می‌کرد تا علاوه بر ایجاد چسبندگی لازم در مسابقات رالی، عملکرد نرم‌تری هم داشته باشند و درعین‌حال در برابر فشارهای زیاد مسابقات دوام بیاورند. امروزه پیرلی یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان لاستیک خودرو در دنیاست و محصولاتش در خودروهای شاخصی همچون مک‌لارن آرتورا و ب‌ام‌و iX به‌کار می‌روند. پیرلی در موتوراسپرت نیز حضور پررنگی داشته و تنها تامین‌کننده لاستیک خودروهای فرمول‌یک از سال ۲۰۱۱ تاکنون و مسابقات قهرمانی سوپربایک جهان از سال ۲۰۰۳ تا امروز است.

احتمالا شما نیز می‌دانید لاستیک‌ها جزو مهم‌ترین جنبه‌های یک خودرو پرفورمنس هستند زیرا تنها بخش در تماس وسیلهنقلیه با زمین به حساب می‌آیند و بنابراین این چهار نقطه تماس باید با نیروهای فرمان، ترمز و شتاب کنار بیایند. این نیروها در خودروهای پرقدرت بسیار زیاد هستند و هرچه سرعت و وزن خودرو افزایش یابد میزان آن‌ها نیز بیشتر خواهد شد و به تبع آن لاستیک‌ها تحت‌فشار قرار خواهند گرفت.

روش‌های ساخت گوناگونی برای ساخت لاستیک و ایجاد الگوهای مناسب آج وجود دارد. درصورتی‌که فقط یکی از اجزای لاستیک با دیگر بخش‌ها هماهنگی نداشته باشد عملکرد نهایی خودرو تحت‌تاثیر قرار خواهد گرفت.

لاستیک‌های نامرغوب با گذشت زمان داغ می‌شوند و استهلاک آن‌ها افزایش یافته و از چسبندگی آن‌ها کاسته می‌شود. بسته به هدف تولید، لاستیک‌های مسابقه‌ای می‌توانند برای عملکرد بهینه در دما و سطوح مختلف طراحی شوند. اما لاستیک‌های جاده‌ای باید در شرایط گوناگونی عمل کنند. به همین خاطر برندهایی همچون پیرلی تست‌های بسیار زیادی را انجام می‌دهند تا از کیفیت لاستیک تولیدی خود مطمئن شوند. یکی از بهترین تاسیسات تست دنیا برای لاستیک و خودرو، پیست ۲۰کیلومتری نوربرگ‌رینگ است و سنگ محک واقعی به‌شمار می‌رود. پیرلی از نوربرگ‌رینگ به‌عنوان یکی از بهترین آزمایشگاه‌های خود استفاده می‌کند.

پیرلی نقش پررنگی در توسعه خودروها دارد و حتی لاستیک‌های سفارشی را برای محصولات شاخصی همچون فراری لافراری توسعه داده است. این شرکت می‌گوید هر سال بیش‌از یک رکورد در پیست نوربرگ‌رینگ برجای می‌گذارد.

پیرلی رابطه نزدیکی با برندهای آلمانی همچون آئودی و پورشه دارد و از سال ۲۰۱۹ تاکنون حداقل ۸ رکورد با خودروهای مختلف را ثبت کرده است. برای مثال پیرلی در سال ۲۰۲۳ و با همراهی پورشه توانست رکورد سریع‌ترین خودرو برقی تولیدی در جهنم سبز را ثبت کند. با اینکه پیرلی از نظر رکورد برای خودروهای جاده‌ای در نوربرگ‌رینگ می‌درخشد اما رکورد امروزی در اختیار شرکت دیگری است.

با اینکه پورشه همکار قدیمی پیرلی محسوب می‌شود اما خودرو مسابقه‌ای ۹۱۹هیبرید تریبیوت، رکورددار فعلی نوربرگ‌رینگ از لاستیک‌های میشلن استفاده کرده است. این هیولای تک‌سرنشین با ۱۱۶۰ اسب‌بخار، تیرماه ۱۳۹۷ توانست یک دور جهنم‌سبز را در ۵دقیقه و ۱۹.۵۵ ثانیه طی کند. تا زمانی که خودرو خاص دیگری با لاستیک‌های پیرلی، رکورد ۹۱۹هیبرید را ارتقا ندهد، افتخار میشلن برجا خواهد ماند.



دانلود آهنگ علی زند وکیلی غمگین ترین آهنگ